pasta z jabłka

Dzisiaj mam propozycję dla tych co nie jadają wątróbki. Być może dacie się skusić na pastę. Wątróbka uduszona z boczkiem, cebulką i jabłkiem. Dla mnie pyszna. Mogłabym ją zjeść już w takiej formie, Zobacz więcej
Zapewniałam, że jeszcze powrócę do książki Słodkie życie w Paryżu Davida Lebovitza i tak się stało. Proponuję pastę z wątróbek z jabłkami. Sprawdziłam dwukrotnie :) Dobre. Wprowadziłam do przepisu Zobacz więcej
Pyszna, wielofunkcyjna pasta – nadaje się do kanapek, do makaronu, a także do nadziewania jajek, więc polecam ją bardzo na Wielkanoc, bo to rzeczywiście niecodzienne zestawienie smaków, jak wynika z Zobacz więcej
Aromatyczna pasta do kanapek z białej fasoli oraz podsmażanego jabłka i cebuli. Może i brzmi dziwnie, ale smakuje pysznie ;) Składniki: z bloga Jadłonomia 1 puszka białej fasoli 1 cebula 1 jabłko 1 Zobacz więcej
Jak większość roślinnych smarowideł przyrządza się ją bardzo prosto, wystarczy ugotować kaszę gryczaną (najlepiej w bulionie warzywnym), upiec jabłka, dodać korzenne przyprawy, starannie połączyć i Zobacz więcej
Pyszna, wielofunkcyjna pasta - nadaje się do kanapek, do makaronu, a także do nadziewania jajek, więc polecam ją bardzo na Wielkanoc, bo to rzeczywiście niecodzienne zestawienie smaków, jak wynika z Zobacz więcej
Dzisiaj miało być podsumowanie naszych remontów... , ale brakuje mi jeszcze zdjęć:- ( W zastępstwie zaległy przepis: paszteto - pasta z indyczych wątróbek: Przepis: 50 dag świeżych wątróbek indyczych Zobacz więcej
Nie przepadam za wątróbką. Smażonej z cebulą czy jabłkiem nie jadam. Ale jeśli wątróbka znajdzie się w pasztecie, to jestem bardzo na tak. Dlatego kiedy zobaczyłam przepis na tą pastę u Wiosenki od Zobacz więcej
Pasta z fasoli z jabłkiem smakuje prawie jak dobry smalec. jest to wersja mniej kaloryczna. Idealnie pasuje do pajdy chleba i kiszonych ogórków. Składniki : 2 puszki białej fasoli 2 duże cebule olej Zobacz więcej
Pasta z trewala czyli szybka, prosta i efektowna pasta z wędzonej ryby z dodatkiem soczystego jabłka. Jabłko zawsze dobrze komponuje się z rybami. Świetnie współgra ze śledziami (ŚLEDŹ Z JABŁKIEM), Zobacz więcej
Jeśli czytacie mojego bloga od jakiegoś czasu, wiecie, że mam szczególną słabość do past z czerwonej fasoli. Przygotowałam ich już całe mnóstwo, we wszystkich możliwych wariantach i smakach. Ale Zobacz więcej
Zainspirowana przepisami na smalec wegetariański postanowiłam zrobić własną wersję. Pierwszy niezbyt mi wyszedł, zrobiłam go z cieciorki, która ma specyficzny posmak i do jabłka nie pasuje. Drugi Zobacz więcej
Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z Zobacz więcej
« Makaron tagliatelle z ... Pasta z twarożku z jabłkiem i wasabi Pyszna! Łagodna i ostra zarazem. Bardzo fajnie sprawdza się na śniadanie do świeżego pieczywa lub do grzanek. Składniki: 1 kwaśne Zobacz więcej
Składniki: 1 wędzona makrela 200 g chudego twarogu 1 winne jabłko pęczek szczypiorku łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Rybę obieramy, oczyszczamy z ości, rozdrabniamy. Jabłko myjemy, obieramy, Zobacz więcej
Bardzo prosta pasta w sam raz na świąteczne śniadanie. Pasta z fasoli z makiem, jabłkiem i cebulą Wykonanie: Na oleju podsmażam cebulę. Gdy się zeszkli, dodaję utarte jabłko. Podsmażam kilka minut, Zobacz więcej
, nijak mi to nie pasowało, chciałam się upierać przy nazwie pasta z fasoli. Ale gdy zrobiłam to danie i dałam do spróbowania mężowi, powiedział tylko „to naprawdę smakuje jak smalec”, i szybko wziął Zobacz więcej
Przepis na wegański smalec z fasoli podbił blogosferę, a zwłaszcza jej wegetariańską i wegańską część. W końcu i ja zdecydowałam się go wypróbować. Długo wachałam się nad tym, od której wersji zacząć Zobacz więcej
Składniki: biała fasola (2 szklanki surowej) jabłko (1 szt.) pomarańcz (1 szt.) cytryna (1 szt.) imbir (kawałek wielkości połowy łyżeczki) cynamon (1/2 łyżeczki) Czas przygotowania: 1 dzień namaczania Zobacz więcej
Mam w domu pewnego miłośnika śledzi, mógłby je jeść na śniadanie, obiad i kolację i to przez miesiąc. Im ciekawsze i bardziej nietypowe ich przygotowanie tym lepiej. Nawet ostatnio zastanawiałam się Zobacz więcej