pasta z czosnku

Pyszna pasta z pieczonego bakłażana i czosnku. Idealna do kanapek, wrapów, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniały składnik do sałatek oraz pieczonych lub smażonych mięs. Zobacz więcej
To jeden z wielu przepisów ma masło na bazie miąższu z awokado. Jest jednak wyjątkowy, lekko ostry, wytrawny.. Połączenie słonej fety i czosnku nie byłoby takie pyszne, gdyby nie łączący wszystko, Zobacz więcej
Klasyczną pastę jajeczną wzbogaciłam szczypiorkiem i dużym ząbkiem czosnku, który dodał jej trochę ostrości. Poza tym jajka pokroiłam w kostkę, żeby nie zamieniły się w zupełną papkę a były trochę Zobacz więcej
Czosnek niedźwiedzi okazał się „tematem rzeką”. Wraz z nadejściem wiosny gości na stołach w coraz większej ilości kuchni, nie tylko polskich. Stał się wręcz rośliną poszukiwaną. Były już na blogu Zobacz więcej
Bób, to jedno z tak bardzo sezonowych roślin, że pamiętam, jak pojawiał się w czerwcu, to już prawie codziennie gościł u nas w domu. Ja może nie jestem w stanie przyswoić dużej ilości strączków, ale Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu o czosnku niedźwiedzim wiedziałam jedynie ze słyszenia i pojęcia nie miałam, jak wygląda;) Pierwszy raz zobaczyłam czosnek niedźwiedzi w górach w Słowenii, gdy spacerując Zobacz więcej
Są takie rzeczy, które gdy zobaczę powodują u mnie radość dziecka. Są to m.in. kwiaty cukinii (sama nie wiem dlaczego, nie są przecież aż tak spektakularne w smaku), rydze ( pyszne jak każde grzyby!), Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu o czosnku niedźwiedzim wiedziałam jedynie ze słyszenia i pojęcia nie miałam, jak wygląda;) Pierwszy raz zobaczyłam czosnek niedźwiedzi w górach w Słowenii, gdy spacerując Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rogalik
Pasta z pasternaku i czosnku

Pasta z pasternaku i czosnku 116

Korzeń pasternaku wygląda niemal identycznie jak pietruszki, obydwa warzywa najłatwiej jest odróżnić gdy mają nać. Jadnak w smaku i zapachu różnią się na tyle, że gdy tylko powąchamy jedno i drugie, Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Obiad Zobacz więcej
Dziś proponuję pastę do kanapek lub dip do warzyw, smakuje wybornie i tak i tak. Pasty robię często i są to najróżniejsze kombinacje. Dziś było szybko, zdrowo i pysznie. Pasty do kanapek to idealny Zobacz więcej
Pochodzące z Ameryki Południowej awokado to daleki kuzyn gruszki. Do Europy sprowadzili je hiszpańscy konkwistadorzy w XVII wieku. Mimo że awokado to bardzo kaloryczny owoc, to w jego składzie Zobacz więcej
Szybka pasta do chleba na poranne śniadanie, pychotka. Potrzebujesz 1/2 szklanki słonecznika kilka liści czosnku n. natka pietruszki sól, odrobina wody, pieprz, olej,odrobina soku z cytryny dorzuciłam Zobacz więcej
Szybka pasta do chleba na poranne śniadanie, pychotka. Potrzebujesz 1/2 szklanki słonecznika kilka liści czosnku n. natka pietruszki sól, odrobina wody, pieprz, olej,odrobina soku z cytryny dorzuciłam Zobacz więcej
Ta pasta sprawdzi się świetnie zarówno jako smarowidło do kanapek i małych kanapeczek np. przygotowanych jako imprezowa przekąska albo po prostu dip do warzywnych słupków albo nachosów. Pieczony Zobacz więcej
Na pożegnanie sezonu czosnkowego, efektowna i smaczna przekąska. Użyłam mieszanki zwykłego białego sera i sera koziego, ale z powodzeniem można wykorzystać tylko biały kremowy serek. Warto zalać Zobacz więcej
W tym roku czosnku niedźwiedziego mam dużo. Nawet bardzo. Poza przetworami (posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie gdzie to Zobacz więcej
Przedwiośnie! Za oknem coraz głośniejsze ptasie trele. Okoliczne koty rozpoczęły marcowe gody. Moje yorki domagają się dłuższych spacerów. Sroki wyjadają resztki z karmników. Z ziemi wychodzą zielone Zobacz więcej
Naleśniki to potrawa, którą można podawać na słodko, ale także na słono. Tym razem u mnie wersja naleśników wykwintnych, ale także wegetariańskich: Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową Zobacz więcej
Śniadaniowe pasty mają to do siebie, że zawsze są szybkie w przygotowaniu. Bardzo lubię te na bazie twarogu gdyż do niego pasują zarówno ryby jak i warzywa i owoce. Dziś pachnąca latem pasta z Zobacz więcej