pasta paprykowa z soczewicą

Chciałam zrobić pastę, a w zasadzie "smalec" z fasoli. Ale jak zwykle zapomniałam namoczyć fasolę. A jeść coś trzeba. Na pomoc, jak zwykle, przyszła czerwona soczewica. Pasta wyszła nieprzeciętna, Zobacz więcej
, to zwykle dorzucam obok kilka buraków w folii, które planuję wykorzystać jutro na carpaccio, albo kilka sztuk marchewki na pastę.... Gotując ciecierzycę na hummus, wstawiam trochę więcej i mam jak Zobacz więcej
Składniki: soczewica brązowa sucha (100g) papryka konserwowa (200g) przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili) Przygotowanie: Soczewicę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Zobacz więcej
Puszka soczewicy, łyżka pasty paprykowej, sok z limonki, świeża kolendra, serek kremowy, oliwa, łyżeczka ostrej papryki - przyprawiamy czym kto lubi - do blendera... ...GOTOWE! Zobacz więcej
Mimo, że na blogu znajdziecie wiele propozycji na kanapki, nie miałam okazji podzielić się jeszcze przepisem na domowy paprykarz. Do przygotowania wykorzystałam ajwar, czyli paprykową pastę, którą Zobacz więcej
Z uśmiechem na twarzy muszę przyznać, że czarne oliwki uwielbiam, ale nie zawsze tak było, podobnie zresztą jeśli chodzi o rukolę i kawę. Dopiero od kilku lat przygotowuję dania z wykorzystaniem Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
soczewica razy dwa

soczewica razy dwa 320

0
kiełbasy wiejskiej (można pominąć, można dodać boczek)1 cebula2 ząbki czosnku4 średnie pomidory (lub pomidory z puszki)1.5l wody (lub bulionu)sól, pieprz, papryka ostra (można dodać pasty paprykowej Zobacz więcej
Gary Barbary
Gary Barbary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gary barbary
Pesto paprykowe

Pesto paprykowe 682

3
Pesto paprykowe Nazwę -pesto-zawdzięcza autorom przepisu i tym samym książki, z której pochodzi:Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy. Ja bym ten sos zakwalifikowała po prostu do past, ale jak Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Gulasz z soczewicy

Gulasz z soczewicy 161

0
cebula, posiekana, 3 ząbki czosnku, posiekane, 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę, 2 łodygi selera naciowego, posiekane, 1 liść laurowy, 1 puszka pomidorów, 1 łyżka węgierskiej pasty paprykowej Zobacz więcej
data czwartek, września 06, 2012 Zaskoczył mnie smak tej pasty, którą właściwie nazywam pasztetem :) Lekko paprykowy, syty i z ciekawym posmakiem słonecznika. Pastę możecie smarować na chlebie, na Zobacz więcej
lub bulion łyżkasmalcu 6ziemniaków łyżeczkakminku 2liścielaurowe 3 ziela angielskie łyżeczkaczerwonejwęgierskiejwędzonejpapryki 2łyżkiwęgierskiejpasty paprykowej ostrej sól pieprz natka pietruszki Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
PESTO PAPRYKOWE

PESTO PAPRYKOWE 579

1
Kuchnia wegańska - przepisy, zdjęcia i inne vegan « PASZTET z SELERA i TOFU PESTO PAPRYKOWE Kolejny przepis z ksiązki "Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy". Być może smakuje dobrze z pasztetem Zobacz więcej
« Skandynawska bagietka z ... Duńska sałatka hot-dogowa » Papryka smażona z pomidorami. Pasta paprykowa do pieczywa lub mięsa. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie jadłospisu bez warzyw.Piękne Zobacz więcej
domownikom. Przepis dodaję do akcji Warzywa strączkowe prowadzonej przez Pannę Malwinnę. Składniki: 200 g mielonego mięsa wołowego 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku 2/3 szklanki czerwonej soczewicy Zobacz więcej
Przez ostatnie kilka dni pogoda była dość jesienna. Dlatego postanowiłam zrobić rozgrzewającą zupę. Z czerwonej soczewicy. Z odrobinką chilli :) Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 mała Zobacz więcej
Dziś posiłek konkretny. Gęsta zupa z wołowiną i warzywami. Składniki: 600 g mięsa wołowego, np. na pieczeń 300 g białej fasoli 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 duża Zobacz więcej
mielonego na sos: kartonik tomatery 4 łyżeczki pasty pomidorowo-paprykowej 3 posiekane ząbki czosnku pół pokrojonej świeżej pepperoni natka pietruszki 1/4 szklanki bulionu warzywnego nieco oliwy z Zobacz więcej
g dyni 50 g chorizo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka kuminu 0,5 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczki papryki w proszku 1 łyżeczka pikantnej pasty paprykowej sól pieprz Szalotki kroimy drobno, por w pół krążki. Oliwę Zobacz więcej