pasta sezamowa z czosnkiem

Od najbliższego poniedziałku w Lidlu rozpoczyna się tydzień grecki. Z tej okazji znajdziecie tam mnóstwo przysmaków związanych z tamtejszą kuchnią. Kiedy otworzyłam paczkę od Lidl Polska i zobaczyłam Zobacz więcej
Czosnek niedźwiedzi okazał się „tematem rzeką”. Wraz z nadejściem wiosny gości na stołach w coraz większej ilości kuchni, nie tylko polskich. Stał się wręcz rośliną poszukiwaną. Były już na blogu Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu o czosnku niedźwiedzim wiedziałam jedynie ze słyszenia i pojęcia nie miałam, jak wygląda;) Pierwszy raz zobaczyłam czosnek niedźwiedzi w górach w Słowenii, gdy spacerując Zobacz więcej
Po typowo polskich świętach wracam do greckich dań. W przygotowaniu tych wspaniałych smakołyków od dwóch dni pomaga mi przesyłka z kuchni Lidla, którą ostatnio otrzymałam. Od poniedziałku w Lidlu Zobacz więcej
Są takie rzeczy, które gdy zobaczę powodują u mnie radość dziecka. Są to m.in. kwiaty cukinii (sama nie wiem dlaczego, nie są przecież aż tak spektakularne w smaku), rydze ( pyszne jak każde grzyby!), Zobacz więcej
Jeśli nie mam pomysłu na zabawę z dziećmi, wysyłam je do… kuchni. Pozwalam rozsypywać mąkę, mieszać palcamiw cieście i foremkami wykrawać ulubione kształty. Niesamowicie kusząca jest dla nichszafka z Zobacz więcej
Na jednych z ostatnich warsztatów (dokładnie tych- klik relacja) przygotowywaliśmy fit słodycze, gdzie do zdrowych babeczek na dowolnym spodzie (u mnie były to zmielone orzechy laskowe z masłem Zobacz więcej
Jaglankęzajadam na śniadanie bardzo często. Na moim stole pojawia się w przeróżnych odsłonach. Dzisiejsza propozycja śniadaniowato kasza jaglanaz dodatkiem tahini.Ugotowana... zobacz › Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu o czosnku niedźwiedzim wiedziałam jedynie ze słyszenia i pojęcia nie miałam, jak wygląda;) Pierwszy raz zobaczyłam czosnek niedźwiedzi w górach w Słowenii, gdy spacerując Zobacz więcej
foodmania
foodmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FOODMANIA
SEZAMOWA PASTA Z SORGO I BOBU

SEZAMOWA PASTA Z SORGO I BOBU 53

Tym razem pasta inaczej- nie hummus, a pasta z ziarna sorgo i bobu! ;) Wyjątkowa w smaku, bardzo sycąca i na pewno warta wypróbowania! Składniki: 200g sorgo 500g bobu 3 łyżki tahini sok z połowy Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rogalik
Pasta z pasternaku i czosnku

Pasta z pasternaku i czosnku 48

Korzeń pasternaku wygląda niemal identycznie jak pietruszki, obydwa warzywa najłatwiej jest odróżnić gdy mają nać. Jadnak w smaku i zapachu różnią się na tyle, że gdy tylko powąchamy jedno i drugie, Zobacz więcej
Luty na blogu wygląda dość mizernie. Lwią część miesiąca spędziłam w domu z dziećmi, więc dla świętego spokoju gotowałam obiadowe standardy, co przekładało się na brak publikacji. Gdy w końcu Zobacz więcej
Pochodzące z Ameryki Południowej awokado to daleki kuzyn gruszki. Do Europy sprowadzili je hiszpańscy konkwistadorzy w XVII wieku. Mimo że awokado to bardzo kaloryczny owoc, to w jego składzie Zobacz więcej
Szybka pasta do chleba na poranne śniadanie, pychotka. Potrzebujesz 1/2 szklanki słonecznika kilka liści czosnku n. natka pietruszki sól, odrobina wody, pieprz, olej,odrobina soku z cytryny dorzuciłam Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Obiad Zobacz więcej
Szybka pasta do chleba na poranne śniadanie, pychotka. Potrzebujesz 1/2 szklanki słonecznika kilka liści czosnku n. natka pietruszki sól, odrobina wody, pieprz, olej,odrobina soku z cytryny dorzuciłam Zobacz więcej
Dziś proponuję pastę do kanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny Zobacz więcej
Sernik chałwowy z pastą sezamową Tahini - Wiszniówka Toggle navigation Przepisy Porady O Blogu Współpraca Ciasta i Ciastka Sernik chałwowy z pastą sezamową Tahini Posted on 9 lutego 20179 lutego 2017 Zobacz więcej
W tym roku czosnku niedźwiedziego mam dużo. Nawet bardzo. Poza przetworami (posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie gdzie to Zobacz więcej
Tahini – pasta na bazie nasion sezamu używana do przygotowywania wielu potraw. W krajach Bliskiego Wschodu tahini robione jest z lekko podprażanych nasion sezamu – podobnie zrobimy my. Sezam Oliwa lub Zobacz więcej