pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi zarówno masło jak i wędlinę jednocześnie. Kanapki z taką pastą są idealne na śniadanie, ponieważ makrela uchodzi za jedną z najzdrowszych ryb. Pastę można podać także na słonych krakersach lub pumperniklu – otrzymamy wtedy smaczną przekąskę na przyjęcia lub imprezy plenerowe.

\ \

Pasta z wędzonej makreli jest wyjątkowo prosta i szybka do przygotowania. Wędzoną makrelę wystarczy obrać ze skóry i pozbawić kręgosłupa oraz ości, a następnie wymieszać z wybranymi składnikami. Smarowidło jest bardzo uniwersalne, a jego smak w dużej mierze zależy od użytych dodatków. Najczęściej spotyka się pastę z ugotowanymi na twardo jajkami wraz z odrobiną majonezu, który spaja całość. Zamiast majonezu można także użyć do pasty kremowego serka, naturalnego jogurtu lub białego twarogu. Do makreli świetnie pasują kiszone ogórki, musztarda, czerwona cebula czy szczypiorek. Pastę można zblendować na gładko lub po prostu rozgnieść widelcem, aby cząstki ryby i jajek były wyczuwalne. Podobną pastę kanapkową możemy przygotować także z tuńczyka w puszce lub wędzonego pstrąga.

tanasza
tanasza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tanasza
pasta z wędzonej makreli

pasta z wędzonej makreli 1433

0
pasta na chleb z wędzonej markeli: jedna mała cebula + 2 ogórki kiszone + 3 jajka = rozdrabniamy w malakserze lub blenderze + oczyszczna z ości i skóry wędzona makrela + sól + pieprz + majonez + Zobacz więcej
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI – zastanawiacie się co zrobić na pyszne śniadanie lub kolację? Polecam taką pastę, super smakuje i robi się ją bardzo szybko. Zobacz więcej
Najprostszy przepis na pastę rybną. W sam raz na postny piątek. 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 25 dag białego twarogu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Wszystkie składniki zmiksować Zobacz więcej
Pasta z makreli wędzonej do doskonały i tani dodatek do kanapek. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Składniki: 1 makrela wędzona 3 łyżki masła lub dobrej margaryny 2 łyżki Zobacz więcej
Składniki: 2 średnie wędzone makrele 1 średnia cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz, sól Wykonanie: Makrele oddzielić od ości i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać rybę, cebulę Zobacz więcej
Taką pastę z makreli dobrze jest mieć w lodówce na drobną przekąskę. Jest pożywna, pikantna i szybko zaspokaja głód. Konsystencja tej pasty pozwala smarować nią chleb natychmiast po wyjęciu z Zobacz więcej
Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, którą możemy posmarować chlebuś lub użyć jako farsz do jajek. Składniki: makrela wędzona 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 cebuli czerwonej 3 małe ogóreczki Zobacz więcej
Składniki: wędzona makrela 1-2 jajka 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku Makrele dzielimy na małe kawałeczki starannie oddzielając mięsko od ości. Jajka ugotowane na twardo i cebulę kroimy w Zobacz więcej
Pyszna pasta z makreli, szybka w przygotowaniu. Do smarowania pieczywa. Taką lubię i polecam:) Składniki: 1/2 kg wędzonej makreli 1-2 cebule 2 łyżki musztardy garść posiekanej zieleniny; natka Zobacz więcej
Past z wędzonej makreli jest tyle ile jest kucharek, każdy robi ją na swój sposób i na pewno każda smakuje bardzo dobrze. Ja pokażę Wam moją wersję pasty, dokładnie taką, jaką pamiętam ze swojego domu Zobacz więcej
Prosta, smaczna pasta dla smakoszy wędzonych ryb. Polecam! Składniki: średnia makrela wędzona sól pieprz majonez (ok. 1 - 2 łyżek) 1 mała cebula Zaczynamy od bardzo dokładnego obrania wędzonej Zobacz więcej
Składniki: 1 duża wędzona makrela 3 ogórki kiszone 4 jajka 1 mała czerwona cebula 1 duża łyżka majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo i pozostawić do wystudzenia. W tym czasie Zobacz więcej
Jedzmy ryby! Np. makrelę w postaci pasty na kanapce. Składniki: 1 makrela wędzona 15 dag sera żółtego 2 jajka szczypiorek kilka łyżek majonezu sól (opcjonalnie, wędzona makrela jest słona) pieprz Zobacz więcej
Szybka i prosta, a do tego niezwykle smaczna pasta z wędzonej makreli. Pochwała prostoty na śniadanie lub kolację, do pracy czy szkoły. SKŁADNIKI : - 300 g makreli ( oczyszczonej ze skóry i ości ) - Zobacz więcej
... czyli potęga prostoty. Smak znany każdemu, lubiany mniej lub bardziej - dla mnie zawsze bardziej. Ryba, kilka dodatkowych składników, świeże, jeszcze ciepłe pieczywo... Nie będę kończyć ;-) Pasta Zobacz więcej
smakologia
smakologia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakologia
Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli 1210

0
Tej pasty nie mogło zabraknąć na naszym blogu! Smak dzieciństwa i przedszkolnej kuchni, połączony ze strachem czy nie natrafimy na ość :) Zdecydowanie jedna z naszych ulubionych past! Składniki: 1 Zobacz więcej
Doskonała pasta na kanapki... Idealna na śniadanie! Jedna z moich ulubionych :) Składniki: 2 wędzone makrele 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 2 średniej wielkości ogórki kiszone 1 łyżeczka Zobacz więcej
SmakUla
SmakUla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakUla
Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli wędzonej 429

0
Na nowo polubiłam pasty kanapkowe. Jako dziecko zajadałam się maminą pastą z makreli wędzonej z jajkiem i majonezem, zawsze była to ciekawa i smaczna odmiana od kanapki z wędliną. Najgorzej, gdy Zobacz więcej
Pasty rybne pojawiają się u nas dość często, chociaż zazwyczaj nie są z wędzonych ryb. Wiadomo, są dość intensywne w smaku i nie każdemu odpowiadają. Ja uwielbiam. Składniki: 1 wędzona makrela (moja Zobacz więcej