Kolejną moją propozycją, która nadaje się do zamknięcia w słoiki jestpasta paprykowa. Po sosie pomidorowym na zimę to kolejny bardzo smaczny dodatekdo pieczonych czy gotowanych mięs,świetny dodatek do
Zobacz więcej
data czwartek, września 06, 2012 Zaskoczył mnie smak tej pasty, którą właściwie nazywam pasztetem :) Lekko paprykowy, syty i z ciekawym posmakiem słonecznika. Pastę możecie smarować na chlebie, na
Zobacz więcej
Gotuj razem z nami! Setki wyśmienitych przepisów. Pasta pomidorowa Marioli. Aby ją wykonać potrzebujesz: papryki, soczewicy, cebuli i przypraw. Składniki: 1 czerwona papryka 1 cebula 1 szkl czerwonej
Zobacz więcej
Moja przygoda z Santezbiegła się w czasie z przygodą z Dukanem. Otręby, owsianki i tym podobne. Z czasem kiedy dojrzałam do tego, że odchudzanie nie koniecznie wiąże się z restrykcyjną dietą znów
Zobacz więcej
Długi weekend w pełni, spędzając go poza domem przygotujmy sobie proste rzeczy, które możemy zabrać ze sobą. Idealna do chleba będzie pasta z czerwonej soczewicy. Potrzebujecie: - czerwoną soczewicę
Zobacz więcej
Paprykę lubią u nas wszyscy. Pomysł na pastę paprykową podsunęła mi Kasia Gotuje, za co dziękuję. Pasta jest pyszna, aromatyczna, uniwersalna. Będę jej używała do spaghetti, zup, jako dodatek do
Zobacz więcej
Składniki: soczewica brązowa sucha (100g) papryka konserwowa (200g) przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili) Przygotowanie: Soczewicę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości.
Zobacz więcej
Czerwona soczewica to bardzo zdrowe warzywo, bogate zwłaszcza w witaminy z grupy B i żelazo. To też alternatywa dla pospolitych dodatków na kanapki. Przepis częściowo na podstawie www.biokurier.pl
Zobacz więcej
Zapraszam Was do przygotowania bardzo prostej, a niezwykle smacznej pasty kanapkowej. Pasta paprykowa Jest po prostu pyszna i zajadałem się nią przez kilka kolejnych dni i wcale mi się nie znudziła.
Zobacz więcej
Przyszła jesień, więc przyszła też pora na paprykę w mojej kuchni. Pasta paprykowa sprawdza się jako dodatek do kanapek i oczywiście do sosów :) Składniki ; 1 kg czerwonej papryki 25 dag cebuli 5
Zobacz więcej
Każdy pewnie ma grono swoich ulubionych przepisów, które idealnie się sprawdzają, kiedy nie mamy za dużo czasu. Dla mnie właśnie takimi potrawami obiadowymi są makaron w sosie pomidorowo-paprykowym,
Zobacz więcej
Od dwóch czy trzech lat ta pasta paprykowa jest hitem w naszej rodzinie i wśród naszych znajomych. Przepis na nią dostałam od cioci, która już go mocno rozpropagowała. Pasta ma śliczny odcień i
Zobacz więcej
Pasta paprykowa, a może sos :) nie wiem. W każdym razie doskonale się sprawdzi na kanapce, na pizzy i jako dodatek do makaronu czy ryżu. Jest przepyszna i dużo szybciej się ją robi niż sos
Zobacz więcej
Dwa w jednym, czyli odpowiedź na słyszane często: "ty chyba godzinami stoisz przy garach" lub "że tobie się chce".Dodatkowo zazwyczaj okraszone stwierdzeniem, że wegetarianie musza myśleć 24 h na dobę
Zobacz więcej
Pastę paprykową możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i
Zobacz więcej
Czas przetworów na zimę czas zacząć. Pastę paprykowa robię od dwóch lat. Powoli zastępuje ona na naszym stole keczup. Jest doskonałym dodatkiem do mięs, kanapek i pizzy. Składniki: 3 kg mocno
Zobacz więcej
Zamęczę Was papryką... początek tygodnia, a ja znowu od niej zaczynam ;). Jeśli jednak nie macie jeszcze dość, polecam przetestowanie przepisu. Warto, warto! Otrzymacie genialną pastę, o podobnym
Zobacz więcej
Najlepszy okres, żeby postanowić coś zmienić, zacząć zdrowe odżywianie, czy tylko coś ograniczyć, może na początek słodycze, pszenicę, używki?... spróbować, może się uda te 40 dni i już na zawsze
Zobacz więcej
« Skandynawska bagietka z ... Duńska sałatka hot-dogowa » Papryka smażona z pomidorami. Pasta paprykowa do pieczywa lub mięsa. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie jadłospisu bez warzyw.Piękne
Zobacz więcej
Chciałam zrobić pastę, a w zasadzie "smalec" z fasoli. Ale jak zwykle zapomniałam namoczyć fasolę. A jeść coś trzeba. Na pomoc, jak zwykle, przyszła czerwona soczewica. Pasta wyszła nieprzeciętna,
Zobacz więcej