pasta z kaparów

Uwielbiam pastę jajeczną chyba w każdym wydaniu. Dzisiaj przedstawiam Wam szybką wersję z kaparami :) Polecam, jest pyszna! Potrzebujemy: 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżkę majonezu 3 łyżki kaparów 2 Zobacz więcej
Dawno nie jadłam pasty, w której głównym składnikiem jestwędzonamakrela. Tym razem zrobiłam ją trochę inaczej niż zwykle. W paście znalazły się między innymijajka ugotowane na twardo, biały seri Zobacz więcej
majonez, nie powoduje, że pasta staje się ciężka, wręcz przeciwnie, jak na połączenie ryby i Kieleckiego jest bardzo ok. Żeby pasta nie była "żadna", Pani zaproponowała kilka kaparów i parę innych Zobacz więcej
mutagennych estrów kwasu arachidonowego (gdzieś to kiedyś wyczytałam – niestety nie pamiętam już gdzie). Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 mały słoiczek kaparów (orientacyjnie 2 łyżki) Sok z cytryny do Zobacz więcej
Przepis na smakowitą pastę do pieczywa. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka kaparów pół papryki czerwonej 2 ogórki konserwowe pół czerwonej cebuli 2 jaja 2 łyżki jogurtu greckiego sól, Zobacz więcej
Zwykłe potrawy stają się ciekawsze, gdy podamy je z niecodziennymi dodatkami. Mogą to być pasty, sosy, małe przekąski. Jakiś czas temu przygotowałam wyrazistą w smaku pastę z bakłażana i kaparów. Zobacz więcej
na pasztet, który już robiłam tutaj, dlatego postanowiłam zrobić coś, co idealnie nadaje się na kanapki. Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 suszone pomidory Zobacz więcej
Lubicie robić pasty? Znacie wartości odżywcze kaparów? Dziś zaprezentuje wam szybką i prostą pastę z jajek i kaparów. Składniki: - 3 jajka - 1 łyżeczka kaparów - 2 łyżeczki jogurtu greckiego - pieprz Zobacz więcej
pasta jajeczna z kaparami/kawiorem, - zabijacz głodu - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo pasta jajeczna z kaparami/kawiorem, (21.11.2014)bułeczki Zobacz więcej
Kolejna propozycja pasty. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam! :) Pasta z wędzonej makreli z kaparami i pietruszką Składniki: 1 wędzona makrela 1 jajko ugotowane na twardo 1 mała cebula 1 Zobacz więcej
Przypomina z wyglądu hummus, ale smakuje ZUPEŁNIE inaczej. Sekretem do zrobienia dobrej pasty jest: - dużo kaparów - dużo mięty Składniki - puszka białej fasoli - puszka cieciorki - 20 dużych kaparów Zobacz więcej
Przygotuj: bagietkę, ja użyłam pszennej, opakowanie sardynek w oleju, 2 ugotowane na twardo jajka, 3 kapary, koperek, łyżka majonezu, sól, pieprz do smaku Jajka obrać ze skorupek, pokroić na drobne Zobacz więcej
Smakowita pasta do chleba albo z paluchami sezamowymi, albo z bagietką albo sama! Dodatek do mdłej jednak fasoli filecików anchois i kaparów nadaje paście charakteru i wyrazistości. Polecam serdecznie Zobacz więcej
Prosta i szybka do przygotowania pasta mięsna z kaparami. Bardzo pyszna, polecam, przepis możecie znaleźć także na stronie pani Magdy, źródło: link tutaj, pozdrawiam. Składniki: około 1 kg gotowanego Zobacz więcej
Bruschetta z pastą z tuńczyka z ogórkami i kaparami, z odrobiną koperku to świetna propozycja jako przekąska lub zakąska w trakcie spotkania ze znajomymi. Ekspresowe przygotowanie, zaledwie kilka Zobacz więcej
- kroję w kostkę 1 awokado - kroję w kostkę 1 łyżka drobno posiekanej czerwonej cebulki 1-2 korniszony - kroję kostkę 1 łyżeczka kaparów - kroję na połówki 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki pół Zobacz więcej
Pyszna propozycja na śniadanie lub kolację. SKŁADNIKI: 100 g makreli wędzonej 2 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego typu greckigo łyżka kaparów w zalewie 6 pomidorków Zobacz więcej
Kapary zawsze mnie ciekawiły. Muszę powiedzieć, że nie miałem wcześniej okazji ich jeść. Robiąc ostatnio zakupy rzucił mi się w oczy słoik na półce i stwierdziłem, że jej zakupię. Stały w lodówce Zobacz więcej
łyżka kaparów (mogą być dwie - jeśli lubicie) łyżka posiekanego koperku sól/pieprz do smaku Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki, kroimy na połówki, żółtka przekładamy do miseczki. Do Zobacz więcej
Tapenada pasta z oliwek i kaparów z chili i czosnkiem Czas przygotowania: ok. 5 min Składniki: oliwki czarne 150 g kapary 50 g (3 łyżki) Zobacz więcej