parzenie szynki wędzonej

Na filmie poniżej dowiesz się jak długo należy parzyć wędzoną szynkę. Pozdrawiam gorąco ! Zobacz więcej
Trudno dostać wędlinę w sklepie, która smakim przypomina tą, którą jedliśmy w dzieciństwie. Po kilku nieudanych zakupach wpadliśmy na pomysł,żeby zrobić szynkę domowym sposobem bez dodatkowych Zobacz więcej
Pozostając w świątecznym klimacie chciałabym zachęcić Was do przygotowania pysznej, soczystej i aromatycznej szyneczki, która gości co roku na moim wielkanocnym stole. Trzeba tylko zaopatrzyć się w Zobacz więcej
Mam ten przepis od znajomej Angielki. Bardzo często taką szynkę robi i zawsze mi coś uda się dostać Szybko, prosto i pysznie. Szynkę włożyć do dużego garnka, zalać wodą. Szynka musi być cała Zobacz więcej
« Ricotta - ser serwatkowy Wędzone ozorki wieprzowe Wędzone ozorki wieprzowe Ozory solimy jak szynki 2-3 dni. Następnie oparzamy w gorącej wodzie i zdejmujemy skórę. Wędzimy do uzyskania żądanego Zobacz więcej
Szynka w papryce wędzonej wg. Darka _C Szynka kulka w jednym kawałku 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka papryki wędzonej (można zastąpić słodką) 1 łyżeczka żelatyny Peklowanie szynki na mokro Około Zobacz więcej
Składniki: 1 kg szynki 65 g soli peklującej siatka wędliniarska Szynkę umyć, osuszyć, natrzeć solą peklującą. Wstawić do lodówki na 7 dni. Codziennie przewracać. Następnie szynkę opłukać, namoczyć Zobacz więcej
Szynki z warchlaka Wędzone, parzone i wędzone Wędzenie ok 50 stopni po 6 h, parzenie woda temp. 75 stopni do osiągnięcia przy kości ok. 70 stopni i następnego dnia wędzenie temp 40-50 ok. 4h. Można Zobacz więcej
Pastę można zrobić z samego boczku, samej polędwicy czy wędzonej szynki. Ja zazwyczaj kupuję polędwicę i dodaję odrobinę boczku , który jest bardziej tłusty – parzony lub wędzony . Moja rodzina ją Zobacz więcej
Szynki cielęce Składniki: - udziec, karkówka lub górka cielęca - peklosól - ziele angielskie, pieprz, czosnek Z udźca wycinamy szynki, z karkówki odcinamy kość, a z górki wycinamy schab. Robimy Zobacz więcej
Szynki z haka z dziczyzny Nazwa wzięła się od sposobu zawieszenia jednego kawałka szynki. Nie używamy tu siatek wędliniarskich. Należy wybrać ładny kawałek mięśnia, który wędzimy w całości na haku. Zobacz więcej
„Żubrze” wędliny Składniki: - szynki, polędwice, boczek, karkówka wieprzowe - peklosól - pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy oraz suszona trawa żubrowa, czyli tzw. żubrówka - woda Mięso Zobacz więcej
ją, gdyż dopatrzyłam się, że urósł mi młody czosnek i szkoda byłoby zmarnować taki szczypiorek :-) 10 ugotowanych na twardo jaj 100 g szynki 100 g boczku parzonego - wędzonego 1 pętko kiełbasy Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olcia gotuje
Zrazy z szynki wieprzowej

Zrazy z szynki wieprzowej 3378

0
Pyszne zrazy zawijane z szynki wieprzowej, z dodatkiem boczku, cebulki i ogórka kiszonego. Składniki: 0,5 kg chudej szynki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg boczku parzonego lub wędzonego 1 Zobacz więcej
beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Gulasz myśliwski.

Gulasz myśliwski. 1084

0
Dla wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI: 80 dag. szynki wieprzowej Zobacz więcej
Wędziłam i wszystko przebiega podobnie, jak z kiełbasą. Z tym , że staram się, żeby kawałki od szynki nie były grube o średnicy maksymalnie około 8 cm (jak takich nie ma to po prostu sama przecinam Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
domowa metka czosnkowa

domowa metka czosnkowa 1303

3
w postaci papryki konserwowej, korniszona lub choćby kiszonego ogórka. Przepis znaleziony u mojej niezawodnej Wiesi :) 350 gramów boczku parzonego (wędzony odpada, jest za słony) 2 pętka chudej Zobacz więcej
pszennej 10 dag szynki wędzonej 4 jajka ugotowane na twardo sok z 1 cytryny sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Wodę wlewamy do garnka gotujemy, do wrzącej wody wkładamy kiełbasę dodajemy liście Zobacz więcej
Roladki z szynki w galarecie jako przystawka na każdej imprezie będą wieść prym. Ciekawe połączenie składników dla wielu osób może być zaskoczeniem, ale jak wiadomo do odważnych świat należy Zobacz więcej
Poszukiwanie i wzbogacanie smaków to fajna zabawa!Uwielbiam obserwować swoich bliskich, albo gości, którzy smakują mojej nowej potrawy i rozkoszują się jej smakiem! To wspaniałe uczucie cieszyć się Zobacz więcej