Przepis na pasta pomidorow

Składniki: 1 główka czosnku 12 średniej wielkości pomidorów przeciętych na pół sól i pieprz, do smaku szklanki oliwy z oliwek szklanki posiekanej natki pietruszki szklanki świeżej, posiekanej Zobacz więcej
Hummus skradł moje serce już dawno temu. Teraz przyszła pora na innego rodzaju pasty do pieczywa i nie tylko. Podczas pobytu w Bieszczadach, tuż przed powrotem do domu, miałam przyjemność jeść na Zobacz więcej
Zupa tofunianka i pasta do chleba,możnaby powiedzieć dwa w jednym. Porcje dla 2-osób Koszt 8zł PRZEPIS NA ZUPĘ 4 pomidory obrane ze skóry 1 l wody( może być bulion) 1 ząbek czosnku 1/4 Zobacz więcej
Dzis mam dla Was cos do chleba :) Smaczna i szybka w przygotowaniu paste z tunczyka z suszonymi pomidorami. Wszystkie skladniki wystarczy zmiksowac, wymieszac z serkiem smietankowym, doprawic do smaku Zobacz więcej
Pasta z suszonych pomidorów to jeden z naszych domowych hitów. Na blogu pierwszy raz pojawiła się w październiku 2014 (http://www.wszystkojestwglowie.pl/pasta-do-pieczywa-z-suszonych-pomidorow/), Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Weganka
PASTA Z GROSZKU

PASTA Z GROSZKU 59

Łatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów. Składniki: ok 270g groszku (u mnie gotowany na parze Bonduelle) 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju Zobacz więcej
Alizea
Alizea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.consapore-alizea.blogspot.com/
PASTA  ALLA  NORMA

PASTA ALLA NORMA 237

Jest to klasyk kuchni sycylijskiej, ktorego glownym skladnikiem sa pomidory i baklazany. Danie jest smaczne i jak na kuchnie wloskiego poludnia przystalo- proste i nieskomplikowane. Pasta alla Norma Zobacz więcej
Uwielbiam wloskie nazwy potraw :))) Jakos zawsze mi sie wydaje, ze pasta brzmi o niebo lepiej niz makaron - choc maccheroni to tez pasta ;) - amelanzane lepiej niz baklazan... Z reszta, baklazany Zobacz więcej
Składniki: 140g ( po odsączeniu ) suszonych pomidórów, 100g serka naturalnego na kanapki, 1 łyżeczka ziarenek słonecznika, sól, pieprz czarny mielony, pieprz cayenne, tymianek. Przygotowanie: Do Zobacz więcej
W moim domu niestety tylko ja lubię jarskie potrawy a więc po naleśnikach przyszła pora na coś mięsnego. Składniki: -500g piersi z indyka -pół słoiczka suszonych pomidórów (w oleju) -garść bazylii Zobacz więcej
Makarony i sosy do makaronów Pasta z przepysznym sosem 2012/07/29 , Gosia Pasta to włoska nazwa makaronu ale również potraw z makaronem w roli głównej i niezliczonymi dodatkami. Mogąto byćsosy, Zobacz więcej
Tomate avec les rillettes de thon Czerwone, zielone, zolte a nawet czarne. Duze, miesiste lub male koktajlowe. Niskokaloryczne wiec idealnie nadaja sie do wszelkiego rodzaju diet. Bezcenne zrodlo Zobacz więcej
Gnocchi to nic innego jak włoski odpowiednik naszych polskich kopytek. Są jednak nieco lżejsze i delikatnejsze w smaku i strukturze. To tradycyjna potrawa z serca Italii, która może stanowić danie Zobacz więcej
Lajtkraft food intolerance
Lajtkraft food intolerance Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lajtkraft
Tomato Bliss

Tomato Bliss 40

czyli pyszna pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorow Pasta z pomidorow z ciecirzyca to taki bogaty humus. Wzbogacona pietruszka daje posmak swiezosci. Zajadac sie mozna sama pasta, ale rownie Zobacz więcej
Powrot zimy zaskoczyl chyba nas wszystkich. Przedwczoraj snieg padal u nas od rana do wieczora, nie robiac nawet malej przerwy :) Caly swiat znow pokryl sie bialym puchem. Wczoraj swiecilo piekne Zobacz więcej
lolanta
lolanta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Love Story
Pasta pomidorowa do chleba

Pasta pomidorowa do chleba 3960

Nowy Rok, tak jak każdy nowy dzień, wypada rozpocząć śniadaniem. A śniadanie noworoczne ma tę przewagę nad tymi codziennymi, że rządzi się swoimi, noworocznymi zasadami. Może być na przykład jedzone w Zobacz więcej
Po tym jak ajwar zawojował nasze podniebienia, nie pozostawało nic innego jak udać się z przetworami w stronę wschodnią. Jak podaje nam Wikipedia, pindżur ma swoje korzenie w Macedonii. Zresztą, nie Zobacz więcej
No jakim ja się pytam.. Przecież zajadamy się nią od dawna. Autorką przepisu jest Kermidt, podaję oryginał: 1 puszka bialej fasoli lub 2/3 szklanki suchej fasoli 1-2 zabki czosnku 2 szczypty estragonu Zobacz więcej
Bardzo lubie pomidorowe zupy. Znajduja sie one w trojce moich ulubionych zup (zaraz po botwince i zupie szczawiowej:)) Przewaznie robilam zwykla pomidorowke, zabielana smietana, ktora podawalam z Zobacz więcej
Pyszna i szybka tarta. W sam raz na wieczorny, wiosenno-letni posilek. Normalnie najpierw lekko podpiekam ciasto francuskie, zanim nałożę skladniki 'nadzienia', a to dlatego, ze nie lubie, kiedy spód Zobacz więcej