Przepis na pasta do mięs z pomidorów i papryki

niedziela, 20 listopada 2011 22:15 Pasta przygotowana jest z pieczonej papryki i pomidorów z dodatkiem czosnku, oleju i octu. Zbliżona jest trochę do ajvaru, chodź klasyczny ajvar, przygotowany z Zobacz więcej
Pyszna lekka pasta z papryki, pomidorów świeżych i pomidorów suszonych. Świetna do grzanek, tostów czy do mięs. Łatwa i szybka w przygotowaniu a przy tym niesamowicie smaczna. SKŁADNIKI 1kg pomidorów Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Adżika

Adżika 4441

Adżika - pikantna pasta pomidorowa Pasta świetnie nadaje się do mięs, ryb, zapiekanego pieczywa, podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco. Składniki: - 1 kg cebuli, - 1 kg jabłek, - 1 kg marchwi, Zobacz więcej
Mają wszyscy, mam i ja ! Do przepisu Beaty z Lawendowego Domuprzymierzałam się już rok temu, ale lato jakoś szybko minęło, pomidory się skończyły, nie udało się. Tym razem do pracy przystąpiłam Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Ostra pasta do mięs i sosów

Ostra pasta do mięs i sosów 713

Aromatyczna pasta dla smakoszy pikantnych dań, doskonała jako dodatek do mięs, wędlin, sosów, zup i innych potraw Ilość: 11 słoiczków (190 ml) Składniki na ostrą pastę do mięs i sosów: 2 kg czerwonej Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Ajwar pasta bałkańska

Ajwar pasta bałkańska 1901

Wracamy do przetworów na tegoroczną zimę... przenosząc się od razu na gorące Bałkany.. co powiecie na zrobienie kilku słoiczków domowego ajwaru? To lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z Zobacz więcej
« Skandynawska bagietka z ... Duńska sałatka hot-dogowa » Papryka smażona z pomidorami. Pasta paprykowa do pieczywa lub mięsa. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie jadłospisu bez warzyw.Piękne Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki 397

Taka aromatyczna pasta z pieczonej papryki stanowi idealny dodatek do wielu obiadowych dań np. mięs czy makaronów. Ja osobiście najbardziej lubią ją jeść z chrupiącymi, czosnkowymi bagietkami. Do Zobacz więcej
Pasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta Zobacz więcej
Ajvar- jak dla mnie pyszny dodatek do wszystkiego. Rewelacyjnie pasuje do wędlin, pasztetów i jako dodatek do mięs. A może ty znajdziesz inne zastosowanie? Ostatnio przy okazji pisania tego bloga Zobacz więcej
Ajvar to pyszna pasta z pieczonej papryki, bakłażana i pomidorów. Lekko pikantna o konsystencji gęstej pasty pomidorowej, doskonale sprawdzi się jako dodatek do makaronu, mięs lub jako smarowidło do Zobacz więcej
Ta pasta, to proste i smaczne samrowidło, ale nie tylko. Może być również dobrym dodatkiem do różnych potraw. To wspaniała i prosta przyprawa, którą warto mieć zawsze w lodówce. Przygotowuje się ją Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Ajwar - bałkańska pasta

Ajwar - bałkańska pasta 293

Ajwar - ajvar - to bałkańska pasta z papryki i bakłażanów. Wywodzi się z kuchni serbskiej ale popularna jest na całych Bałkanach. W oryginalnym ajwarze nie ma pomidorów tak jak czasami spotykam w Zobacz więcej
Po tym jak ajwar zawojował nasze podniebienia, nie pozostawało nic innego jak udać się z przetworami w stronę wschodnią. Jak podaje nam Wikipedia, pindżur ma swoje korzenie w Macedonii. Zresztą, nie Zobacz więcej
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów – obłędna wręcz pasta z Bałkanów (Serbii) występująca w wersji łagodnej i pikantnej. Ajvar jest produkowany na Bałkanach w setkach ton, bez problemu można go kupić Zobacz więcej
Jeśli lubicie suszone pomidory, ta pasta powinna Wam zasmakować. Pieczona papryka idealnie komponuje się z pomidorami i stanowi dobry dodatek (lub podstawę) do wielu dań. Najbardziej lubię pastę z Zobacz więcej
Dziś przeniesiemy się w smaki Bałkanów, a to za sprawą sosu warzywnego o dość nietypowej nazwie. Pindżur to smakowita, łagodna pastawarzywnapochodząca z Macedonii, której głównym składnikiem jest Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
ajvar

ajvar 1518

Ajvar według źródła to lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z pieczonej papryki i bakłażanów z dodatkiem pomidorów, czosnku, octu oraz przypraw. Ajvar pochodzi z kuchni serbskiej i jest Zobacz więcej
Pyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub wykorzystujemy ją do Zobacz więcej
Jesienią, w chłodne dni i jeszcze chłodniejsze wieczory lubię jeść potrawy treściwe i rozgrzewajace. Najlepsze są te na bazie warzyw (np. zupy kremy), koniecznie z lekką nutką pikanterii ;) Ostatnio Zobacz więcej