pasta z bakłażanem i papryką

. . 1 bakłażan 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie . Bakłażan przekroi ć wzdłuż na połówki , ponakłuwa ć widelcem. Paprykę przekroi ć także na Zobacz więcej
Nasza wiosenna pasta jest idealna jako dip do warzyw czy dodatek do tradycyjnych kanapek, składa się zaledwie z dwóch warzyw, ale jakże aromatycznych i wyrazistych w smaku. Potrzebujemy jednego Zobacz więcej
Uwielbiam pasty wegetariańskie do pieczywa. Chętnie jedzą je moje dzieci i mój mąż. Właściwie każda przygotowywana przeze mnie pasta jest inna. Skład zależy od tego, co aktualnie mam w lodówce lub w Zobacz więcej
Owoce i warzywa są teraz przepyszne, grzechem więc byłoby nie zrobić z nich domowych smarowideł do kanapek. Pasta z bakłażana, papryki i jarmużu – przepis: 2 małe bakłażany 1 papryka 1 liść jarmużu Zobacz więcej
Pasta z warzyw może stanowić wyśmienity dip do przekąsek lub lekkie śniadaniowe smarowidło na letnie dni. Doskonale smakuje z ciemnym pieczywem lub waflami ryżowymi. Składniki: 1 mała cukinia 1 mały Zobacz więcej
Dopiero niedawno spróbowałam po raz pierwszy ajwaru, takiego sklepowego ze słoika i ku mojemu zdziwieniu - bo sklepowe pasty i sosy zawsze mnie odrzucają - bardzo mi zasmakował. Spojrzałam na skład na Zobacz więcej
Uwielbiam smak pieczonych warzyw. Jest on zupełnie inny niż po ugotowaniu czy usmażeniu - głębszy, bardziej umami. A do tego takie warzywa są całkiem zdrowe, bo nie tracą wielu składników odżywczych i Zobacz więcej
! Składniki: 1 bakłażan 2 czerwone papryki 1 główka czosnku w łupinach 3 szalotki odrobina oliwy po 1/2 łyżeczki nasion kolendry i kuminu, uprażonych na suchej patelni i roztartych w moździerzu sól Zobacz więcej
Dzisiaj kuchnia poleca przepyszną pastę z pieczonych warzyw. Pastę z pieczonego bakłażana, papryki w towarzystwie szalotki. Cudowny dodatek do chleba, wędliny, serów. Pasta jest tak smaczna, że znika Zobacz więcej
Bardzo smaczna wersja bakłażana. Pastę paprykową, którą tu użyłam można zastąpić każdą inną, którą akurat mamy w domu. Bakłażan, jeśli ładnie go zgrillujemy lub podsmażymy nie powinien mieć tak bardzo Zobacz więcej
Niestety, wakacje zbliżają się ku końcowi, a wszystkich czeka szybszy lub późniejszy powrót do stałych obowiązków. Pozytywnymi oznakami nadchodzącej jesieni są dojrzałe warzywa oraz owoce, które można Zobacz więcej
się do przeszukiwania internetu w celu inspiracji i znalazłam ją tutaj. Po małych modyfikacjach powstała pasta . Składniki : 3 czerwone papryki 10 łyżek oliwy ( oliwy z oliwek ) bakłażan 0,5 łyżeczki Zobacz więcej
według własnego gustu. Ja podrzucam pomysł, a Wy wykonajcie, jak Wam się podoba . Składniki: bakłażan papryka pomidory cebula olej rzepakowy sól opcjonalnie: koncentrat pomidorowy, mielona słodka Zobacz więcej
Ostatnio udało mi się kupić bakłażana w promocyjnej cenie. Wpadłam na pomysł zrobienia pasty/sosu (a'la chorwacki ajwar), który robiła moja mama i który znikał w mgnieniu oka. Na pewno z naszych Zobacz więcej
sugerujcie się dużą wartością kaloryczną - pasty jest na tyle dużo, że wystarczy na kilka dni. Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 5 łyżek oleju nierafinowanego (50 g) Zobacz więcej
mam dla Was warzywną pastę na kanapki. Dość szybka w przygotowaniu, lekka i zdrowa. Nie polecałabym jej do wzięcia na wynos, gdyż nie ma zbyt zwartej konsystencji. Wartość kaloryczna sporego słoika Zobacz więcej
Pasta zpieczonego bakłażana ipapryki 3 Flares Facebook 3 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 3 Flares Składniki: 1 średni bakłażan 1 duża czerwona papryka 2 gałązki Zobacz więcej
Kolejny eksperyment z pieczonymi warzywami. Lubię smarowidła, pasty, dipy. Ciągle próbuję nowych, mieszam i podtykam innym do smakowania. Ajwar podpasował nam wyjątkowo, w konsekwencji wybieram Zobacz więcej
Po tym jak ajwar zawojował nasze podniebienia, nie pozostawało nic innego jak udać się z przetworami w stronę wschodnią. Jak podaje nam Wikipedia, pindżur ma swoje korzenie w Macedonii. Zresztą, nie Zobacz więcej