pasta do chleba z bobu

Pasta z bobu do chleba Powiadomienia o nowych wpisach prosto na Twój e-mail Wesprzyj bloga Współpraca Kontakt O nas Wesprzyj bloga Współpraca Kontakt O nas Home Odżywianie Ogólne porady Odżywianie Zobacz więcej
Kolejny przepis z wykorzystaniem bobu. Tym razem jest to pasta do chleba, która z powodzeniem może zastąpić masło. Kanapka taka będzie zdrowsza i bardziej sycąca. Zielona pasta z bobu do chleba Zobacz więcej
Kolejny przepis z wykorzystaniem bobu. Tym razem jest to pasta do chleba, która z powodzeniem może zastąpić masło. Kanapka taka będzie zdrowsza i bardziej sycąca. Zielona pasta z bobu do chleba Zobacz więcej
i sprawdzić jak reaguje na nie nasz organizm (jelita). Kilkukrotnie robiłam testy eliminacyjne pokarmów na sobie i warzywa strączkowe mogę śmiało jeść. Dziś w pełni strączkowa opcja na śniadanie: Zobacz więcej
nie zniknął z naszego menu na kolejny rok:-) Dziś zachęcam Was do robienia z bobu past - do chleba lub do warzyw, na lekką kolację lub do pracy. Ten przysmak naprawdę nadaje się do wielu szaleństw w Zobacz więcej
tak szybko, że nie zdążyłam zrobić jej zdjęcia Zaczęłam ją wyjadać jeszcze z garnka! Tak więc dziś wczorajsze śniadanie Znowu pasta do chleba! Pasta do chleba z ciecierzycy Oczywiście że nie wpadłam Zobacz więcej
Czasami mam ochotę na coś innego do chleba niż wędlina czy ser. W tej chwili sezon na bób jest w pełni, więc postanowiłam zrobić pastę z tego warzywa. Słyszałam, że jest dobra zarówno do chleba jak i Zobacz więcej
Dziś wykorzystałam tę roślinę jako główny składnik pasty, która idealnie nadaje się na chleb lub jako dodatek do dań obiadowych. Składniki: 0.5 kg bobu 2 łyżki twarożku ząbek czosnku sól morska, Zobacz więcej
Składniki: Pasta: 250 g wyłuskanego ugotowanego bobu 150 g wyłuskanego ugotowanego zielonego groszku 50 g startego sera pecorino oliwa extra vergine sok z 1 cytryny listki świeżej mięty sól pieprz Zobacz więcej
Smaczna pasta. Można ją podawać z placuszkami, z chlebem, bądź jeść samą. Przepis pochodzi od Asi z Sojaturobie. Czas przygotowania: 10 min. + czas na ugotowanie bobu Ilość porcji: 1 szklanka pasty Zobacz więcej
Sezon na bób trwa. Wykorzystajmy go, bo to bardzo zdrowa roślina. Przygotowałam z bobu pastę do chleba - zobaczcie jak. Pasta z bobu z oliwkami i bazylią 1 szklanka ugotowanego, obranego bobu 1/2 Zobacz więcej
Młody bób jest pyszny, a jego delikatny smak odnajduje się doskonale w pastach do chleba, sałatkach, przystawkach. Dzisiaj odkryłam, że stanowi również doskonałą podstawę zupy. Krem z bobu ma bardzo Zobacz więcej
Z wędzonej makreli najprościej zrobić pastę. Ale..ja dziś kompletnie zaszalałam:) Dwie wersje kanapki i prawdę mówiąc nie wiem która smakuje mi bardziej. Pierwsza wersja dla fanów bobu druga sera Zobacz więcej
Pyszna i orzeźwiająca pasta z bobu, którą robi się niezwykle przyjemnie podjadając zielone ziarenka :) Składniki: 500g ugotowanego, wyłuskanego bobu 100g miękkiej fety sok z połówki cytryny garść Zobacz więcej
W ramach urozmaicenia dodatków do chleba postanowiłam zrobić pastę z bobu. 1/2 opakowania świeżego bobu, 1 ząbek czosnku, trochę oliwy z oliwek, 2 czubate łyżki siekanego kopru, sól do smaku. Bób, Zobacz więcej
edysqa
edysqa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zakręcony wege obiad
Zielona pasta

Zielona pasta 119

0
Zielona pasta Kolejna pasta do chleba. Składniki: - 1 awokado,- ok1 i 1/2szklanki bobu (użyłam mrożonego, ale może być z puszki),- 1 duży ogórek kiszony, trochę wody z ogórków (jeśli robiliśmy sami),- Zobacz więcej
Pasta z bobu i suszonych pomidorów składniki: -szklanka ugotowanego bobu w łupinkach lub obranego -3 suszone pomidory -3 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka soku Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kociołek sytości

Kociołek sytości 53

1
Mamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie. Do jednego garnka włożyłam mnóstwo Zobacz więcej
Grecka skordalia to pasta z czosnku i czerstwego chleba na bazie ziemniaków, migdałów, orzechów włoskich. U mnie dzisiaj na bazie świeżego, pachnącego bobu. Taka skordalia z bobu idealna jest do mięs, Zobacz więcej