Przepis na pasta z grzybami

Pappardelle z Grzybami i Pastą Truflową Pappardelle z podgrzybkami, serem brie i kremowym, truflowym sosem. Szybki makaron na wyjątkowe okazje. Do tej pory pomijałam przepisy z truflami, obawiając się Zobacz więcej
Na przyjazd mojej Weganki kombinuję różne pasty do chleba. Ta jeszcze w świątecznych klimatach – groch to reszta z paczki od wigilijnego do kapusty, suszone grzyby tez zostały w sporej ilości. Zobacz więcej
Ta tradycyjna pasta pochodzaca z Calabrii,smakuje zwlaszcza z grzybami lesnymi . Jedlismy ja pod taka postacia w jednej z podgorskich restauracjii,w poblizu Tropei. Musze dodac ,ze klimat byl bardzo Zobacz więcej
Pieczarki, które zostały mi po zrobieniu gombapörkölt, postanowiłem wykorzystać do węgierskiej pasty z grzybów. Pasty z masła zmieszanego z różnymi dodatkami są na Węgrzech podstawowym składnikiem Zobacz więcej
Pasta z blue cheese i grzybami by majak Składniki - pół kilo makaronu (rurki) ugotowany zgodnie z zaleceniami. - 500g-750g grzybów, pokrojonych - 1 cebula, pokrojona - główka czosnku, pokrojona - 2-3 Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Siekana pasta z grzybów

Siekana pasta z grzybów 167

Opieńki to nie są moje ulubione grzyby, ale do tej pasty nadają się idealnie. Taka pasta to idealny dodatek do zapiekanek lub jako farsz do pasztecików. Siekana pasta z grzybów 1 kg obgotowanych Zobacz więcej
W pewien suchy, ciepły dzień, jakich ostatnio nie brakowało, wybrałam się z córkami na działkę, żeby zebrać fasolę. Nie znam gatunku tej fasoli, nasiona dostałam od ciotki, która uprawia ją od wielu Zobacz więcej
Pora na przystawkę! Ale nie byle jaką :) Smaki bardzo ciekawe- połączenie czarnej soi (źródła białka) oraz grzybów reishi, które występują w przyrodzie bardzo rzadko. Grzyby te w Azji uważane są za Zobacz więcej
Grzyby i orzechy włoskie to dla mnie połączenie idealne. W tej paście kanapkowej ów duet jest gwiazdą, jednak utwór byłby zbyt ciężki bez delikatnego akompaniamentu zespołu fasolek. Całość wysoce Zobacz więcej
Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym. Brzmi tajemniczo. A to po prostu czarny makaron z grzybami i sosem śmietanowym. Czarny makaron powstaje dzięki zabarwieniu go sepią, czyli atrament Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pasta z grzybów leśnych

Pasta z grzybów leśnych 363

Grzyby suszę, marynuję, panieruję, smażę, duszę, gotuję... różne gatunki na różne sposoby. I przyszło mi do głowy jeszcze jedno - a gdyby tak zrobić pastę, takie smarowidło, do wykorzystania np. na Zobacz więcej
To miało być nadzienie do pierogów. Zadumałam się wczoraj nad lekturą książki o kuchni Podlasia - dawno nie robiłam pierogów z kaszą - pomyślałam i poszłam spać z postanowieniem ulepienia pierogów Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Faszerowane grzyby Portobello

Faszerowane grzyby Portobello 6748

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam te pastę dwa lata temu, kiedy nasze lasy obfitowały w podgrzybki. Zbieraliśmy je dosłownie koszami. Można było stanąć koło lasu samochodem i w dwie godziny zapełnić bagażnik Zobacz więcej
Portulaka pospolita, warzywna (Portulaca oleracea L.)to roślina o drobnych mięsistych liściach, które świetnie pasują do sałatek. Ma lekko orzechowy i kwaskowaty smak, więc stwierdziłam, że będzie Zobacz więcej
Nie wiem jak jest u Was, ale kiedy gotuję rosół, to sam znika błyskawicznie, a mięso zazwyczaj zostaje, oj i to sporo... No i co zrobić jeżeli zostanie gotowane mięso, takie właśnie z 'odzysku' np. po Zobacz więcej
Witajcie Kochani, w weekendy - zazwyczaj nie gotuję. Chodź zdarzają się wyjątki. Dlatego tak pięknie napisałam w piątek, że - rozpoczyna się weekend pod tytułem - Gotwanie z Zygmuntem. No i Zygmunt Zobacz więcej
Zimowy tymianek… Kiedy wyciągałam go spod śniegu, donica z ziołami wyglądała jak wielka biała czapa. Ale dzielne listki tymianku, rozmarynu i szałwii żyły! Niesamowite, jak oparły się mrozom i Zobacz więcej
Pasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem. Pasta kurkowa pachnie lasem a w Zobacz więcej
Jajka można faszerować na wiele sposobów. Można je przygotować nie tylko na Święta, jest to również doskonały pomysł na śniadanie czy jako przekąska na różnych imprezach okolicznościowych. Moja Zobacz więcej