pasta prima

Pasta alla Norma to klasyczne danie kuchnisycylijskiej, które maswoją historię ,a nazwę swą zawdzięcza tytułowej bohaterce opery Belliniego . Kremowakonsystencjabakłażana , słodko-kwaśnysos ze Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Pasta z oliwek

Pasta z oliwek 70

0
Pasta była stworzona z myślą o pikniku “Opolskie Fit” wpis TUTAJ. Piknik był poświęcony zdrowiu to i waluta zdrowa:) Żebyście widzieli jak ludzie z ochotą ćwiczyli przed naszym stoiskiem. 170 g oliwek Zobacz więcej
di lino 2 cucchiai di fiori dierica 1 cucchiaio di radice dienula campana 1 cucchiaio di foglie di melissa Meglio preparare l'infuso di sera, metterela miscelain un thermos da un litro e versare Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
438.

438. 132

2
Domowy chleb żytni z bananowo- orzechową pastą z ciecierzycy, zielona herbata malinowa Ciecierzyca zagościła na stałe w moim menu. Sprawdza się doskonale i w wersji słodkiej i wytrawnej. Wczoraj Zobacz więcej
Doskonały pomysł, aby wykorzystać wspaniałe warzywo jakim jest bakłażan na lekki obiad lub kolację. Doskonałe, aby zabrać do pracy, czy zjeść w domu. Składniki: - 1 bakłażan - 1 pierś z kury - 1 kulka Zobacz więcej
Oto przepis na girelle czekoladowe na pyszne włoskie śniadanie! Ecco a voi la ricetta delle girelle, perfette per una prima colazione all'italiana! SKŁADNIKI: 300 g mąki 60 g cukru 1 szczypta soli 1 Zobacz więcej
farina, il lievito, lo zucchero, il sale e alla fine aggiungete le uova e il burro appena sciolto. Impastate bene con le mani, e riponete la pasta in frigorifero per circa una mezz'ora. Nel frattempo Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Profumo di mele

Profumo di mele 19

0
pudru 200 gr masła 2 żółtka 1 kg jabłek 1 kawałek cynamonu 50 gr trzcinowego cukru.. lub mniej ( zależy od jabłek) Ciasto robimy tak jaktutaj Zmieniłam tylko proporcje j.w. A pomarańcze zamieniłam na Zobacz więcej
Szybkie i niewymagające wielu składników danie, smak ma ciekawy, ostry przechodzący w połączeniu z rodzynkami w słodki, polecam dla Miłośników wyrazistych smaków. Przepis skomponowałam sama, Zobacz więcej
ingredienti - prima con un cucchiaio e poi con le mani - aggiungendo di volta in volta la farina, finché non otterrete un impasto elastico e morbido (simile a quello della pizza). Stendete la pasta Zobacz więcej
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ GRISSINI Z SZYNKĄ PARMEŃSKA I RUKOLĄ ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ I SEREM GRUYERE MAKRELA Z ZIELONYM SOSEM SPAGHETTI FRUTTI DI MARE ZUPA GULASZOWA A'LA VAL GARDENA VAL Zobacz więcej
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ GRISSINI Z SZYNKĄ PARMEŃSKA I RUKOLĄ ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ I SEREM GRUYERE MAKRELA Z ZIELONYM SOSEM SPAGHETTI FRUTTI DI MARE ZUPA GULASZOWA A'LA VAL GARDENA VAL Zobacz więcej
proporre un delizioso primo piatto di pasta con un buonissimo pesto di carote. Trattasi di un piatto di semplice e veloce preparazione, molto gustoso e vivace che appaga anche l'occhio. L'ho servito Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: 1/2 szklanki płatków owsianych/ 1/2 cup oat flakes/ 1/2 di tazza di fiocchi di avena 90 g marcepanu/masy Zobacz więcej
Dziśchciałabympodzielić sie z Wami przepisem na pyszne a jednocześnie szybkie danie obiadowe: makaron z pesto z buraków z dodatkiem migdałów, świeżej bazylii i sera pecorino. Pesto nie wymaga wiele Zobacz więcej
. Lokal ten obserwowałam już od jakiegoś czasu gdyż znajduje się niedaleko mojego miejsca pracy - kusił mnie :-) kusił i w końcu skusił! W Pasta Mia sprzedawany jest makaron własnej produkcji w 100% Zobacz więcej
makaronu, smakuje wtedy koszmarnie, chociaż nie wiadomo jakie miałby dodatki to nie zasmakuje nikomu. Dobry makaron porusza się na talerzu, nie jest zbita kluchą, a gryziony stawia lekki opór zębom. Zobacz więcej
ryżu zapiekanego z jabłkami. primo: bardziej kremowa. secundo: co lepsze, ze śliwkami!!! polecam! :-) //pomysł podpatrzony w magazynie "good food", numer wrzesień'11. przerobiony na własne potrzeby Zobacz więcej