pasta i basta

taura
taura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Pasta - basta

Pasta - basta 55

0
{{headerMessage}}
Przedstawiam pastę mojego męża. Skąd nazwa? Bo jak zaczniesz jeść, to musisz powiedzieć sobie basta, bo nie możesz przestać :) Do tej pory nie wiadomo czemu broniłam się przed oliwkami do makaronu. Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Pasta&Basta

Pasta&Basta 277

0
{{headerMessage}}
Ouuu! nachodziliśmy się już po toruńskiej Starówce, że ho, ho! Warto by gdzieś przysiąść i może coś zjeść? Zapraszam na Rynek Staromiejski, do lokalu Pasta&Basta. W rankingu "Markowy Lokal Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Pasta i basta

Pasta i basta 97

0
{{headerMessage}}
oliwkami, z aromatem czosnku i bazylii. Wbrew wszystkim grillującym - pasta i basta! Śródziemnmorskie spaghettirazowe Składniki na 2 porcje: 170 g razowego makaronu spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek 2 Zobacz więcej
DeeDeeLicious
DeeDeeLicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DeeDeeLicious
Dzisiaj pasta i… basta!

Dzisiaj pasta i… basta! 114

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj pasta i… basta! Post bez zbędnych słów, bo po co? Makaron – dobry! Mięso – dobre! Ser – dooobry! No to robimy. Zapiekane muszle z mięsnym nadzieniem Stopień trudności: dość łatwe Czas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zielona pasta i zimie mówię basta. Już nie mogę się doczekać wiosny, ciepłych promieni słońca i zielonych liści na drzewach, a także pierwszych nowalijek. Zanim się jednak pojawią wprowadzam na swój Zobacz więcej
{{headerMessage}}
indywidualną i niekomercyjną inicjatywę jak nasza.Pokazaliśmy przy tym bloga 'na żywo', tym samym chcąc zamanifestować ideę blogowania per se jako aktywności indywidualnej, nowatorskiej, nie będącej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasty kanapkowe są dobre na wszystko. Liczy się pomysłowość w projektowaniu połączeń smakowych, a nie czas przygotowania. Zimno i mroźno na dworze. Taki klimat. Co zrobić, żeby go ocieplić? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zł). To co je łączy, to instrukcje krok po kroku, dzięki którym przygotowanie potraw stanie się łatwe i przyjemne dla osób początkujących. Ale i bardziej zaawansowani znajdą coś dla siebie - ciekawe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
makaron z sosem pomidorowym Przepis znajdziesz (TUTAJ) 3. Zapiekany makaron nadziewany kurczakiem, orzechami, serem pleśniowym i zielonym groszkiem Przepis znajdziesz (TUTAJ) 4. Penne z bazyliowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jednak to, że bardzo długo czekaliśmy na przyjęcie zamówienia, podczas gdy nasz kelnerka obsługiwała już kolejne stoliki. Nasze miejsce w kącie, przy drzwiach widać były odpowiednie, żeby o nas Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Pasta & Basta.

Pasta & Basta. 113

0
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
już jest różnorodna, barwna i zaskakująca... ta pasta ;) I basta! Dzisiaj Pasta i Basta obchodzi kolejne, piąte już urodziny. W tym roku z tej okazji, wyjątkowo nie będzie wspólnego robienia Zobacz więcej
Kuchnia Magnifique
Kuchnia Magnifique Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Magnifique
Pasta i basta!

Pasta i basta! 80

0
{{headerMessage}}
-"Przedstaw się nam" - Mam na imię Kamila i bardzo lubię gotować. (i to wcale nie jest klub uzależnień, a zwyczajne szkolenie w pracy ;) I widzę błysk w oku rozmówcy (tu rozmówczyni). Wymieniamy Zobacz więcej
Follow the Fork
Follow the Fork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
followthefork
Pook Pasta i basta!

Pook Pasta i basta! 85

0
{{headerMessage}}
nie tylko głodni ale dodatkowo pokłóceni. Aż tu nagle, olśnienie! Przypomniałam sobie fantastycznego bloga i klamka zapadła - idziemy odwiedzić Pook Pasta. Kiedy dotarliśmy na miejsce, okazał się, że Zobacz więcej
kiano
kiano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kianoindakiczen
Pasta i basta!!

Pasta i basta!! 113

0
{{headerMessage}}
Dziś na obiad był makaron!! Powiem szczerze, że już od wczoraj chodziła za mną myśl zjedzenia tego wspaniałego wyrobu. Tak się tylko zastanawiałam z czym go sobie zrobić? Z pomidorami i mięsem? Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 150g orzechy nerkowca poł pęczka bazyli pół małego ząbka czosnku oliwa z oliwek lub z pestek dyni sól, pieprz Przygotowanie: Nerkowce moczymy w wodze kilka kodzin wczesniej lub nawet całą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć, dziś rozpieszczę Wasze podniebienia wytrawną pastą. Wyśmienita, a taaaaaaaaaaka prosta! Z każdym kolejnym kęsem chcesz więcej i więcej... ale uważaj!!! ma jedną wadę- BŁYSKAWICZNIE ZNIKA:-D Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. A kapary? Kapary można dodać później. Całe dają potem bardziej wyrazisty, ale miejscowy smaczek. Ale tak naprawdę ta pasta jest genialna nawet bez dodatków w delikatnej wersji dla sofciarzy. 3 i 7 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaczęłam od prosecco (11 PLN), idealnego, jak dla mnie, aperitifu na upalne letnie popołudnia. Z mocno zniszczonego już menu, wybrałam na początek bruschettę z kozim serem i kurkami (9 PLN), gdyż na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No więc na początku tygodnia zadzwonił do mnie bardzo uprzejmy pan z pewnejszacownej instytucji, który spotkał mnie raz jeden jedyny, równo rok temu, i sobie o mnie przypomniał przy okazjiprojektu, Zobacz więcej