pasta z dyni z mlekiem sojowym

Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Curry z królową...

Curry z królową... 57

0
Królową sezonu - dynią. Curry z dynią mała dynia 300g fasolki szparagowej 3 łyżki pasty curry puszka mleka kokosowego garść orzechów nerkowca 120 ml bulionu warzywnego 2 łyżki sosu sojowego łyżka soku Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Idealne na mróz.

Idealne na mróz. 58

0
Podobno Was w Polsce przymroziło. A u nas tak wiosennie, jak nigdy. Ale nie martwcie się. Mam dla Was coś na zimowe dni. Co powiecie na domowe tajskie curry? Tajskie curry cebula 200 g grzybów shitake Zobacz więcej
Słodko-pikantne, rozgrzewające, przepięknie pachnące. Takie właśnie jest curry z batatów i dyni z dodatkiem mleka kokosowego. W konsystencji aksamitno-kremowe, z kawałkami miękkiej, ale nie Zobacz więcej
2 pojedyncze piersi kurczaka 200 g dyni pomidory w puszcze czerwona pasta curry 1 czerwona papryka 8 pieczarek 3 cebule szalotki 400 ml mleka kokosowego w puszce 2 ząbki czosnku 200 g ryżu basmati 2 Zobacz więcej
stole. Przygotowuje się go bardzo szybko i jest moim zdaniem super smaczny :) Składniki: litr bulionu (ja robię sama z wiejskiej kury i wołowiny najczęściej, w wersji wege - warzywny) 4-5 marchewek 2 Zobacz więcej
2 łyżki żółtej pasty curry (moja okazała się skrajnie ostra, więc proponuje ostrożnie) puszka mleka kokosowego 2 łyżki słodkiego sosu sojowego (Ketjap Manis) ewentualnie sok z połowy limonki 2 łyżki Zobacz więcej
Jedną z moich ulubionych potraw kuchni indyjskiej i tajskiej jest curry. Przyrządzam je na rożne sposoby, z różnymi przyprawami, z mięsem i bez. Tym razem przygotowałam wegetariańską wersję z dynią. Zobacz więcej
LISA ZAKUPÓW: - mały bakłażan - papryka czerwona - pół małej dyni (ja miałam akurat dynię niebieską (!), którą można gotować i jeść ze skórką) - cebula - garść żółtej fasolki szparagowej "mamut" - 400 Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
curry z łososiem i dynią

curry z łososiem i dynią 178

0
Dzisiaj danie sięgające do smaków kuchni tajskiej. Łagodny w smaku łosoś i dynia balansują ostrość sosu, w którym znaleźć można m.in. papryczkę chilli, imbir, czosnek i pastę curry. Chociaż w Zobacz więcej
PRZEPIS 5 porcji poszetowany łosoś: 2 szklanki mleka (u mnie sojowe) 3 szklanki wody 3 łyżki sosu rybnego 1/2 łyżeczki pasty wasabi 3 łyżki miodu 2 ząbki czosnku kawałek korzenia chrzanu (ok.20g/5cm) Zobacz więcej
drobiowego kawałek imbiru (około 1/2 kciuka) 1 cebulka 500 g dyni (zważonej bez skóry i pestek) 2 ząbki czosnku 300 ml mleka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego 15 g grzybów mun 1 marchewka 4 łyżeczki Zobacz więcej
Kto powiedział, że wegańskie potrawy są nudne? Serwując warzywa w roli głównej odkrywamy ich prawdziwe wartości smakowe. Tak jak w tym daniu, gdzie łagodny smak dyni łączy się z równoważącym wszystko Zobacz więcej
Obawiam się, że z curry to jak z naszym bigosem albo gorzej.Tak sobiemyśle, że może kilkaset milionów ludzi gotuje codziennie tą potrawę. Możliwości zmian i kombinacji bez liku.A tomoje europejskie Zobacz więcej
Sezon na moje ulubione sezonowe warzywo właśnie się zaczyna! Czas zacząć robienie wszystkiego z DYNI! Inaugurację sezonu rozpoczynam od rozgrzewającej zupy z dyni z dodatkiem mleka sojowego. Jest to Zobacz więcej
i pokrojone w cienkie długie paski lub w większą kostkę - 2 łyżki czerwonej pasty curry - 1 puszka / 250g mleka kokosowego - 1 łyżeczki brązowego cukru - 2 łyżeczki sosu sojowego - 1 łyżeczki octu Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjadłam niebo
148 ZIELONY CHLEB

148 ZIELONY CHLEB 23

0
Chleb żytni na zakwasie ze spiruliną podany z białym kremem migdałowo-orzechowym, maliną moroszką; pastą skwarkową i główkami białych szparagów oraz szynką sojową z papryką, rzodkiewką, kiełkami Zobacz więcej
g odżywki białkowej Pure Whey Isolate, o smaku waniliowym – 50 g słonecznika – 50 g pestek dyni – 30 g tahini – 1-2 łyżki mleka sojowego Wykonanie: Daktyle i figi namoczyć w bardzo gorącej wodzie Zobacz więcej
ryżowym, raz z rybą i raz z krewetkami (można jeszcze z kurczakiem, tofu i innymi takimi białkowymi dodatkami). Składniki na 6-8 porcji: 4 łyżki czerwonej pasty curry 2łyżki oleju kokosowego 1 duża Zobacz więcej