pasta z migdałów

Jeśli mówię lato to myślę lody :). Oto kolejna propozycja od Marii Disslowej. Prosta i szybka w przygotowaniu. Idealna na zbliżające się ciepłe dni. A smak palonych migdałów ech…. brak słów żeby to Zobacz więcej
Witajcie :) niedawno pisałam o migdałach ziemnych czyli chufas, a dzisiaj zapraszam na pierwszy wypiek z udziałem mąki z migdałów ziemnych. Na początek proste ciasteczka które piekłam już dwukrotnie i Zobacz więcej
PESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW SKŁADNIKI; - 300 g rukoli - 1/2 szklanki migdałów sparzonych bez skórki - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz Palce lizać! Zobacz więcej
Masła orzechowe to od wielu już lat niezbędne wyposażenie moich półek ze zdrową żywnością. Sporo różnych kremów orzechowych w życiu zjadłam, ale z takim z migdałów ziemnych chufa miałam do czynienia Zobacz więcej
Tapenada to smak greckich wakacji. Pomimo, że wywodzi się z Prowansji, gdzie prym wiedzie jej czarna siostra, to kojarzy mi się z gorącym lipcem w ojczyźnie fety. Leniwy ateński poranek, gdzie nikomu Zobacz więcej
Podczas ostatnich zakupów upolowałam pysznego ananasa i świeżą papryczkę habanero. Pierwotnie chciałam przygotowaćananasa po tajsku, bo uwielbiam go do granic, ale pomyślałam, że na sałatkę też Zobacz więcej
Migdały w polskiej kuchni to pamiątka Orientu. Trafiły do nas, za sprawą kupców i podróżników arabskich, którzy oferowali egzotyczne towary, przyprawy, produkty luksusowe. Kiedyś tak popularne, że Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Weganka
PASTA KANAPKOWA Z MIGDAŁÓW

PASTA KANAPKOWA Z MIGDAŁÓW 277

Składniki: 1 filiżanka migdałów sok z kiszonych ogórków czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz koperek Wykonanie: Migdały namoczyłam na noc w wodzie. Rano ją odlałam, a migdały przecisnęłam przez Zobacz więcej
Florentynki zrobiły furorę wśród członków mojej rodziny już w grudniu, ale dopiero teraz mam okazję podzielić się z Wami recepturą. Kruche, maślane ciastka i płatki migdałów zapieczone w Zobacz więcej
Daafnee
Daafnee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bezglutenowi
Domowe mleko z Migdałów Tygrysich

Domowe mleko z Migdałów Tygrysich 19

Na migdały ziemne natrafiłam zupełnie przypadkowo, ale tak to już jest ze przypadkowo odkrywa się cuda… Migdały ziemne chufa migdały tygrysie cibora jadalna Różne nazwy jednego produktu o cudownych Zobacz więcej
Cześć, w ten ciągle zimny weekend przypominam Wam kilka past kanapkowychprzygotowanych dla Magazynu Kocioł, które nie wymagają od kucharza zbyt wiele wysiłku. Z własnego doświadczenia wiem, że Zobacz więcej
Wielokrotnie pisałam, że serce mnie boli jak w mojej kuchni się coś marnuje i bliska mi jest idea kuchennego recyclignu. To danie powstało w celu wykorzystania resztek po robieniu domowego mleka Zobacz więcej
czerwona papryka ( u mnie 7 małych ) garść migdałów 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na blaszce skórką do góry. Dodać nieobrany czosnek. Piec w Zobacz więcej
Pasty kanapkowe mają w sobie coś oldskulowego. Taka np. jajeczna albo z tuńczykiem albo dobry, stary paprykarz. Kojarzą mi się z ceratą i herbatą w szklance. Kiedyś powstawały z konieczności dziś mogą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Tort z migdałów palonych

Tort z migdałów palonych 49

Tort migdałowy, z migdałów w skórkach palonych. Według przepisu z „Uniwersalnej Książki Kucharskiej”, wydanej po 1910 roku, Marii Ochorowicz – Monatowej. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g Zobacz więcej
Przepyszna wegańska pasta z migdałów, słonecznika i cukinii na ostroNIE BO PIEKŁO | NIE BO PIEKŁO Strona główna Przepisy Lifestyle Korporacja Kontakt Blog Kulinarno – Lifestyle'owy Przepyszna wegańska Zobacz więcej
Przepyszna wegańska pasta z migdałów, słonecznika i cukinii na ostroNIE BO PIEKŁO | NIE BO PIEKŁO Strona główna Przepisy Lifestyle Korporacja Kontakt Blog Kulinarno – Lifestyle'owy Przepyszna wegańska Zobacz więcej
Pamiętam smak pierwszej oliwki, którą skosztowałam na imprezie urodzinowejbabci. Jest to jedno z tych wspomnień, które bardzo dokładnie zapisują się w pamięci, głównie dlatego, że intensywny i Zobacz więcej
Moja miłość do wszelkich past, smarowideł trwa nieustająco od lat i robię je w przeróżnych kombinacjach. Ta, z mojego ukochanego selera, migdałów i słodkiego, pieczonego czosnku jest wyjątkowo udana. Zobacz więcej
amiss
amiss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lapsus
dwie pasty z bakłażana

dwie pasty z bakłażana 2421

dwie pasty z bakłażana Nie jestem wielką fanką bakłażana. I bardzo nad tym ubolewam. Wizualnie bakłażan mi się podoba i szkoda, że podobnie nie jest ze smakiem. Postanowiłam to zmienić i poszukać Zobacz więcej