pasta do chleba z fasoli

O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Zobacz więcej
Bezmięsne smarowidła potrafią być smaczne. Wielokrotnie byłam świadkiem, jak ich smakiem zachwycają się wielbiciele schabowego. najpopularniejsze pasty do chleba robi się z cieciorki i soczewicy. Zobacz więcej
Zawsze wkurzało mnie, że wszystkie pasty do chleba muszą być takie egzotyczne. Z dodatkiem tahiny, kuminu, papryki chilli albo orzechów piniowych. Dlatego po kilku mniej lub bardziej udanych Zobacz więcej
Już od czasu, gdy prowadziłam pierwszą odsłonę akcji marchewkowej, chciałam przygotować jakiś przepis znaleziony na blogu Veggieola. Mam jeszcze kilka wytypowanych w zapasie, ale zaczynam od szybkiej Zobacz więcej
Ostatnio zrobił się ze mnie prawdziwy fasolożerca, nadrabiam chyba jakieś nieznane mi do tej pory zaległości ;) Moi rodzice patrzą już na mnie trochę dziwnie kiedy wkładam do koszyka kolejną i kolejną Zobacz więcej
Pasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta Zobacz więcej
Zaraz po tym, jak po raz pierwszy zrobiłam brownie z fasoli rozpoczęłam testy z innymi wypiekami z tego produktu. Pomyślałam, że skoro ciasto na słodko wychodzi świetnie: jest puszyste, miękkie i nie Zobacz więcej
Zabrałam ostatnio do pracy na przekąskę pastę z białej fasoli i suszonych pomidorów,. Została mi z weekendowego śniadania (wtedy używałam ją do chleba), ale jako przekąska popołudniowa też się super Zobacz więcej
Zabrałam ostatnio do pracy na przekąskę pastę z białej fasoli i suszonych pomidorów,. Została mi z weekendowego śniadania (wtedy używałam ją do chleba), ale jako przekąska popołudniowa też się super Zobacz więcej
? Niestety, żyjemy w świecie, który zdecydowanie nie sprzyja zdrowemu odżywianiu. Trzeba sobie jednak jakoś radzić. Dlatego w miarę możliwości unikajmy podejrzanych, przetworzonych produktów. Co w Zobacz więcej
Jaram się wszelkimi pastami do chleba własnej roboty, nieważne jaka, z czego, te domowe są zwyczajnie najlepsze, nawet jeśli nie są jakieś wyszukane. Na pastę z białej fasoli szykowałam się już jakiś Zobacz więcej
Jestem wielką fanką przyrządzania jedzenia w domu od zera, zamiast kupowania w sklepie gotowych produktów. Wtedy mam pewność, że to co jem jest zdrowe, świeże i pełnowartościowe. Tak jest również z Zobacz więcej
Jestem wielką fanką przyrządzania jedzenia w domu od zera, zamiast kupowania w sklepie gotowych produktów. Wtedy mam pewność, że to co jem jest zdrowe, świeże i pełnowartościowe. Tak jest również z Zobacz więcej
Jestem wielką fanką przyrządzania jedzenia w domu od zera, zamiast kupowania w sklepie gotowych produktów. Wtedy mam pewność, że to co jem jest zdrowe, świeże i pełnowartościowe. Tak jest również z Zobacz więcej
Jestem wielką fanką przyrządzania jedzenia w domu od zera, zamiast kupowania w sklepie gotowych produktów. Wtedy mam pewność, że to co jem jest zdrowe, świeże i pełnowartościowe. Tak jest również z Zobacz więcej
Inspiracją do gotowania są dla nas pasja, radość i miłość, one bowiem dopełniają sztukę kulinarną. Vege z Miłością to blog o kuchni roślinnej, o harmonii ze sobą, z naturą i ze światem. Zobacz więcej
Czy Wam też znudziły się wędliny, szukacie nowych smaków? Mnie właśnie to dopadło, moje dzieci również, dodatkowo domagają się pasztetu kupnego, a ja z wiadomych powodów nie chcę im go serwować, Zobacz więcej
Wpis poświęcony paście z czerwonej fasoli nie mógł czekać już ani chwili dłużej! Odkąd dwa tygodnie temu taką pastę przygotowała dla nas Natalia, weszła ona na stałe do repertuaru śniadaniowego, Zobacz więcej