Przepis na pasta z orzechami włoskimi

Absolutnie uwielbiam wszystkie orzechy świata, lubię je jeść jako przekąskę, jako dodatek do różnych dań, masło orzechowe wyjadam łyżeczką wprost ze słoika, smakuje mi nawet, przez większość Zobacz więcej
Sklepowe kremy orzechowe chowają się przy smaku tej pasty. Dwa składniki by potem cieszyć się pyszną pastą. Warto ja zrobić samemu bo nie potrzeba tutaj jakiś specjalnych umiejętności, wystarczy dobry Zobacz więcej
Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pasta z zielonej soczewicy i orzechów włoskich Smacznie i zdrowo – pasta Zobacz więcej
Polubiłam ostatnio połączenie twarogu i orzechów włoskich. Mieszanka odpowiednich przypraw, warzywa wprost z ogrodu i doskonały sposób na pożywne śniadanie lub smaczną kolację. Przedstawiam Wam pastę Zobacz więcej
Jestemwielbicielką połączenia pieczonego bakłażana i orzechów włoskich. Jest idealne w gruzińskich roladkach z bakłażana - polecam, są wyśmienite.Przy tym jednakodrobinę pracochłonne – kiedy więc nie Zobacz więcej
vegemania
vegemania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
vegemaniablog
PASTA ORZECH WŁOSKI-DAKTYL

PASTA ORZECH WŁOSKI-DAKTYL 6

Macie ochotę na coś słodkiego? Potrzebujecie dodatku do wypieków lub śniadań? Mam propozycję: pasta orzechowo-daktylowaa. Dwa uzupełniające się smaki – z jednej strony słodycz daktyli, z drugiej Zobacz więcej
W ramach śniadań lubię ostatnio powymyślać różne pasty kanapkowe. Ostatnio miałam ochotę na coś trochę słodszego i tak powstała pasta orzechowa. Bardzo polecam w ramach pysznego, słodkiego i co Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola domowa
Pasta z szałwią i orzechami włoskimi.

Pasta z szałwią i orzechami włoskimi. 99

Dzisiaj mam dla Was coś, co można zrobić w kilka minut. Należy jednak pamiętać, by wcześniej namoczyć orzechy na noc. A jeżeli orzechy trzeba najpierw wyłuskać, czas przygotowania może się niezmiernie Zobacz więcej
Prosta pomidorowo-orzechowa pasta do kanapek, do pity albo do warzyw pokrojonych w słupki. Aromatyczna i intensywna w smaku. Możecie zrobić w wersji łagodniejszej albo bardziej pikantnej. Ja lubię Zobacz więcej
Miska pysznej pasty do chleba to dobry początek zarówno śniadania, jak i kolacji, a nawet obiadu. Nieważne, czy mamy ochotę pochrupać weekendową niespieszną grzaneczkę w ramach śniadania, czy też Zobacz więcej
Gdybym miała wybrać mój ulubiony kolor jedzenia, to jest to różowy:) Kojarzy mi się z zabielanym barszczem, truskawkami rozgniecionymi ze śmietaną i z koktajlem malinowym. Nie wiem, czy w tej paście Zobacz więcej
pasta oliwkowa bardzo nieklasyczna... zatęskniłam za jakimś intensywnym, wyrazistym smakiem. dawno nie jadłam oliwek. tapenade? to jest pomysł. niemniej odeszłam od klasyki ... dodałam to i owo. by Zobacz więcej
Czasami wydaję się, że większość najlepszych past już wymyślono. Nic bardziej mylnego, jeszcze wiele przed nami. Czasem wystarczy użycie wyobraźni, a czasem sam przypadek komponuje coś niezwykle Zobacz więcej
Pasty do chleba- zamiast masła i wędlin -to wspaniałe rozwiązanie. Nie mogą się szybko znudzić, bo za każdym razem możemy je dowolniemodyfikować inaczej przyprawiając lub dodając jakieś inne warzywo. Zobacz więcej
Kiedy spodziewam się gości w porze śniadaniowej, mam ochotę robić im szakszukę lub migdałowe croissanty. Kiedy przybywają w czasie obiadu i są to mięsożercy, najchętniej przygotowuję szybkie i Zobacz więcej
Nowy rok – nowe rzeczy do spróbowania ;) Lubimy wszystkie składniki tej przekąski – figi, migdały, sezam, orzechy włoskie, dlatego myśleliśmy, że pasta z fig z wspomnianymi dodatkami będzie strzałem w Zobacz więcej
Słodka, upieczona papryka wymieszana z świeżymi orzechami włoskimi prosto z ogródka doprawiona odrobiną ziół i przypraw daje niezwykłe połączenie, pasta jest tak pyszna, że nie można przestać jej Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkie pasty i smarowidła do chleba: Nutellę, słodkie serki, masło orzechowe - to oczywiste. Ale również uwielbiam te wytrawne - szczególnie zaś - o ciekawym, nietypowym aromacie, z Zobacz więcej
Jak już zdążyliście zauważyć kocham wszelkiego rodzaju pasty. Czy to bezpośrednio do chleba czy mięs. Uwielbiam kombinować łączyć, mieszać. Polecam Wam dzisiaj pastę z pieczonej papryki i włoskich Zobacz więcej
Pasty warzywne do kanapek są świetną alternatywą dla przełamania szynkowej rutyny. Wędzona papryka doskonale komponuje się z orzechami, a jeśli zostanie coś ze śniadania, z powodzeniem można ją użyć Zobacz więcej