pasta z paryki

aż poczujemy zapach czosnku w powietrzu, uważajcie żeby nie przypalić), nie dłużej niż jedną minutę. Na koniec smażenia czosnku dodajemy przyprawy. 4. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do Zobacz więcej
Tom kha kai to moja ulubiona tajska zupa. Jest niezwykle aromatyczna, lekko pikantna, ale do sławnej zupy tom yum daleko jej w tym względzie. Tom kha kai można zrobić całkowicie samodzielnie, albo Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Ajwar

Ajwar 56

1
Papryka rosła i rosła, aż w końcu przyszła na nią pora. co z niej zrobić? W domu marynowanej nikt nie je. Myślę, myśle, wertuję przepisy, internet... I tak oto znalazłam prosty przepis na AJWAR. To Zobacz więcej
Kuchnia Indyjska
Kuchnia Indyjska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Indyjska
Hummus

Hummus 67

0
lub pokrojonym w paski ogorkiem. SKLADNIKI: 1 puszka ciecierzycy (450 gram) 2 lyzki soku z cutryny 1 lyzka tahini, czyli pasty z sezama (jezeli nie mozecie znalezc tahini mozna uzyc masla Zobacz więcej
komentarzy Składniki: 1) 1 tortilla + serek kozi + paski paryki czerwonej + sałata lub roszpunka i rukola+ schab + żurawina 2) 1 tortilla + serek philadephia + sałata lub roszpunka i rukola+ salami + Zobacz więcej
Kurczaka w mocno paprykowej paście zrobiłam po raz pierwszy przypadkiem, kombinując, co przyrządzić na kolację, z tego, co akurat mam w lodówce. Dodajmy, że akurat niezbyt pełnej. Czy nie sądzicie, że Zobacz więcej
podczas procesu mielenia wydzielać się olej. Im dłużej mielimy, tym bardziej kremowa jest nasza masa. moja nie tak do końca była tak aksamitna jak ta sklepowa. A teraz przepis: 1 opakowanie makaronu, Zobacz więcej