pasta z papryki i orzechów

Muhammarę, wspaniałą pastę z orzchów włoskich i pieczonej papryki nauczyła mnie robić Sammar, za co jestem jej ogromnie wdzięczna, bo to absolutnie mój smak! Muhammarę razem z hummusem (przepis TU) i Zobacz więcej
Pasty do pieczywa pojawiają się w moim domu często, choćby dlatego, że doskonale sprawdzają się jako nadzienie do przeróżnych kotlecików i pierożków, często też do placków, które lubię jeść w wersji Zobacz więcej
pasta z ciecierzycy i prażonych orzechów - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox finger Zobacz więcej
PatiGotuje
PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PatiGotuje
Pasta z ciecierzycy i orzechów

Pasta z ciecierzycy i orzechów 62

Kilka tygodni temu na blogu pojawił się już wpis z użyciem ciecierzycy.Był to przepis na hummus. Tym razem postanowiłam przygotować pastę do chleba. Połączyłam ciecierzycę z orzechami laskowymi. Pasta Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Pasta z awokado i orzechów

Pasta z awokado i orzechów 34

Awokado świetnie dogaduje się w kuchni i smakuje razem z cebulą, szczypiorem, pomidorami, orzechami, sezamem, cytryną. Dzięki ostatniej także nie ciemnieje gdy nie ma w pobliżu magicznej dużej pestki. Zobacz więcej
Zawsze gdypiekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki ipołączenia – szczególnie podpostacią dodatków dopieczywa. Ostatnim razem […] Artykuł Pasty Zobacz więcej
Jestemwielbicielką połączenia pieczonego bakłażana i orzechów włoskich. Jest idealne w gruzińskich roladkach z bakłażana - polecam, są wyśmienite.Przy tym jednakodrobinę pracochłonne – kiedy więc nie Zobacz więcej
Kiedy spodziewam się gości w porze śniadaniowej, mam ochotę robić im szakszukę lub migdałowe croissanty. Kiedy przybywają w czasie obiadu i są to mięsożercy, najchętniej przygotowuję szybkie i Zobacz więcej
Wyrazista, pyszna pasta, czy jak kto woli - sałatka, bo specjalnie zbyt nie rozdrabniałam składników. Składa się z tuńczyka w oleju, pieczonej żółtej papryki, oliwek i kilku dodatków dla Zobacz więcej
Pasta z czerwonej fasoli i papryki - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zapiekanki zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne Zobacz więcej
WITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi Zobacz więcej
Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji. SKŁADNIKI: 15 dag Zobacz więcej
Wielkanoc niestety już za nami i pora powrócić do rzeczywistości : ) Na pocieszenie zawsze można rozpocząć dzień od pysznego i zdrowego śniadania, które wprawi nas w dobry nastrój ; ) U nas wybór padł Zobacz więcej
Pasta z białej fasoli i pieczonej papryki. Ostatnio zupełnie nie mam ochoty na mięsko. Szukam warzywnych alternatyw na śniadania i obiady. Czasem nawet wymyśli mi się coś spektakularnego, jak na Zobacz więcej
Pyszna lekka pasta z papryki, pomidorów świeżych i pomidorów suszonych. Świetna do grzanek, tostów czy do mięs. Łatwa i szybka w przygotowaniu a przy tym niesamowicie smaczna. SKŁADNIKI 1kg pomidorów Zobacz więcej
Przygotowałam pyszną pastę na kanapki, pomysł na jej zrobienie zrodził się, gdy stałam przed otwartą lodówką i zastanawiałam się co zrobić na śniadanie. Zobaczyłam napoczęty słoik z papryką konserwową Zobacz więcej
Pasta z białej fasoli i orzechów włoskich : Warzywne Inspiracje Szukaj przepisów... Składniki Brokuł Chili Cieciorka Fasola biała Fasola czerwona Fasola flażoletka Fasolka szparagowa Groszek Kiełki Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Pasta z papryki i orzechów

Pasta z papryki i orzechów 82

Szybki pomysł na wykorzystanie grillowanej papryki. Przepis pochodzi ze stronycincin.cc. Składniki: 2 grillowane papryki bez skórki (ja użyłam czerwonej i pomarańczowej marynowanej) pół szklanki Zobacz więcej
Smaki dojrzałego lata zmiksowane na pastę, którą można wykorzystać na kanapki, jako sos do makaronu, nadzienie do naleśników albo co kto sobie życzy. Bardzo proste składniki, bardzo proste wykonanie, Zobacz więcej
Koniec sierpnia to czas, kiedy w mojej kuchni cały czas skwierczą papryki. Na przemian produkuję ajvar, pastę paprykową z masłem orzechowym a ostatnio za sprawą książki The Lebanese Kitchen wydanej Zobacz więcej