pasta z boczku i fasoli

Składniki na 2 grzanki: pół puszki czerwonej fasoli 1 ząbek czosnku łyżka czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę pół łyżeczki morskiej soli świeżo zmielony pieprz pół łyżeczki kuminu Zobacz więcej
CUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Uwierzcie mi, że taka pasta z fasoli to naprawdę fajna alternatywa dla na przykład pasztetów, choć ja akurat pasztety lubię. Do pasty użyłem wędzonego boczku, ale jeśli go Zobacz więcej
Po świątecznej i noworocznej przerwie wracam do piątkowego cyklu z przepisami na pasty do pieczywa. Zaczynam od zebrania wszystkich przepisów, które już na blogu się pojawiły. Kolejne będę tutaj Zobacz więcej
Potrzebne będą: - ok. 6 ziemniaków średniej wielkości (jeśli są młode to ze skórką) - 100 g boczku - 1 mała cebula - papryka - pół ostrej papryczki - kilka oliwek - puszka czerwonej fasoli - kilka Zobacz więcej
Kuchnia regionalna króluje ostatnio u mnie! Ale bo też i okoliczności tak się składają: a to festiwal smaku, a to próby restauracyjnych degustacji, a to jubileuszowy festiwal fasoli w Zakliczynie. Zobacz więcej
Potrawę wymyśliłam pod gusta mojego męża. On uwielbia takie cuda a ja uwielbiam go rozpieszczać :) Makaron w dobrym sosie Składniki 1 opakowanie makaronu (kształt dowolny) 1 czerwona papryka 4 ogórki Zobacz więcej
, że do fasoli idealnie pasuje boczek. Wyszła pyszna zupa. Składniki: 300 g wędzonego boczku 2 cebule 5 dużych ziemniaków 3 łyżki pasty pomidorowej sól, pieprz 1 łyżka majeranku 1 szklanka fasoli Zobacz więcej
Fasola to moje odkrycie jako składnik past kanapkowych. Niedawno prezentowałam smarowidło z czerwonej fasoli z tuńczykiem. Dziś wersja z białej fasoli z aromatycznym boczkiem. Super alternatywa dla Zobacz więcej
projekt zupa
projekt zupa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Zupa
pasta fagioli

pasta fagioli 114

2
Przepis długodojrzewający ;) Dawno temu , w liceum, nauczycielka włoskiego, choć nie uczyłam się nigdy włoskiego, podała nam na lekcji matematyki przepis na pasta fagioli. W świecie bez Google to była Zobacz więcej
Ta pasta z powodzeniem udaje oryginalny smalec ,a nawet śmiem stwiedzić,że jest od niego lepsza. Dlaczego?Bo nie idzie w boczki. Pyszna,na pewno zrobię ją jeszcze nie raz.Polecam. Składniki: 1 puszka Zobacz więcej
Pasta e fagioli to proste i popularne włoskie danie, wywodzące się, jak wiele pysznych i znanych potraw, z ubogiej ludowej kuchni, korzystającej z łatwo dostępnych składników. Jest popularne w całym Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejną propozycję na pyszną i bardzo prostą pastę z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów. Idealna do różnego rodzaju pieczywa, pit, tortill czy surowych warzyw jako Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Przepisy Donny Hay

Przepisy Donny Hay 307

1
i pesto śmietanowy sos do sałaty zapiekane risotto z grzybami i boczkiem zielony sos z jalapeno zupa z soczewicy z klopsami na słodko: biała czekolada z truskawkami brownies z trzema rodzajami Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Zupa fasolowa

Zupa fasolowa 461

1
w mojej wersji- szybka, bo z fasolką z puszki. Idealna zupa na zimową porę- gęsta i pożywna ale też mocno rozgrzewająca Składniki: 400 g wędzonych kości wędzonych 2 puszki białe fasolki 100g boczku Zobacz więcej
jarzynowa z soczewicą – EkoQuchnia Sałatka z selera naciowego, migdałów i kaszy jaglanej – EkoQuchnia Sałatka z boczniakami, kasza gryczana i granatem – EkoQuchnia Wegańska pieczeń rzymska z Zobacz więcej
:) Nagorąco: Naleśnikowe ślimaczki z wątrobianką zapiekane z żółtym serem Piwoszki, czyli zapiekane pierożki z ciasta piwnego z farszem szpinakowym Nuggets'y z sosem musztardowo-miodowym Zupa serowa Zobacz więcej
MAM JUŻ ROK - inne - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Publikacja w nr 1 w Poradniku i kropka (01.01.2015)Porzeczkowiec (01.01.2015)MAM JUŻ ROK Zobacz więcej
Publikacja w nr 1 w Poradniku i kropka - Publikacje - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Publikacja w nr 1 w Poradniku i kropka Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 37

0
Chodziła za mną już od miesięcy. Nie robiłam jej całe wieki, chociaż bardzo ją lubię. W końcu wczoraj postanowiłam – będzie fasolka po bretońsku. Wiem, że w każdym domu przyrządza się ją inaczej, ale Zobacz więcej
Witam. Dzisiajzamieszczę kolejną pastę do chleba tym razem z białej fasoli. Pasta ma smak charakterystyczny więc może nie podejść tym nie lubiącym tego warzywa - choć mi na przykład bardzo smakuje. Zobacz więcej