pasta z papryki pieczonej

Muhammara, syryjska pasta z pieczonej papryki. Słodko orzechowa, idealna do chlebków pita, świeżych ziół i oliwek. Sprawdzi się na imprezach i innych posiadówach, na których miło co nieco przegryźć. Zobacz więcej
Zawsze gdypiekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki ipołączenia – szczególnie podpostacią dodatków dopieczywa. Ostatnim razem […] Artykuł Pasty Zobacz więcej
Wyrazista, pyszna pasta, czy jak kto woli - sałatka, bo specjalnie zbyt nie rozdrabniałam składników. Składa się z tuńczyka w oleju, pieczonej żółtej papryki, oliwek i kilku dodatków dla Zobacz więcej
WITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi Zobacz więcej
Wielkanoc niestety już za nami i pora powrócić do rzeczywistości : ) Na pocieszenie zawsze można rozpocząć dzień od pysznego i zdrowego śniadania, które wprawi nas w dobry nastrój ; ) U nas wybór padł Zobacz więcej
Pasta z białej fasoli i pieczonej papryki. Ostatnio zupełnie nie mam ochoty na mięsko. Szukam warzywnych alternatyw na śniadania i obiady. Czasem nawet wymyśli mi się coś spektakularnego, jak na Zobacz więcej
eateasypl
eateasypl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eat easy!
dip z pieczonej papryki

dip z pieczonej papryki 30

dip z pieczonej papryki - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox finger food impreza Zobacz więcej
panipanidomu
panipanidomu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pan i Pani domu
Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki 115

Pasta z pieczonej papryki (czerwonej) Sezon na paprykę zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza że powinniśmy jeść ją jak najczęściej. O walorach smakowych nie musze się zbytnio rozpisywać. Słodka, Zobacz więcej
Cześć, w ten ciągle zimny weekend przypominam Wam kilka past kanapkowychprzygotowanych dla Magazynu Kocioł, które nie wymagają od kucharza zbyt wiele wysiłku. Z własnego doświadczenia wiem, że Zobacz więcej
Kanapkowa pasta z tofu O mnie Przepisy przepisy podstawowe śniadania zupy dania główne lunch na wynos dipy, dressingi i sosy sałatki i surówki napoje i koktajle przetwory na chleb słodkości dla Zobacz więcej
Już kiedyś pisałam, że uwielbiamy pasty kanapkowe. Ostatnio jednak troszkę już znudziły nam się te tradycyjne i postanowiliśmy poeksperymentować z tofu. W lodówce mieliśmy akurat paprykę, którą Zobacz więcej
Niedzielny poranek. Wszyscy śpią. Jest spokojnie. Chciałabym powiedzieć,że bardzo cicho,ale nie byłoby to prawdą. Pan za oknem dość intensywnie szurał łopatą. Śnieg w końcu sam się nie odgarnie. Więc Zobacz więcej
Kiedy spodziewam się gości w porze śniadaniowej, mam ochotę robić im szakszukę lub migdałowe croissanty. Kiedy przybywają w czasie obiadu i są to mięsożercy, najchętniej przygotowuję szybkie i Zobacz więcej
Nie będę pisał po raz kolejny, że zdecydowaliśmy się na pastę, bo mieliśmy już dość zwykłych kanapek, choć tak było ;P. Tym razem podstawą pasty była pieczona papryka. Składniki: 3 papryki 3-4 suszone Zobacz więcej
pasibrzuchy
pasibrzuchy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasibrzuchy!
Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki 1373

Autor: olć at 22:07 Lubicie pieczoną paprykę? Bo ja bardzo :) ma intensywny, słodki smak i równie powalający zapach... Tę pastę zrobiłam już jakiś czas temu - na mecz otwarcia Euro 2012 ;). Zdjęcia Zobacz więcej
To odkrycie tego lata! Zachęcona niską ceną papryki, kupiłam większą ilość i… to była jedna z lepszych decyzji tego lata :D Pasta jest bardzo smaczna, świetnie sprawdza się w pierogach (jeśli jest za Zobacz więcej
jazzowesmaki
jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jazzowe Smaki
Pasta z pieczonej papryki

Pasta z pieczonej papryki 1196

Dziś od rana sobie dogadzam! W imię teorii, że trzeba wykorzystywać wszystko co leżakuje w lodówce i nie wolno wyrzucać jedzenia, dziś musiałam zająć się nadwyżką papryk. Dostałam je kilka dni temu i Zobacz więcej
Ajwar, pasta z pieczonej papryki i bakłażana, bardzo popularna na Bałkanach, a pochodzi z kuchni serbskiej. Mus paprykowo-bakłażanowy jest pyszny, bardzo aromatyczny, lekko ostry o bogatym smaku. Zobacz więcej
Coraz bardziej popularne są pasty z roślin strączkowych. Bogactwo kompozycji umożliwia każdemu znalezienie ulubionego smaku. Paprykarz z białej fasoli Jaś to pasta, która idealnie nadaje się jako baza Zobacz więcej