pasta z borowikami

Pasta con porcini e speck, czyli makaron z borowikami i speckiem – danie prosto z Południowego Tyrolu. Aromatyczny, górski speck i borowiki to pyszne połączenie. Dodatkowo nieco pomidorów, cebuli i Zobacz więcej
Jeden z ulubionych makaronów. Bardzo aromatyczny za sprawą borowików i pasty truflowej. W paście truflowej zakochałam się jakiś czas temu, na otwarciu krakowskiej restauracji Magdy Gessler, gdy został Zobacz więcej
To już ostatnie borowiki w tym sezonie więc jak najszybciej trzeba biec do sklepu. Pyszny i prosty makaron, który przygotujemy w 10 minut. Zapraszam do kuchni ! There are the last boletus in season, Zobacz więcej
Na długie jesienne wieczory (mam nadzieję, że dzisiejszy opad śniegu był już ostatnim tego typu wybrykiem natury) proponuję pyszne szaszłyki ze świeżymi grzybami, warzywami oraz doskonałym Zobacz więcej
Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej palonej 150 g borowików lub pieczarek 2 cebule 200 g sera białego olej sól, czarny pieprz Wykonanie: Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju na Zobacz więcej
Tej długiej nocy przyda się tez coś ciepłego do zjedzenia. Może będziecie mieli ochotę na pastę z którymś z poniższych sosów? Wszystkie robi szybko, niekłopotliwie a są pyszne! tagliatelle z łososiem Zobacz więcej
Nie da się ukryć trochę makaroniara jestem. Znów pozytywnie zaszalałam i przygotowałammakaron z dodatkiem kakao, który podałam w sosie grzybowym. Sos grzybowyprzygotowałam z wybitnych składników, Zobacz więcej
Jeśli lubicie grzybki to spodoba Wam się taka pasta na kanapeczki. Mi się podoba smakowo;) aromat czosnku i pietruszki z grzybkami, super;) Składniki: 200 g borowików (u mnie mrożonych) 1 ząbek Zobacz więcej
Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem. Pasta kurkowa pachnie lasem a w Zobacz więcej
Zupa Grzybowa z Pastą Truflową Bogata zupa grzybowa z odrobiną pasty truflowej. Intensywna i kremowa zarazem - bardzo smaczna. Doskonała na święta, choć wówczas użyłabym borowików, nie podgrzybków. Zobacz więcej
, Lilka Proporcja na 4 osoby Składniki: 700 g eskalopków ze schabu – 10 sztuk 4 łyżki twarogu 4 łyzki startego parmezanu szklanki suszonych borowików 1 łyżka posiekanej pietruszki i szczypiorku sól Zobacz więcej
Dzisiaj mój pierwszy pasztet :). Pasztet z wątróbek z borowikami i żurawiną (2 formy keksowe) 130 g podgardla 2 łyżki oleju 500 mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę 450 g wątróbki 50 g suszonych Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję): 2 tosty maślane 4 plasterki sera feta 1 duży plaster surowej szynki wędzonej (np. parmeńskiej) 2 plasterki wędzonego łososia garść kolorowej sałaty 4 kapelusze grzybów (ja Zobacz więcej
Miał być pasztet jak u Olgi, ale mój blender nie daje rady by zmielić kaszę na gładki krem, więc jest po prostu pasta. Taka pasta na pewno zasmakuje wszystkim, którzy lubią kaszę gryczaną. Następnym Zobacz więcej
Wczoraj były cebularze, tajemnica żadna. Zostało mi sporo nadzienia, którego nie mogłem przecież wyrzucić i zużyłem je do kanapek. Tak sobie pomyślałem, że warto tej paście, którą śmiało mogę nazwać Zobacz więcej
Sezon grzybowy zacznę od pasty grzybowej do chleba. Ten nietypowy sposób podania odpimpuje Wasze kanapki nadając im tą leśno-jesienną nutę. Może będzie hitem wieczornych spotkań ze znajomymi? :) Co Zobacz więcej
i tuńczykiem. Z moim synkiem planujemy upiec jogurtowe babeczki do koszyczka i z pewnością dołączy do nich mazurek lub serniczki z musem malinowym. Napiszcie w komentarzach jakie potrawy królują na Zobacz więcej
wodzie (wod zachowujemy), 2 yki sosu sojowego (daam mniej, bo nie lubi sonego), 2 yeczki pasty miso, pieprz, ew. sl. kilka gazek posiekanej natki pietruszki. Makaron gotujemy we wrztku w duym garnku. Zobacz więcej
Wypatrzyłam te pakieciki z cukinii w piśmie La Cucina Italiana. Nadziane były nadzieniem z ziemniaków, borowików i krewetek. Bardzo mi się spodobał sposób wykorzystania cukinii. Pomyślałam sobie, że Zobacz więcej
, a następnie do otrzymanej pasty dodajemy gęsty jogurt. Całość mieszamy i przyprawiamy, po czym ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy. Gotowe. Życzę smacznego. Jesień pachnie grzybami, aromatycznymi Zobacz więcej