pasta strączkowa

{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy mój pan i Szkutnik nie jada mięsa. I nabiału też! Mąki białej i ryżu. Cukier omija szerokim łukiem, jajom patrzy wnikliwie na numery. Prycha jak koń na herbatę, o kawie nie wspomnę. I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosta, smaczna i pożywna pasta w sam raz na kanapkę. Jest białko, są nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i 6,są antyoksydanty- nic tylko robić i jeść! Składniki: szklanki suchej soczewicy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakowo jak i kolorystycznie. Pasuje do nich pasta na bazie fasoli, ciecierzycy, groszku z aromatycznymi dodatkami. Pasty maja to do siebie, że wystarczy jeden czy dwa dodatki o intensywnym smaku a Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pasta z czerwonej fasoli

Pasta z czerwonej fasoli 68

2
{{headerMessage}}
Roślinystrączkowe sprawdzają się idealnie do sporządzania różnorodnych past. Na blogu znajdziesz już przepis na pastę z bobu, groszku czy białej... zobacz › Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pani Kanka
Pasta z bobu

Pasta z bobu 1341

0
{{headerMessage}}
O tym, że pasty z warzyw strączkowych są zdrowe, nie trzeba chyba już nikogo przekonywać. Bób jest tak smaczny, że nie potrzeba dodawać do niego żadnych warzyw, ziół czy wyraźnych przypraw. Wystarczy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasola i ciecierzyca to warzywa strączkowe bogate w węglowodany złożone. Dostarczają dużo energii przy zasadniczo całkowitym spaleniu przez organizm. Zwierają również dużo białka roślinnego, dlatego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warzywa strączkowe to nieocenione źródło pierwiastków mineralnych. Z białej fasoli możemy zrobić pyszne smarowidło pełne witamin. Składniki: 1/2 szkl suchej fasoli 3 pomidory suszone na słońcu w oleju Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z czerwoną soczewicą

Pierogi z czerwoną soczewicą 1051

5
{{headerMessage}}
Czerwona soczewica to warzywo strączkowe, które z powodzeniem wykorzystuję do wielu dań. Możesz przygotować z niej pożywną i zdrową zupę, pastę do pieczywa czy pyszną sałatkę. Soczewica wzbogacona Zobacz więcej
aleprzyprawy
aleprzyprawy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ale przyprawy
Ciecierzyca (cieciorka)

Ciecierzyca (cieciorka) 447

0
{{headerMessage}}
Ciecierzyca, cieciorka - bogata w białko, kwas foliowy oraz inne cenne minerały roślina strączkowa w smaku przypomina naszą polską fasolę. Warto używać jej w kuchni ze względu na dobroczynny wpływ na Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Szybkie curry z kurczaka

Szybkie curry z kurczaka 107

2
{{headerMessage}}
Ten obiad to był impuls chwili i efekt przejrzenia zawartości lodówki. Mleczko kokosowe zostało po robieniu kremu czekoladowego (i on niedługo na blogu!), w zamrażalniku czekało kilka liści limonki i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciecierzyca, zwana także grochem włoskim kojarzona jest przede wszystkim z hummusem, niezwykle popularną i smaczną pastą, której jest głównym składnikiem. Ta niepozornie wyglądająca roślina strączkowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Grecji nie ma rozwiniętej kultury jedzenia mięsa, zaś białko pozyskiwane jest głównie z ryb oraz z roślin strączkowych. Wśród strączków powszechnie spożywa się bób, soczewicę, soję, ciecierzycę oraz Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Greckie smaki
Sałatka z ciecierzycy

Sałatka z ciecierzycy 396

6
{{headerMessage}}
Ciecierzyca to bardzo zdrowe i wdzięczne warzywo strączkowe. O jej zaletach wspominałam już kilkakrotnie, więc nie będę się powtarzać. Ciecierzycę wykorzystuje się w kuchni na różne sposoby, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasty greckie są rodzajem dipu lub gęstego sosu i najczęściej spożywane są z dodatkiem pieczywa. Przygotowuje się je również jako dodatek do mięsa, drobiu lub ryb. Mogą być przygotowywane na bazie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zebrać naprawdę wiele rewelacyjnych pomysłów na to cudne strączkowe. Myślę, że dzięki Waszej pracy uda nam się zainspirować i zaciekawić innych cicierzycowymi przepisami. Zapraszam do Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Pasta fasolowa

Pasta fasolowa 942

0
{{headerMessage}}
Fasola ma dużo białka, ale również węglowodanów. Jeżeli chcemy, aby rośliny strączkowe służyły jako posiłek białkowy, musimy zjeść do niej tyle samo lub więcej warzyw. Przykładowo, do 100 g fasoli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Propozycja na lodówkowe pustki, brak czasu i pomysłu oraz na chęć szybkiego zjedzenia czegoś wartościowego. Prosta pasta - składniki na 4 porcje: puszka zielonego groszku puszka kukurydzy 200 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna, prosta i szybka. Sporo wege smarowideł opiera się na warzywach strączkowych, które trzeba namaczać całą noc. Ja za każdym razem o tym zapominam. Dopiero rano, kiedy chcę np. ugotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ten weekend miałam jakąś "pastową", zrobiłam zrobiłam dwie pasty i jedno pesto :) A ponieważ w ostatnim czasie zaopatrzyłam się w całą masę, kasz, warzyw strączkowych, mąk bezglutenowych i innych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bób, uprawiany już 5 tysięcy lat temu, jak wiele warzyw strączkowych ma bogate właściwości odżywcze. Bogaty w białko, może być doskonałą alternatywą dla białka zwięrzęce. Jeśli można przedawkować bób, Zobacz więcej