pasta strączkowa

Ostatnimi czasy mój pan i Szkutnik nie jada mięsa. I nabiału też! Mąki białej i ryżu. Cukier omija szerokim łukiem, jajom patrzy wnikliwie na numery. Prycha jak koń na herbatę, o kawie nie wspomnę. I Zobacz więcej
Prosta, smaczna i pożywna pasta w sam raz na kanapkę. Jest białko, są nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 i 6,są antyoksydanty- nic tylko robić i jeść! Składniki: szklanki suchej soczewicy Zobacz więcej
smakowo jak i kolorystycznie. Pasuje do nich pasta na bazie fasoli, ciecierzycy, groszku z aromatycznymi dodatkami. Pasty maja to do siebie, że wystarczy jeden czy dwa dodatki o intensywnym smaku a Zobacz więcej
Roślinystrączkowe sprawdzają się idealnie do sporządzania różnorodnych past. Na blogu znajdziesz już przepis na pastę z bobu, groszku czy białej... zobacz › Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pani Kanka
Pasta z bobu

Pasta z bobu 1245

0
O tym, że pasty z warzyw strączkowych są zdrowe, nie trzeba chyba już nikogo przekonywać. Bób jest tak smaczny, że nie potrzeba dodawać do niego żadnych warzyw, ziół czy wyraźnych przypraw. Wystarczy Zobacz więcej
Fasola i ciecierzyca to warzywa strączkowe bogate w węglowodany złożone. Dostarczają dużo energii przy zasadniczo całkowitym spaleniu przez organizm. Zwierają również dużo białka roślinnego, dlatego Zobacz więcej
Warzywa strączkowe to nieocenione źródło pierwiastków mineralnych. Z białej fasoli możemy zrobić pyszne smarowidło pełne witamin. Składniki: 1/2 szkl suchej fasoli 3 pomidory suszone na słońcu w oleju Zobacz więcej
Czerwona soczewica to warzywo strączkowe, które z powodzeniem wykorzystuję do wielu dań. Możesz przygotować z niej pożywną i zdrową zupę, pastę do pieczywa czy pyszną sałatkę. Soczewica wzbogacona Zobacz więcej
Ciecierzyca, cieciorka - bogata w białko, kwas foliowy oraz inne cenne minerały roślina strączkowa w smaku przypomina naszą polską fasolę. Warto używać jej w kuchni ze względu na dobroczynny wpływ na Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Szybkie curry z kurczaka

Szybkie curry z kurczaka 75

2
Ten obiad to był impuls chwili i efekt przejrzenia zawartości lodówki. Mleczko kokosowe zostało po robieniu kremu czekoladowego (i on niedługo na blogu!), w zamrażalniku czekało kilka liści limonki i Zobacz więcej
Ciecierzyca, zwana także grochem włoskim kojarzona jest przede wszystkim z hummusem, niezwykle popularną i smaczną pastą, której jest głównym składnikiem. Ta niepozornie wyglądająca roślina strączkowa Zobacz więcej
się zebrać naprawdę wiele rewelacyjnych pomysłów na to cudne strączkowe. Myślę, że dzięki Waszej pracy uda nam się zainspirować i zaciekawić innych cicierzycowymi przepisami. Zapraszam do Zobacz więcej
weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Pasta fasolowa

Pasta fasolowa 934

0
Fasola ma dużo białka, ale również węglowodanów. Jeżeli chcemy, aby rośliny strączkowe służyły jako posiłek białkowy, musimy zjeść do niej tyle samo lub więcej warzyw. Przykładowo, do 100 g fasoli Zobacz więcej
Propozycja na lodówkowe pustki, brak czasu i pomysłu oraz na chęć szybkiego zjedzenia czegoś wartościowego. Prosta pasta - składniki na 4 porcje: puszka zielonego groszku puszka kukurydzy 200 g Zobacz więcej
Pyszna, prosta i szybka. Sporo wege smarowideł opiera się na warzywach strączkowych, które trzeba namaczać całą noc. Ja za każdym razem o tym zapominam. Dopiero rano, kiedy chcę np. ugotować Zobacz więcej
W ten weekend miałam jakąś "pastową", zrobiłam zrobiłam dwie pasty i jedno pesto :) A ponieważ w ostatnim czasie zaopatrzyłam się w całą masę, kasz, warzyw strączkowych, mąk bezglutenowych i innych Zobacz więcej
Bób, uprawiany już 5 tysięcy lat temu, jak wiele warzyw strączkowych ma bogate właściwości odżywcze. Bogaty w białko, może być doskonałą alternatywą dla białka zwięrzęce. Jeśli można przedawkować bób, Zobacz więcej
Ciecierzyca - bogata w białko, kwas foliowy oraz inne cenne minerały roślina strączkowa w smaku przypomina naszą polską fasolę. Warto używać jej w kuchni ze względu na dobroczynny wpływ na nasz Zobacz więcej
hrabianka
hrabianka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję. Bez kitu.
Coś na ząb

Coś na ząb 49

0
Moja mama niecierpki grochu i fasoli. Warzywa strączkowe podpadły jej w dzieciństwie i od tej pory ich unika. Ja jednak uwielbiam zarówno groch jak i fasolę, a że moich rodziców nie było, Zobacz więcej
) rośliny strączkowe. Zielona i żółta fasolka gości na moim stole prawie codziennie. Dni chwały miał także bób, wówczas też powstała pasta z bobu. Idealna na kanapki czy jako dodatek do makaronu. Zobacz więcej