pasta z oliwek czarnych

Składniki: Słoik czarnych oliwek bez pestek Ząbek czosnku Natka pietruszki Oliwa z oliwek Łyżka octu balsamicznego sól Przygotowanie: Oliwki zmiksować malakserem razem z odrobiną oliwy z oliwek, octem Zobacz więcej
Świetny dodatek do paluszków grissini, tostów, krakersów albo zwykłych kanapek, które po posmarowaniu tą pastą nie będą już takie zwykłe:) Do przygotowania małej miseczki pasty potrzebne będą: Zobacz więcej
De-Serek
De-Serek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
De-Serek
Pasta z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek 79

0
Miałam kiedyś okazję spróbować takiej właśnie pasty w towarzystwie świeżych bagietek i serów. Od tamtej pory ciągle chodziła mi po głowie aż w końcu postanowiłam ją przygotować. Sprawdzi się zarówno Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Czarna pasta z oliwek

Czarna pasta z oliwek 635

1
stojących dziś w korku na zakopiance:) Na zakończenie udanego weekendu: pasta z oliwek z dodatkiem słonecznika i makreli. Przepis pochodzi z książki Penny Stephens "Kuchnia włoska", dodaję go do Zobacz więcej
slooowfood
slooowfood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
slooowfood
Pasta z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek 376

0
Ostatnia impreza rodzinna wzbogaciła moje domowe menu w taką oto pastę z czarnych oliwek. Szwagierka zaszalała. Uważam, że zarówno pomysł jak i smak jest bardzo ciekawy. Przygotowanie takiej pasty to Zobacz więcej
Z oliwkami często jest tak jak ze szpinakiem. W dzieciństwie się ich nienawidzi, żeby z czasem pokochać. Ja tak miałam! A pokochałam je wtedy, kiedy moja przyjaciółka zaserwowała mi pastę z czarnych Zobacz więcej
gotować!
gotować! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotować!
Pasta z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek 18

2
Pasta z czarnych oliwek - gotować! Strona główna O mnie Kontakt Gdy dziecko udaje się na drzemkę, matka odgruzowuje kuchnię i zaczyna gotować! Pasty 0 Pasta z czarnych oliwek 13 stycznia 2016 Zobacz więcej
Pasta z czarnych oliwek (tapenada) Pasta z czarnych oliwek (tapenada) Propozycja na dietetyczne śniadanie Pasta z czarnych oliwek składniki: pół puszki czarnych oliwek z pestkami ( należy je Zobacz więcej
Zmiksuj: garść czarnych oliwek łyżkę oliwy z oliwek sól 1 ząbek czosnku 1 rybkę anchovis 3 gałązki tymianku kilka orzechów Używaj jako bazę do pizzy z mozarellą i papryczką chilli (świetna kompozycja) Zobacz więcej
Potrzebne składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 słoiczek czarnych oliwek 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki oliwy 1/3 awokado 1 gałązka selera naciowego 1 pomidor 3 łyżki słonecznika pieprz, sól Zobacz więcej
Pasta z oliwek w wersji podstawowej. Dodaje się do niej jeszcze np. chili, anchois i różne przyprawy ale ja lubię taką prostą wersję z czosnkiem i kaparami. Jest przepyszna, nie można się jej oprzeć. Zobacz więcej
Zdrowych dodatków do chleba ciąg dalszy!. Moja tapenada jest w najprostszym wydaniu, a wiec oliwki, oliwa i czosnek, a efekt? - wypróbujcie sami najlepiej z domowych chlebem. Składniki: 15 dag Zobacz więcej
Super szybka i pyszna pasta do pieczywa, tortilli i nadziewanych warzywami naleśników. Powstanie w kilka minut i uda się każdemu. Ja najbardziej lubię ją na pieczywie z sadzonym albo gotowanym jajkiem Zobacz więcej
Szybka przekąska dla gości, potrzebne gotowe ciasto francuskie i trochę czarnych oliwek. Nie dość, że szybkie to w dodatku mega proste do przygotowania. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Zobacz więcej
Pochodząca z Prowansji tapenade jest po prostu pastą z oliwek, głównie do grzanek. Znana jest wersja z kaparami i anchois. Przygotowałam wersję bardzo prostą z czosnkiem, która jest bardzo smaczna. Zobacz więcej
ziarnami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C i włożyć ciabatty. Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec jeszcze ok.15 min. Aż się zrumienią. Po wyjęciu z piekarnika zdjąć z blachy i Zobacz więcej
! SKŁADNIKI: 200 g czarnych, wydrylowanych oliwek 2 łyżki kaparów z zalewy 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki/szczypiorku lub natki pietruszki 5 łyżek oliwy z oliwek (dobrej jakości) Zobacz więcej
Tapenada, czyli pasta z oliwek (najczęściej czarnych) wywodzi się z Prowansji, choć bardzo często można spotkać ją w kuchni śródziemnomorskiej. Do czego ją można wykorzystać? Najczęściej stosuje się Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu miałam okazję spróbować tapenady, To była miłość od pierwszego... kęsa. Jest to dla mnie dużym zaskoczeniem, ponieważ jeszcze niedawno na oliwki patrzyłam z wyraźną niechęcią, ale Zobacz więcej
Tapenada jest świetnym dodatkiem do kanapek, a sposób jej przygotowania jest banalnie prosty. Wystarczy zmielić prawie na papkę 150 g czarnych oliwek z łyżką kaprów. Potem dodaje się łyżkę oliwy z Zobacz więcej