pasta z wątróbek magdy gessler

AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Rosół wołowy Magdy Gessler

Rosół wołowy Magdy Gessler 686

Dziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy:) Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół Zobacz więcej
Kotlety mielone Magdy Gessler charakteryzują się niewielką ilością składników oraz dodatkiem cebuli którą wcześniej przesmażamy, a nie dodajemy surową jak w większości przepisów. Ponadto kotlety Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
tatar według Magdy Gessler

tatar według Magdy Gessler 497

tatar według Magdy Gessler | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Pyszny i prosty do zrobienia sos kurkowy,idealny do mięs i makaronów.Bardzo aromatyczny i kremowy według przepisu Magdy Gessler-polecam wypróbować!! Składniki: 200 gr kurek (opakowanie) 1 średnia Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 20903

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Pasta z wątróbek z dorsza

Pasta z wątróbek z dorsza 531

Wątróbki z dorsza to prawdziwa bomba witamin A i E, a także kwasów tłuszczowych omega-3. Należy jednak pamiętać, by wybierać wątróbki z ryb atlantyckich, a nie z Bałtyku, ze względu na silne Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 890

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Kanapki są w Polsce bardzo popularne. Zdecydowana większość z nas rano sięga po tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich rodzajów jest niezliczona ilość. Zobacz więcej
Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za karkówką nie przepadałam, ale zachęciła mnie euforia gości, Zobacz więcej
Podstawą dobrego barszczu jest zakwas z buraków. Kolor jak i zapach takiego zakwasu powinien być intensywny. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc barszcz każdy robi a nie do końca wie jak się Zobacz więcej
Jakiś czas temu do mojej domowej biblioteczki trafiła książka „Schronisko smaków. Moja góralska kuchnia” autorstwa Magdy Gessler. Samej autorki książki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ta znana z Zobacz więcej
Wigilia tuż tuż i tradycyjnie na każdym stole pojawi się barszcz. Podstawą tej zupy jest zakwas buraczany. Jego kolor i smak powinien być intensywny i wyrazisty. Jeżeli ktoś nie robił jeszcze w domu Zobacz więcej