pasta i basta

Zielona pasta i zimie mówię basta. Już nie mogę się doczekać wiosny, ciepłych promieni słońca i zielonych liści na drzewach, a także pierwszych nowalijek. Zanim się jednak pojawią wprowadzam na swój Zobacz więcej
Dziś Wam opowiem o niezwykłej kolacji organizowanej przez firmę Barilla, na której byłam dwa tygodnie temu w Poznaniu. Przytulny apartament w kamienicy, ciepły marcowy wieczór i my, blogerzy kulinarni Zobacz więcej
Na moim blacie kuchennym od kilku tygodni piętrzą się książki kulinarne, a na stole w salonie rośnie stos czasopism, które zaprenumerowałam w zeszłym roku. Jakże byłam naiwna sądząc, że tak, jak do Zobacz więcej
kiano
kiano Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kianoindakiczen
Pasta i basta!!

Pasta i basta!! 117

Dziś na obiad był makaron!! Powiem szczerze, że już od wczoraj chodziła za mną myśl zjedzenia tego wspaniałego wyrobu. Tak się tylko zastanawiałam z czym go sobie zrobić? Z pomidorami i mięsem? Na Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Pasta i basta

Pasta i basta 104

Przy pierwszym tak intensywnym natarciu wiosennej,a wręczletniej aury, kiedy ciało bardziej spragnione jest promieni słonecznych niż jedzenia, zbyt długie przebywanie w kuchni byłoby niemal zbrodnią. Zobacz więcej
Składniki: 150g orzechy nerkowca poł pęczka bazyli pół małego ząbka czosnku oliwa z oliwek lub z pestek dyni sól, pieprz Przygotowanie: Nerkowce moczymy w wodze kilka kodzin wczesniej lub nawet całą Zobacz więcej
Follow the Fork
Follow the Fork Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
followthefork
Pook Pasta i basta!

Pook Pasta i basta! 88

Jakiś czas temu przeglądałam przepisy na stronie durszlaka, w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Chyba chodził mi po głowie makaron i chciałam zobaczyć co inni mają w temacie makaronowym do Zobacz więcej
DeeDeeLicious
DeeDeeLicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
DeeDeeLicious
Dzisiaj pasta i… basta!

Dzisiaj pasta i… basta! 120

Dzisiaj pasta i… basta! Post bez zbędnych słów, bo po co? Makaron – dobry! Mięso – dobre! Ser – dooobry! No to robimy. Zapiekane muszle z mięsnym nadzieniem Stopień trudności: dość łatwe Czas Zobacz więcej
Kuchnia Magnifique
Kuchnia Magnifique Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Magnifique
Pasta i basta!

Pasta i basta! 83

-"Przedstaw się nam" - Mam na imię Kamila i bardzo lubię gotować. (i to wcale nie jest klub uzależnień, a zwyczajne szkolenie w pracy ;) I widzę błysk w oku rozmówcy (tu rozmówczyni). Wymieniamy Zobacz więcej
Będzie na długo albo zabawi na krótko. Objawi się kobieco lub męsko. Przyniesie Ci kwiaty, wyłoży serce na stół albo podaruje liścia. Czasem też pokazuje kolanka albo ściągnie papiloty pozując z Zobacz więcej
Dobre na lato, dobre na piknik, na śniadanie jak i subtelny pstryczek w nos dla tych, którzy nadal nie dowierzają, że zdarza nam się jeść coś więcej niż trawę. Przygotowane na specjalną okazję w Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Pasta&Basta

Pasta&Basta 277

Ouuu! nachodziliśmy się już po toruńskiej Starówce, że ho, ho! Warto by gdzieś przysiąść i może coś zjeść? Zapraszam na Rynek Staromiejski, do lokalu Pasta&Basta. W rankingu "Markowy Lokal Zobacz więcej
Niewątpliwie częstsza aktywność fizyczna, spotkania i imprezy plenerowe, mobilizują nas do przygotowywania mniej pracochłonnych, lekkich i zarazem zdrowych posiłków. Moją propozycją na wypady i Zobacz więcej
Zawsze gdypiekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki ipołączenia – szczególnie podpostacią dodatków dopieczywa. Ostatnim razem […] Artykuł Pasty Zobacz więcej
Do czterech ciast sztuka :) Tym zdaniem, między innymi, mogę opisać miniony weekend. Zanim jednak to zrobię, na krótko cofnę się w czasie do listopada 2011 roku. Wtedy bowiem miał miejsce mój wpis Zobacz więcej
taura
taura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Pasta - basta

Pasta - basta 57

Przedstawiam pastę mojego męża. Skąd nazwa? Bo jak zaczniesz jeść, to musisz powiedzieć sobie basta, bo nie możesz przestać :) Do tej pory nie wiadomo czemu broniłam się przed oliwkami do makaronu. Zobacz więcej
No więc na początku tygodnia zadzwonił do mnie bardzo uprzejmy pan z pewnejszacownej instytucji, który spotkał mnie raz jeden jedyny, równo rok temu, i sobie o mnie przypomniał przy okazjiprojektu, Zobacz więcej
Bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe i powiem wam szczerze, że wolę je sama przygotowywać niż kupować w sklepach, wtedy mam pewność, że używam składników pewnych i takich jakie lubię. Zobacz więcej
Pyszna domowa zupa z żółtej fasoli szparagowej z dodatkiem pasty pomidorowej Zupa jest autorstwa mojej mamy :) która również chce mieć udział w kulinarnym blogowaniu. Składniki: 2 litry dowolnego Zobacz więcej