pasta soczewicy

Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki Zobacz więcej
Był sos z czerwonej soczewicy. Postanowiłam podobne smaki wykorzystać jako pastę z dodatkiem prażonego słonecznika. Kolejna szybka i smaczna propozycja do kanapek. Pasta z czerwonej soczewicy 0,5 Zobacz więcej
Składniki: paczki paluszków krabowych (125g) 2 jajka (120g) puszka soczewicy (200g) 2 łyżki jogurtu naturalnego (50g) pęczek szczypiorku przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do potraw z jajek) Zobacz więcej
Miał być hummus z ciecierzycy. Dopuściłam się jednak pomyłki podczas zakupów i kupiłam... soczewicę :) Powstała więc pasta, której smak chyba dla większości byłby tajemnicą :) Składniki: 1 puszka Zobacz więcej
Soczewice: czerwona i zielona są bardzo wdzięcznym składnikiem past - szybko się gotują, są zdrowe i dobrze smakują bez względu na to co do nich dodamy. Dziś postanowiłam spróbować z dominacją Zobacz więcej
Coś szybkiego, sycącego i pysznego do pieczywa i nie tylko. Pasta z soczewicy, tahini i pasty curry. Składniki: 2 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy 1/2 szklanki tahini 1 łyżka pasty curry może Zobacz więcej
Nie przypuszczałam, ze kiedykolwiek będę jadła kanapki z soczewicą. Znalazłam ten przepis na forumcincin, zaintrygował mnie. Musiałam spróbować. I nie żałuję! Pasta jest wyśmienita! Kremowa pasta z Zobacz więcej
Składniki: szklanka czerwonej soczewicy pół cebuli oliwa z oliwek szczypta cząbru, tymianku i rozmarynu pół łyżki majeranku sól i pieprz do smaku Wykonanie: Soczewicę ugotować w małej ilości wody Zobacz więcej
Składniki: soczewica brązowa sucha (100g) papryka konserwowa (200g) przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili) Przygotowanie: Soczewicę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Zobacz więcej
Pyszna zdrowa pasta kanapkowa dla całej rodziny . składniki 1 szklanka soczewica, 2 szt ogórek kiszony, 1 łyżka olej kujawski, Sól, pieprz, 2 ząbki czosnek, 4 łyżki słonecznik Soczewicę Zobacz więcej
Pasta z zielonej soczewicy. Składniki: - 1/2 szklanki soczewicy - 3 marchewki - 2 łyżki jogurtu naturalnego - garść natki pietruszki - curry ( 1-2 łyżeczki) - sól - pieprz Soczewice namaczamy przez 30 Zobacz więcej
wegeewka
wegeewka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
WEGE EWKA
Pasta z zielonej soczewicy.

Pasta z zielonej soczewicy. 326

0
Ostatnio nie mam czasu na gotowanie. Tydzień jest tak szalony, że nie wiem w co ręce wsadzić. Jestem tak zalatana, że żywię się wyłącznie kanapkami z ulubionymi pastami. Dziś zapraszam na pastę z Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
pasta z soczewicy

pasta z soczewicy 1922

1
Czerwona soczewica to bardzo zdrowe warzywo, bogate zwłaszcza w witaminy z grupy B i żelazo. To też alternatywa dla pospolitych dodatków na kanapki. Przepis częściowo na podstawie www.biokurier.pl Zobacz więcej
Tym razem coś dla osób, które mięsa nie jedzą. Chociaż myślę, że pasta z soczewicy będzie fajną alternatywą również dla miłośników mięsa :) Składniki: 1 średnia cebula 1 duża marchew ok. 120 g żółtej Zobacz więcej
Długi weekend w pełni, spędzając go poza domem przygotujmy sobie proste rzeczy, które możemy zabrać ze sobą. Idealna do chleba będzie pasta z czerwonej soczewicy. Potrzebujecie: - czerwoną soczewicę Zobacz więcej
Polecam spróbować na przykład z tym chlebkiem <klik>. Smaczna pasta, którą warto zastąpić inne, niekoniecznie zdrowe, dodatki na kanapki ze sklepu :-) Składniki: 200 g soczewicy (użyłam Zobacz więcej
Zapraszam na kanapki z pastą z zielonej soczewicy z pomidorami i świeżą pietruszką. Życzę smacznego! Składniki: 200g zielonej soczewicy 3 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili (4 cm)- można również Zobacz więcej
Ciekawą alternatywą do kanapek zamiast wędlin i serów może być wykonana przeze mnie pasta z zielonej soczewicy. Smakuje ona trochę jak pasztet, ale mi wydaje się być smaczniejszą. Jeśli ktoś nie lubi Zobacz więcej
Jeżeli robiłam pasty z soczewicy, grochu lub fasoli to zawsze wcześniej ziarna te ugotowałam. Jednak ta pasta powstała przez przypadek. Otóż zrobiłam kiedyś pasztet z soczewicy, który po upieczeniu Zobacz więcej