passata

Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Passata pomidorowa

Passata pomidorowa 191

0
Passata pomidorowa Składniki: —pomidory w dowolnej ilości —sól do smaku Sposób przyrządzenia: — Pomidory wkładamy na kilka minut do wrzącej wody, ściągamy skórkę. — Kroimy na części i gotujemy przez Zobacz więcej
Passata pomidorowa Przepisy Obiady Desery Przetwory Przekąski Fotografia Polecam Blog Współpraca Passata pomidorowa Dodano: 2014-08-26 Szybki przepis, pozwalający całą zimę cieszyć się intensywnym Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Local Foodie
Passata pomidorowa

Passata pomidorowa 34

1
Warto mieć w spiżarni passatę, bo nie spodziewacie się, w ilu sytuacjach się przyda (sosy, dodatki do gulaszu, makaronów, składnik ketchupów etc.). Wiele osób używa zamiennie pojęć „passata” i „ Zobacz więcej
Teraz kiedy pomidory są najlepsze, pełne smaku i aromatu, warto choć troszkę zamknąć w słoiczku. Na przykład w postaci passaty pomidorowej, tak zwanej pulpy. Zimą będzie idealna taka domowa, zamiast Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Homemade Tomato Passata

Homemade Tomato Passata 28

0
Homemade Tomato Passata Ingradients: Tomato juice — Any amount of tomatos — salt to taste Preparation: — Drop the tomatoes into the boiling water for few minutes andpull away the skin of the tomatoes Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
COOKILLU
Homemade Tomato Passata

Homemade Tomato Passata 18

0
is the base for the soup, sauce — — Passata pomidorowa Składniki: —pomidory w dowolnej ilości —sól do smaku Sposób przyrządzenia: — Pomidory wkładamy na kilka minut do wrzącej wody, ściągamy skórkę. Zobacz więcej
Przepis ten przetestowałam w zeszłym roku. Zrobiłam ok 10 słoiczków, które zjedliśmy piorunem. Passata własnej roboty stanowi idealną bazę do różnego rodzaju sosów, do makaronu, do mięsa, do Zobacz więcej
podstawową, ale jeśli lubicie, możecie wzbogacić przecier o różne zioła. Osobiście wolę to zrobić na etapie wykorzystywania przecieru do różnych dań. Do przygotowania passaty będziecie potrzebować Zobacz więcej
Passata pomidorowa czyli nic innego jak przecier pomidorowy (ale jak super brzmi)... długo zabierałam się za jej przygotowanie, jakoś tak nie mogłam się zabrać. Z jednej strony by się chciało, z Zobacz więcej
Passata pomidorowa to taki gęsty przecier pomidorowy, idealny do sosów i innych dań, do których zazwyczaj dajemy pomidory z puszki. Passatę przygotowuję zawsze z podłużnych pomidorów, tzw. lima, które Zobacz więcej
Nareszcie długi majowy weekend! Przez mojezamiłowanie dogotowania, pieczenia tood rana nie wiem wco ręce włożyć Wmoim dzisiejszym obiadowym menu pojawiła się najlepsza jaką dotej pory jadłam aksamitna Zobacz więcej
HOMEMADE PASSATA Passata, jak każdy z was wie to gęsty sos pomidorowy, który zazwyczaj kupimy w sklepach w wysokich, smukłych butelkach albo kartonie. Najczęściej jest gładki, przetarty przez sitko, Zobacz więcej
Jeśli macie nadwyżkę pomidorów lub po prostu lubicie robić swoje własne przetwory na zimę w myśl zasady "wiem co jem", polecam zrobić domową passatę, która idealnie nadaje się do późniejszego Zobacz więcej
preparare il concentrato di pomodoro si giusto il tempo di cucinare, così un sacco di liquido è evaporato. Migliore in questo caso sarà una varietà di pomodori con abbondanza di carne. ---- passata Zobacz więcej
Uwielbiam zupę pomidorową, jednak najlepiej smakuje ona latem, gdy świeże pomidory mają najsłodszy smak. Zimowa zupa pomidorowa z passaty* to mój ratunek, gdy nadchodzą chłody. Zamknięty w butelce Zobacz więcej
KOLOROWA PASSATA Z WARZYWAMI I MAKARONEM pieczarki biała cebula kukurydza fasola czerwona papryka czerwona passata pomidorowa makaron olej kokosowy pieprz, sól Wstawiamy makaron. W między czasie na Zobacz więcej
Pozostaję w pomidorowych klimatach, próbując zamknąć ich smak w słoiku. I chyba się udało - passata smakuje niczym pomidorowa esencja: naturalnie słodka, aromatyczna, kremowa. Passata to inaczej Zobacz więcej
Po ogromnym sukcesie ubiegłorocznej passaty, w tym roku przygotowałam jej zdecydowanie więcej. Łącznie coś ok. 40kg pysznych, mięsistych pomidorów, zamkniętych w mniejszych i większych słoikach Zobacz więcej
sito do dżemów/musów. Które idealnie radzi sobie z pestkami z malin czy też pomidorów. Koniec ze sterczeniem nad sitem, koniec z długotrwałym przecieraniem! Zrobienie passaty z 2 kilogramów pomidorów Zobacz więcej