pasta z papryki i orzechów

{{headerMessage}}
Pasta-pesto, alternatywa dla sera czy kiełbasy na kanapce. Idealna do pieczywa, mięsa, warzyw czy do makaronu. Świetnie smakuje z chlebem i ziołami, np. pietruszką czy bazylią. Jest lekko słodka od Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Mi
Pasta z papryki i orzechów

Pasta z papryki i orzechów 80

0
{{headerMessage}}
Szybki pomysł na wykorzystanie grillowanej papryki. Przepis pochodzi ze stronycincin.cc. Składniki: 2 grillowane papryki bez skórki (ja użyłam czerwonej i pomarańczowej marynowanej) pół szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co można powiedzieć o niej? Wiele, ale po prostu ją zróbcie i sami zobaczycie jak jest pyszna. Pasta z papryki i orzechów SKŁADNIKI: 2-3 czerwone papryki 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki orzechów włoskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zamiast kupować gotową pastę, warto zrobić ją samodzielnie. To kolejny dodatek do mięs, ryb, chleba lub warzyw...wśród moich gości zrobiła furorę ... do dzieła!...jak zwykle mało pracy duży efekt ..:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasty warzywne do kanapek są świetną alternatywą dla przełamania szynkowej rutyny. Wędzona papryka doskonale komponuje się z orzechami, a jeśli zostanie coś ze śniadania, z powodzeniem można ją użyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koniec sierpnia to czas, kiedy w mojej kuchni cały czas skwierczą papryki. Na przemian produkuję ajvar, pastę paprykową z masłem orzechowym a ostatnio za sprawą książki The Lebanese Kitchen wydanej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W zeszły weekend pisałam, że mam nowy kanapkowy hit - pastę muhammara, której próbowałam w Hamsie. Skoro smakowało mi, to postanowiłam zrobić własną. Na szczęście internet okazał się być pomocny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasta do nachos, pasta do grzanek, pasta do grissini. Pasta z papryki na każdą okazję. Lekko pikantna, chrupiąca, bardzo aromatyczna. Doskonała jako dip do surowych warzyw, jako marynata do kurczaka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodka, upieczona papryka wymieszana z świeżymi orzechami włoskimi prosto z ogródka doprawiona odrobiną ziół i przypraw daje niezwykłe połączenie, pasta jest tak pyszna, że nie można przestać jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. To kolejne wcielenie zmiksowanych, pieczonych warzyw z przyprawami. Tym razem głównymi bohaterkami są czerwone papryki i orzechy włoskie. Nie mniej ważna jest jednak melasa, któranadaje całości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marzy mi się któregoś dnia kulinarna podróż po Gruzji, ale zanim to nastąpi podaję przepis pyszną przekąskę, która wprowadzi nas w klimat tych terenów - pieczone papryki nadziewane masą z orzechów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paprykę jem i lubię, ale nie wzbudzała we mnie jakiś szczególnych zachwytów ... za wyjąkam papryki pieczonej. Pieczona to zupełnie co innego. Pieczona jest OBŁĘDNIE pyszna. Ta pasta skradła moje serce Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i kolorowe. Znamy już dwie pasty o którym mówi cały świat . Hummus i Baba Ghanoush. Bez nich życie było by smutne. To tej dwójki dochodzi kolejna pasta, tym razem z pieczonej papryki. Muhammara to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień spłynęła ulicami złotym potokiem liści. Zostawiła po sobie tylko deszcz. Miło w takich chwilach przenieść się do ciepłych krajów - choćby kulinarnie. Przepis na tą arabską pastę dostałam od B., Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muhammara - pasta z papryki i orzechów włoskich - Lazy Cat Kitchen strona główna przepisy wszystkie przepisy małe dania głowne dania słodycze wypieki sałatki i zupy śniadania przepisy podstawowe o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na kanapki. Połączenie tych wszystkich intensywnych smaków, w rezultacie sprawia, że codzienne śniadanie z tą pastą - będzie wyjątkowe. Koniecznie musicie jej spróbować! :) Składniki: - 3 papryki - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muhammara to popularna na bliskim wschodzie pata z pieczonej papryki, orzechów włoskich, z dodatkiem melasy z granatów. Ponoć wywodzi się z Syrii, ale chętni spożywana jest w wielu innych państwach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś prosta do wykonania pasta z orzechów włoskich: do chleba, do surowych warzyw i do czego tylko dusza zapragnie. Bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, pyszna i aromatyczna. Na co? Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z papryki i orzechów. Świetnie komponuje się z grillowaną pitą i innymi daniami typu meze. MUHAMMARA - PASTA Z PAPRYKI I ORZECHÓW Składniki: 3 duże papryki czerwone 60 g orzechów włoskich 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetna do pieczywa , na śniadanie czy przystawkę. Możecie posmarować nią chlebek naan, tortillę czy naleśniki. Składniki: 2 duże czerwone papryki 3/4 szklanki orzechów laskowych 1 kromka chleba sok z Zobacz więcej