parzenie szynek

Kuchnia Ani Z.
Kuchnia Ani Z. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ani Z.
Szynka parzona

Szynka parzona 842

0
Soczysta, delikatna w smaku. ok 1,5 kg szynki (kulka) Do nastrzyknięcia: 2 łyżki majeranku 3 ząbki czosnku 5 ziaren jałowca 2 łyżki soli 1 łyżeczka peklosoli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 3 liście Zobacz więcej
Szynka parzona Składniki: - szynka wieprzowe bez skóry (kulka), - peklosól, - osłonki barierowe przyprawy do zalewy: - listek laurowy - ziele angielskie - pieprz - czosnek Robimy zalewę do peklowania Zobacz więcej
Pyszna,delikatna szyneczka do pieczywa . . . 1 kg szynki wieprzowej odtłuszczonej sól jodowana 4 duże łyżki sól peklowa 4 duże łyzki Przyprawy podam jakie dałam ale ilość zależy od tego ile chcemy dać Zobacz więcej
1kg szynki zalewa na 1l wody 60 g peklosoli 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 3 ząbki czosnku (inne ulubione przyprawy- papryka, jałowiec, rozmaryn, cząber -co kto lubi) Najlepiej na Zobacz więcej
. Możemy włożyć listek laurowy. Parzymy ok 2 h w wodzie o temp. 75-80 stopni max. Studzimy w zimnej wodzie, a następnie w lodówce. Jest mniam, szyneczka soczysta, skórka miękka. Każdy może to Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Szynka cielęca parzona

Szynka cielęca parzona 1604

0
"Przepis banalnie prosty a efekt rewelacyjny! Robiłam już schab parzony podobnie, ale inne były w tym przepisie proporcje przypraw. W zastosowanym dziś przepisie proporcje są idealne. W oryginale był Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Szynka parzona Hani

Szynka parzona Hani 232

4
peklowania nie pozwala na dotarcie soli do środka i tam mięso jest szare. Przepis dostałam od znajomej- mięsko jest miękkie i aromatyczne. Może nie jest to najszybszy sposób, ale warto spróbować. Zobacz więcej
Wędlina : Szynka Suszono-Parzona Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Żeberka Wieprzowe Pieczone z Sosem Rozmarynowym Wędlina : Szynka Suszono-Parzona Znalazłam bardzo fajny przepis na Zobacz więcej
W tym roku bardziej się przyłożyłam do przygotowania własnych wędlin. Rok temu jeszcze byłam mało w tym obeznana, często domowe wyroby nie spełniały w pełni moich oczekiwań. Już lekko wyrobiona w tym Zobacz więcej
Skład do suszenia: 1 kg świeżej szynki typu "myszka" 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki soli +2 łyżeczki soli peklowanej 2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku Zobacz więcej
Fantastyczny przepis (dostaliśmy od Karolajny), jak w miarę szybko zrobić pyszną domową szynkę bez wędzenia. Jeśli lubicie domowy pieczony schab, to taka szynka smakuje bardzo podobnie i przypadnie Zobacz więcej
szynka parzona Dziś pragnę przedstawić propozycję przepisu, dla wszystkich miłośników wyrobów domowych wędlin. Miłośników którzy, czy to z braku dostępu do wędzarni, czy też z braku czasu ( Zobacz więcej
wsiadła na rower i w ciągu tygodnia zaczęła śmigać. Po prostu, bez żadnych większych starań z naszej strony. Widać przed zimą nie była jeszcze gotowa. W moim domu nastał teraz czas na szynkę parzoną. Zobacz więcej
Na filmie poniżej dowiesz się jak długo należy parzyć wędzoną szynkę. Pozdrawiam gorąco ! Zobacz więcej
Choć w moim rodzinnym domu jest zwyczaj pieczenia na Wielkanoc szynki w chlebie, to bywa również parzona domowa szynka. Zawsze przygotowywałam ją z tego przepisu, ale odkąd Babcia Lala podzieliła się Zobacz więcej
Tydzień pierogowy trwa :) Wczoraj pokazywałam Wam przepis na pierogi z kuchni polskiej, zaś dziś zaglądamy do Włoch. Sofficini to włoskie pierożki przygotowane na bazie ciasta parzonego, a następnie Zobacz więcej
się smakołykami od rana do wieczora. Ja proponuje przygotowanie szynki, która doskonale nadaje się na zimną przekąskę. Jest to szynka parzona leniwie w wolnowarze, w galarecie z żurawiny i grzanego Zobacz więcej
Ta domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem zstąpi każdą sklepową wędlinę. Zobacz więcej
zamierzam zabrać się za domową produkcję serów i wędlin. Warsztaty prowadzone przez panów Fiedoruka i Zwolana w ramach Festiwalu Smaku i cenne rady, jakich udzielali zasypani gradem mięsnych pytań, Zobacz więcej
Trudno dostać wędlinę w sklepie, która smakim przypomina tą, którą jedliśmy w dzieciństwie. Po kilku nieudanych zakupach wpadliśmy na pomysł,żeby zrobić szynkę domowym sposobem bez dodatkowych Zobacz więcej