pasta ser papryka

Htipiti to grecka pasta z pieczonej papryki i sera, błyskawicznie się ją przygotowuje (nie licząc pieczenia papryki) i dobrze smakuje. Można podawać jako dip do warzyw albo dodatek do pieczywa np. Zobacz więcej
danie do przygotowania w kilka minut. Wystarczy wyskoczyć jeszcze po świeże pieczywo i gwarantuję Wam, że podane na śniadanie wzbudzi zachwyt. Potrzebne będzie: dojrzały owoc avocado łyżka oliwy Zobacz więcej
ją wykorzystać. Składniki: 3 czerwone papryki (ok. 650 g) 3 ząbki czosnku w łupinkach 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy 1/2 opakowania sera feta (ok. 135 g) szczypta pieprzu 1/4 łyżeczki chilli w Zobacz więcej
Ta pasta doskonale sprawdzi się jako zdrowy zastępnik masła na kanapce do pracy, na imprezie można w niej maczać krakersy lub kawałki warzyw, a na grillu jako sos do mięs. Zrobienie jest szalenie Zobacz więcej
Składniki: - makaron penne - pasta z papryki i oliwek - ser feta Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, mieszamy z pastą z papryki i oliwek (przepis tu: Zobacz więcej
Ostatnio trochę brakuje mi czasu na gotowanie więc stawiam na rzeczy super szybkie. Tak też jest z tą pastą, na którą przepis znalazłam na stronie Cook Yourself. Ma ona świetny smak - w szczególności Zobacz więcej
Pasta Htipti-z greckiego oznacza ucieranie sera w moździerzu. Słodycz pieczonej papryki, słonego sera, ostrej papryczki i kwaśej cytryny-to MUSI być genialne! SKŁADNIKI: ok 129 g sera feta 1 czerwona Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, dzisiaj przepis na wykorzystanie pasty z pieczonej papryki (przepis znajdziecie również tutaj). Daniejest bardzo proste, ale naprawdę dobre. A jeżeli mamy też wcześniej przygotowaną Zobacz więcej
Htipiti to tradycyjna grecka pasta (dip) przygotowywana z sera feta oraz pieczonej papryki. Jest kremowa i lekko pikantna, moim zdanie bardzo smaczna :) Z tą pastą po raz pierwszy spotkałam się w Zobacz więcej
robię pastę z dodatkiem różnych warzyw- świeżych lub pieczonych, ziół. Takie pasty z domowym chlebem to wyjątkowo pyszne kanapki dla dzieci do szkoły. Dzisiejsza pasta wyszła wyjątkowo dobra bo Zobacz więcej
pasta z shoot&food, za to jest pyszna i piekielnie ostra. Świetnie komponuje się z chlebem z tego przepisu. Składniki: 2 pieczone papryki (u mnie 4) kostka sera feta 1 papryczka chilli bez nasion Zobacz więcej
Już od dawna nie używam masła do smarowania kanapek. Jeślijuż muszę to smaruję pieczywo masłem roślinnym. Zamiast tego staram sięurozmaicać swoje posiłki przygotowując różne pasty do pieczywa.Dziś Zobacz więcej
Przepyszna kanapka z długo duszoną wołowiną, rozpuszczonym serem i pyszną pastą z pieczonej papryki. By nadać świeżości temu daniu posypałam mięso dużą ilością szczypiorku. Jest to jedna z lepszych Zobacz więcej
sylwiagotuje
sylwiagotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zaBIEGANE śniadania
*278*

*278* 76

0
bułka pełnoziarnista z sałatą, pastą jajeczną z serem i makiem oraz papryką, pomidorki koktajlowe Zobacz więcej
Grecka pasta z pieczonej, czerwonej papryki i sera feta. Pasta w smaku jest lekko pikantna i dobrze pasuje do pieczywa. Więcej… Zobacz więcej
Składniki: - 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu - 1 awokado - 2-3 łyżki sera ricotta - sok z 1/2 cytryny - słodka papryka w proszku - czosnek granulowany - sól i pieprz Sposób przygotowania: 1. Zobacz więcej
Ta pasta chwyta za serce. Słodka, pieczona papryka i bakłażan wyśmienicie współgrają z łagodną w smaku kaszą jaglaną. Polecam ją jako wyjątkowo zdrową alternatywę dla wędlin, serów i Zobacz więcej
Pasta łososiowa – pyszna do chleba Pasta łososiowa, tak pyszna, że zniknęła w ciągu kilku chwil. Składniki proste jak barszcz, pyszne i zdrowe. Pasta łososiowa 40 dkg wędzonych brzuszków z łososia 20 Zobacz więcej
Przepis znalazłam tutaj. Pasta bardzo nam smakowała. Składniki: 250 g sera białego 2 jajka na twardo 1 nieduża czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 duża łyżka śmietany 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Zobacz więcej
To mój ulubiony dodatek do pieczywa! Składniki: 25 dag białego sera 3-4 łyżki jogurtu naturalnego pół małej czerwonej papryki posiekany szczypiorek posiekany koperek sól, pieprz Sposób przygotowania: Zobacz więcej