paski sir

Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Sałatka z wyspy Rab

Sałatka z wyspy Rab 43

0
piórka, pomidory w półplasterki, paprykę w cienkie paski, ogórka w cienkie plastry. Wymieszaj w misce, dopraw do smaku (sól, pieprz) i dodaj łyżkę – dwie oliwy. Odstaw na 10 – 15 minut do lodówki. Na Zobacz więcej
, zasypujemy z cukrem. Mieszamy i dodajemy ciepłą wodę. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i oliwę. Następnie wlewamy rozczyn drożdżowy. Zagniatamy ciasto. Zobacz więcej
do lodówki. Większą część wylepić lub rozwałkować na dno blaszki o wym 25/30 cm wyłożonej pergaminem. Masę uprażonych jabłek wymieszać z konfiturą różaną i wyłożyć na ciasto kruche, pozostałe ciasto Zobacz więcej
są oliwki, dla których nie mam zamiennika:) Sałatka Na porcję wyłożyć na talerz: Garść dowolnej sałaty lub mieszanki sałat Kilka kolorowych pomidorów pokrojonych na mniejsze kawałki Jajko ugotowane Zobacz więcej
budyń i mąkę ziemniaczaną. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier. Mieszamy delikatnie z masą serową. Ser wylewamy na podpieczony spód. Zobacz więcej
/15 cm , tak aby krótsze strony stanowiły górę i dół, położyć na cieście paski zimnego masła, zostawiając wolne przestrzenie od brzegów bez masła, następnie ciasto złożyć tak jak składamy kartki Zobacz więcej
, dokładnie taki jak paska (zwana zresztą czadeckim kołaczem), o której całkiem niedawno pisałam. A co z plackiem, co z ciastem? Można się pewnie doszukać różnic regionalnych, w mojej Zobacz więcej
minut i pokrój piersi w paski. W celu zrobienia masy szpinakowo-serowej, rozgrzej na patelni, na średnim ogniu olej, podsmaż przez chwilę czosnek, po czym dodaj szpinak. Smaż około 3 minut, do „ Zobacz więcej
i orientalno-śródziemnomorskich korzeniach. Mnie nie zachwyciły. Ajvar, czyli pasta z papryki, często z bakłażanem. Do kupienia w sklepach w wielu wariantach i często podawana do mięsa w Zobacz więcej
szpinak umyć i pokroić w paski. 5. Mango pokroić w kostkę. 6. Korzeń imbiru obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce i rękoma odcisnąc sok. 7. Kaszę gryczaną wsypać do miski, dodać oliwę zoliwek, Zobacz więcej
minut). 6. Przygotowujemy chipsy z pietruszki. Obieraczką kroimy cieniutkie paski pietruszki, po czym smażymy je na rogrzanym oleju roślinnym z dodatkiem oleju z arachidowego. Oczywiscie jeśli go nie Zobacz więcej