• 8
  • 5
  • 4
  • 0
  • 9
  • 6
przepisów z 6063 blogów

parzenie maku

Olla
Olla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
RAROSSA
STAROPOLSKA BABA PARZONA

STAROPOLSKA BABA PARZONA 80

0
lub margaryny. Tłuszcz pozostaw do ostygnięcia. Zagotuj l mleka. Zalej nim szklankę przesianej maki i rozetrzyj tak, aby niebyło grudek. Gdy masa wystygnie dodaj drożdże, wymieszaj i zostaw w Zobacz więcej
chcecie ode mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladowąz kremem waniliowym… Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … Zobacz więcej
Obwarzanki z ciasta parzonego Szybkie, bardzo smaczne a do tego delikatne. Ocena: Składniki na dwie blaszki do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy Zobacz więcej
Składniki na dwie blaszki do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 1 szklanka tłuszczu roztopionego ( 300 g margaryny) 1 Zobacz więcej
Składniki na dwie blaszki do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 1 szklanka tłuszczu roztopionego ( 300 g margaryny) 1 Zobacz więcej
mojej babci :) CIASTO PARZONE Do karpatki przygotowujemy ciasto parzone. Brzmi złowrogo, ale nie zrażajcie się. Jest łatwe w wykonaniu :) Ciasto parzone możecie wykorzystać również do pieczenia Zobacz więcej
Czas na karnawalowe szalenstwa ,moze wiec wykorzystacie pomysl na delikatne jak puszek "paluszki". Mozemy je podac zarowno na slodko ( jak u mnie ) i posypac cukrem pudrem,lub tez podac jako dodatek Zobacz więcej
Piegusek - ciasto z makiem. Składniki : 6 jajek 25 dkg margaryny 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 8 łyżek mleka 1 szklanka maku ( sypkiego,nie parzonego ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder Zobacz więcej
Witam Serdecznie Żeby przygotować pyszne wypieki z masą makową wcześniej trzeba przygotować mak . W tym wpisie opiszę tylko parzenie maku i to będzie bazowa masa do której będę dodawała różne dodatki Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Muffiny z makiem

Muffiny z makiem 43

0
Muffiny to chyba najprostrze i najszybsze ciastka jakie można zrobić. Do tego troszkę fantazji i powstają boskie uroczyste ciacha. Pasują na każdą imprezę , przyjęcie , święto. Moje ciacha z są z Zobacz więcej
Ostatnio udoskonaliłam przepis na Bajgle , które robiłam jakiś czas temu . Zamiast oleju ( oliwy ) dałam masło i zwiększyłam ilość mleka . Powstały fenomenalne bułeczki śniadaniowe , mleczno - maślane Zobacz więcej
Ciasto Sero-mak to dość tradycyjne i bardzo syte połączenie smaków. Bardzo je lubię. Do tego ciasta nie próbujcie używać gotowych mas makowych, bo to zdecydowanie nie będzie to samo. Nie jest trudne, Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FOODMANIA
MUFFINY OTRĘBOWE Z MAKIEM

MUFFINY OTRĘBOWE Z MAKIEM 143

0
Zamiast drożdżówki z makiem, zamiast makowca... Pyszne, mocno makowe muffiny na podwieczorek ;) Propozycja poświątecznego wykorzystania maku w wersji mocno dietetycznej, ale przy tym nie tracącej na Zobacz więcej
rosnąć. Margarynę, żółtka i cukier waniliowy ucieram. Do mąki pszennej dodaję sól, margarynę utartą z żółtkami i podrośnięte drożdże. Wyrabiam ciasto. Nie za długo, tak aby nie było twarde. Ciasto Zobacz więcej
Jest to ciasto pojawiające się na moim stole w okolicach Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Składniki ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej, - 1/3 kostki masła + 1,5 łyżki do smarowania papieru, - 3/4 Zobacz więcej
Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Najlepsze są gorące, z chrupiącą skórką o delikatnym smaku pieczonej cebuli i maku. Na szczęście pochodzę z Zobacz więcej
na długi elaborat a tym czasem zapraszam na pyszne drożdżówki. Składniki: ( 20 sztuk) 600 g mąki ( ja użyłam orkiszowej, można pszennej lub razowej) 100 g masła 50 g drożdży 250 ml mleka 70 g cukru 2 Zobacz więcej
A wszystko dzięki dobroci serca, jednak są dobrzy ludzie na tym świecie ( niekiedy zaczynam w to wątpić - to przykre ...). Margarytka napisała do mnie, że zostało jej białego maku i pomyślała o mnie ( Zobacz więcej
kruche z zewnątrz i puszyste w środku. Palce lizać. Aż mam ochotę iść po następną. Składniki: nadzienie: pół szklanki mleka do 1,5% 7 łyżek maku 4 suszone morele łyżka dużych rodzynek łyżka suszonej Zobacz więcej
Jestem dzieckiem, przyznaję się bez bicia, uwielbiam święta! Buraki, grzyby, suszone owoce i mak śnią mi się cały rok. W tym roku próbujemy nowych smaków, pojawiają się u nas nowe przysmaki i Zobacz więcej