parowce

{{headerMessage}}
! Ciasto wyszło mi znakomite, a dziękuję za nie mojej Marzence! Co prawda nie smakowały tak dobrze jak jej, ale nie powiem... ujadłam się nimi jak nie wiem. Podałam je z jogurtem truskawkowym, ale o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Ciasto wyszło mi znakomite, a dziękuję za nie mojej Marzence! Co prawda nie smakowały tak dobrze jak jej, ale nie powiem... ujadłam się nimi jak nie wiem. Podałam je z jogurtem truskawkowym, ale o Zobacz więcej
suzana
suzana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
http://gotujenacodzien.blogspot.com/
parowce

parowce 359

1
{{headerMessage}}
Dziś obiad na słodko czyli parowce;kluski drożdżowe gotowane na parze.Smaki z dzieciństwa ...moja mama robiła takie z polewą czekoladową...co to była za radość ,bo wiadomo;dzieci uwielbiają Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Parowce

Parowce 305

0
{{headerMessage}}
Parowce, lub jak kto woli białe pączki można podawać na wiele sposobów. Dobre są w wersji obiadowej, ale również świetnie smakują jako deser. Składniki na ok. 30 sztuk: -2 szklanki mleka -5 szklanek Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Czekoladowe Parowce

Czekoladowe Parowce 322

1
{{headerMessage}}
Magdalena M, parowar nie jest konieczny. Możesz zrobić tak jak się robiło parowce dawniej :) zaopatrz się w gazę w aptece, rozłóż ją nad garnkiem z gotującą się wodą (przytwierdź jej boki do garnka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Artykuł Parowce – kluski na parze pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Przepis na puszyste parowce

Przepis na puszyste parowce 463

3
{{headerMessage}}
zaczynamy bawić się w wałkowanie. Z placka grubości ok. 2 cm wykrawamy szklanką krążki. Warto uprzednio brzegi szklanki zanurzyć w mące, aby się nie kleiły. Z gotowych krążków wyrabiamy intensywnie Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coś dobrego
Parowce na 2 sposoby

Parowce na 2 sposoby 411

0
{{headerMessage}}
Parowce - to u mnie w domu, parzoki w Łodzi, kluski na parze, parowańce, pampuchy. Jak je zwał tak zwał - bo najlepsze i tak robi się w moim rodzinnym domu. Wczoraj zapytałam o zdjęcie - i owszem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parowce, parowańce, pampuchy, kluski na parze , są różnie nazywane w zależności od regionu. Można je robić z owocami, serem, czekoladą lub puste, bez nadzienia i podawać np. ze śmietaną. Są bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temu miałam smaka na parowce-kupię-pomyślałam, poszłam do sklepu i zobaczyłam cenę-5,99 zł za 6 sztuk i omdlałam po prostu...no czad,żebytylepłacićza trochę mąki i drożdży?! POTRZEBUJESZ: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parowce, czyli tak zwane kluski na parze są jednym z najbardziej lubianych przeze mnie sposobów na pyszny obiad przypominający czasy kiedy nad garnkiem rozstawiało się takie jakieś metalowe ustrojstwo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pampuchy/parowce - i jedna i druga nazwa chyba odpowiednia. Przepyszne kluski, na które z kuzynką zawsze do babci się jeździło. Smak z dzieciństwa z pysznym musem truskawkowym prezentowanym już na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smak z mojego dzieciństwa, przepis mojej babci. Nie jadłam tego już kilka dobrych lat, ostatnio robiłam jak jeszcze babcia żyła, a to już 3,5 roku. Domowe są puchate, mięciutkie - to nie to samo co ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
KLUSKI NA PARZE, BUCHTY, PAMPUCHY, PAROWCE, PAROWAŃCE, PYZY – tak nazywają je czytelnicy mojego bloga. Zapewne są jeszcze inne nazwy na tą potrawę, niezmiennie pyszną. Składniki: 500 g mąki 50 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i lekarze zalecają gotowanie na parze, ponieważ dzięki niemu możemy zachować wszystkie składniki i minerały. Zachęcam więc do spróbowania parowców jeśli ich jeszcze nigdy nie jedliście :) Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... czyli nic innego jak drożdżowe kluski przygotowywane na parze. Dla niektórych pewnie smak dzieciństwa. Nie ukrywajmy, że dla mnie też jest to jeden z wielu smaków jakie pamiętam z tamtego okresu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uniwersalne jedzonko o wielu nazwach, świetne zarówno na słodko z dodatkiem np. frużeliny owocowej jak i na wytrawnie jako dodatek do mięska w sosie. Przepis na 8 - 9 sztuk. przepis stąd 300 gramów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znane w każdym regionie Polski pod inną nazwą... Kluski na parze idealnie sprawdzają się jako letnia propozycja obiadu, podwieczorku a nawet kolacji. Dodatki też możemy dobrać wedle uznania. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prawdziwy smak dzieciństwa, można zrobić z owocami, z dżemem, z marmoladą, można zrobić puste i podać z owocowym sosem, możliwości jest wiele :-) Jakie są Wasze ulubione? PRODUKTY: 250g mąki pszennej Zobacz więcej