pasta bulionowa

Czytaliście kiedyś skład kostek rosołowych albo sosów "w torebce" dostępnych na sklepowych półkach ? To przeczytajcie ! Możecie się mocno zdziwić, kiedy dowiecie się, że kostka rosołowa składa głównie Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Pasta bulionowa

Pasta bulionowa 122

Doskonałaalternatywa dla kostek rosołowych. Może być użyta jako dodatek albo baza do zup i sosów. Używamy wtedy jedną, sporą łyżeczkę na 300 ml wywaru. Pasta jest bardzo łatwa do przyrządzenia i Zobacz więcej
Dziś obiecywany przepis na domową kostkę rosołową, bo to przecież tak zawsze była i jest nazywana ta kupowana w sklepie. Choć nie wiem, czy nie powinna się nazywać raczej chemiczna kostka rosołowa... Zobacz więcej
kaplon93
kaplon93 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oko na widelcu
Pasty twarogowe

Pasty twarogowe 214

Ostatnio bardzo polubiłam się z twarogami. Dawno nie jadłam, a przecież można z nich stworzyć tyle fajne rzeczy. Chudy twaróg z dodatkiem świeżych warzyw, jogurtu naturalnego i przypraw jest fajną Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Długo nosiłam się z zamiarem przygotowania domowej kostki rosołowej, czy też ostatnio bardziej popularnej pasty bulionowej. Osobiście nie mam nic do "gotowców" dostępnych na każdym Zobacz więcej
Naleśnikowe zawijaski, proste do wykonania w pięknym zielonkawym kolorze, który zawdzięczają szpinakowi. Z pewnością zachwycą gości na niejednym imprezowym stole. Składniki na ok. 20 sztuk: 100 ml Zobacz więcej
Obie pasty mają bardzo dobry, 100% roślinny skład. Są pyszne! Do kupienia od niedawna w Żabce. Kosztują ok. 5-6 zł za sztukę. Masa: 180 g. Firma: Kruszwica. Zobacz więcej
Nadziane mięsem ziemniaczki to pomysł na bardziej wyszukany, nienudny obiad. Dzięki dodatku do mięsa bulionu, ziemniaczki wychodzą soczyste i miękkie. Polecam serwować z ulubioną surówką. Składniki na Zobacz więcej
Dziśzapraszamna zdrowy zamiennik popularnych sklepowych kostek rosołowych z mięsem. Wprawdzie tego co przygotowałam nie można nazwać kostką, tylko raczej pastą, alejeślijesteściebardzo przywiązani to Zobacz więcej
Marchewki, pietruszki, selery, kapusty, cebule, czosnki, pory, świeże zioła. Natura nie na darmo obdarzyła nas takim bogactwem, w naszej strefie klimatycznej, abyśmy mieli je pomijać, czy co gorsza, Zobacz więcej
Niedawno suszyłam prawie równocześnie warzywa na domową vegetę oraz trzonki leśnych grzybów, dzięki czemu powstała przyprawa bulionowa z grzybami. Taki bowiem pomysł wpadł mi do głowy podczas suszenia Zobacz więcej
Ten domowy koncentrat bulionowy z powodzeniem zastąpi nam wszelkie kostki smaku, ziarenka smaku, wegety, kostki bulionowe itp. Składniki koncentratu są w 100% naturalne. Konserwantem jest tu sól, więc Zobacz więcej
Hummusu nie jadłam nigdy, z past kanapkowych najbardziej lubię twarożek urabiany z jogurtem, ale nie wiem, czy można to nazwać pastą. Kiedy zobaczyłam książkę Hummusy i pasty, stwierdziłam, że to Zobacz więcej
Przychodzą takie wieczory, że naprawdę nie mam ochoty na żadne gotowanie. Męczące dni, duża ilość pracy, późny powrót … Marzę wtedy tylko o tym aby wrócić do domu, zrobić sobie bardzo szybką kolację i Zobacz więcej
Jestem jedną z tych osób, które preferują śniadania na słono. Niestety, mimo że jestem dietetykiem, od czasu do czasu sama wpadam w śniadaniową rutynę. Czytaj standardowo chleb, serek, wędlina i Zobacz więcej
Zawsze gdypiekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki ipołączenia – szczególnie podpostacią dodatków dopieczywa. Ostatnim razem […] Artykuł Pasty Zobacz więcej
To już 3 odsłona past bulionowych. Tym razem taka, która przyda się nam do ugotowania gulaszu lub leczo, wystarczą podstawowe składniki i kilka łyżeczek pasty, a sukces macie jak w banku. Pastę można Zobacz więcej
Niewątpliwie częstsza aktywność fizyczna, spotkania i imprezy plenerowe, mobilizują nas do przygotowywania mniej pracochłonnych, lekkich i zarazem zdrowych posiłków. Moją propozycją na wypady i Zobacz więcej
Kiedy rezygnujemy z mięsnych dodatków do kanapek czyli wszelkich wędlin, pasztetów, masła, oraz tradycyjnego sera, możemy na początku mieć problem czym je zastąpić. Tutaj przychodzą nam z pomocą Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jadłonomia
Domowe kostki bulionowe

Domowe kostki bulionowe 171

Podstawą każdej dobrej zupy jest dobry bulion. Nie taki z proszku, ani nie taki z kostki, ale prawdziwy warzywny wywar z bukietem dobrych przypraw i smaków. Ale wiadomo, że nie zawsze ma się czas, aby Zobacz więcej