pasta z papryki pieczonej

Kolejna pyszna pasta. Idealny dodatek do kanapek. Pasta z pieczonej papryki 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy, 2-3 papryki, 2 łyżki masła orzechowego, 3-4 łyżki soku z cytryny, łyżeczka Zobacz więcej
Nie będę pisał po raz kolejny, że zdecydowaliśmy się na pastę, bo mieliśmy już dość zwykłych kanapek, choć tak było ;P. Tym razem podstawą pasty była pieczona papryka. Składniki: 3 papryki 3-4 suszone Zobacz więcej
To odkrycie tego lata! Zachęcona niską ceną papryki, kupiłam większą ilość i… to była jedna z lepszych decyzji tego lata :D Pasta jest bardzo smaczna, świetnie sprawdza się w pierogach (jeśli jest za Zobacz więcej
z nich, ile się da. Tym razem pomysł na najprostszą pastę z pieczonej papryki, która w połączeniu z czosnkiem, natką pietruszki i odrobiną oliwy smakuje wręcz nieziemsko. Zwykle do tego rodzaju pasty Zobacz więcej
"Bardzo aromatyczna, oryginalna w smaku pasta na kanapki. Ja podałam ją na grzankach pełnoziarnistych, z awokado, skropioną oliwą. Mąż i córka po pierwszym kęsie zgodnie wydali westchnienie zachwytu: Zobacz więcej
Pasta z pieczonej papryki i bakłażana, lub jak kto woli ajwar. Wariantów może być mnóstwo i z pewnością będą pojawiać się na blogu. Tym razem ajwar lekko skręcił w stronę bliskowschodniej pasty baba Zobacz więcej
Taka aromatyczna pasta z pieczonej papryki stanowi idealny dodatek do wielu obiadowych dań np. mięs czy makaronów. Ja osobiście najbardziej lubią ją jeść z chrupiącymi, czosnkowymi bagietkami. Do Zobacz więcej
Pasta z pieczonej papryki Co prawda piekarnika u mnie brak, ale z pomocą, na szczęście zawsze, przychodzą gotowce. Tym razem sięgnąłem po pieczoną paprykę ze słoika. Wcześniej się jakoś nie złożyło, Zobacz więcej
Autorka: Maria | 11 kwietnia 2012 | Kategorie:&nbspDo chleba,&nbspWarzywa Pasta z pieczonych papryk Po Świętach w mojej lodówce pozostało dużo dobrych rzeczy, niemniej niekoniecznie tak Zobacz więcej
Dziś od rana sobie dogadzam! W imię teorii, że trzeba wykorzystywać wszystko co leżakuje w lodówce i nie wolno wyrzucać jedzenia, dziś musiałam zająć się nadwyżką papryk. Dostałam je kilka dni temu i Zobacz więcej
Autor: olć at 22:07 Lubicie pieczoną paprykę? Bo ja bardzo :) ma intensywny, słodki smak i równie powalający zapach... Tę pastę zrobiłam już jakiś czas temu - na mecz otwarcia Euro 2012 ;). Zdjęcia Zobacz więcej
Wiedźmienie: Pasta z pieczonej papryki Wiedźmienie Książka kucharska, zielnik i refleksje o Życiu i o miejscu kuchennego Stołu w tymże. A może i coś więcej :) zab piątek, 27 września 2013 Pasta z Zobacz więcej
Pyszna jesienna pasta do kanapek. składniki 2 szt papryki czerwone 2 ząbki czosnku, 1/2 szt cebuli, 1 łyżka pomidorów suszonych Sól morska- MŁYNEK, Pieprz kolorowy - prymat, 1 kostka twarogu, Zobacz więcej
Jeśli, tak jak ja, przepadacie za pieczoną papryką, z pewnością zainteresuje Was propozycja wykorzystania jej do przygotowania pasty kanapkowej. Kiedy przebrniecie już przez obieranie papryki ze Zobacz więcej
Doskonała pasta do świeżego pieczywa. Spokojnie może służyć jako dip do chipsów czy nachosów. Dojrzała papryka i grecka feta to jest to. Mąż zachwycony Składniki: 3 strąki czerwonej papryki 250g fety Zobacz więcej
Pieczona papryka w zalewie jest doskonałą przekąską, dodatkiem do kanapek, sałatek, pieczonych mięs. Papryka ta bardzo dobrze smakuje w zupach i sprawdza się jako baza sos do makaronu. Inspirację na Zobacz więcej
Pasta z pieczonej papryki to jeden z moich ulubionych dodatków do pieczywa. Świetnie sprawdzi się w daniach z makaronem, jako sos do mięsa lub farsz do roladek z cukinii i bakłażana. Dlatego też Zobacz więcej
Coraz bardziej popularne są pasty z roślin strączkowych. Bogactwo kompozycji umożliwia każdemu znalezienie ulubionego smaku. Paprykarz z białej fasoli Jaś to pasta, która idealnie nadaje się jako baza Zobacz więcej
Grecka pasta z pieczonej, czerwonej papryki i sera feta. Pasta w smaku jest lekko pikantna i dobrze pasuje do pieczywa. Więcej… Zobacz więcej