pasteryzacja

Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Pasteryzacja w piekarniku

Pasteryzacja w piekarniku 651

Pasteryzacja na sucho czyli pasteryzacja w piekarniku to jeden ze sposobów na zatrzymanie lata w słoikach ;) Do tej pory zazwyczaj Zobacz więcej
Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę Jedne z lepszych ogórków na zimę, jakie kiedykolwiek robiłam. Ostre, z wyrazem, idealne jako przekąska na imprezach (wielokrotnie wypróbowane- przy wódeczce Zobacz więcej
Bardzo dobry sposób na szybkie zrobienie przetworu A do tego smacznego i trwałego Robię ten sposób grzyby i paprykę. Grzyby widzę tylko na fb, bo u nas posucha, to zajmę ssie apryką. Ceny są dosyć Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Ze słoika Owoce Warzywa Dania Mięsa i wędliny Z alkoholem Z butelki Soki Alkohole Na lunch Wytrawnie Na słodko Porady Ze słoika Owoce Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1253

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
Dno garnka, w którym pasteryzuję przetwory, wykładam kuchennym ręcznikiem papierowym ( bez kolorowych nadruków ) pojedynczą lub podwójną warstwą. Układam słoiki i zalewam wodą. Dawniej wykładałem Zobacz więcej
Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1615

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1328

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).

Powidła figa-śliwka (pasteryzacja). 40

Sezon na figi w polskich sklepach jest krótki i intensywny – pojawiają się, są na promocji i znikają. Trzeba korzystać póki się da. Ja swoje dostałam od mamy, która znów przywiozła je z Chorwacji. Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
Ok, wiem, że jak zobaczysz składniki to złapiesz się za głowę i pomyślisz - "dziewczyna powariowała - tyle cukru", ale powiem Ci, że jestem zwolenniczką ograniczania cukru, ale w tym przepisie po Zobacz więcej
Wiosenny przepis na zdrowy i pyszny barszczyk! Warto zadbać o zdrowie- barszcz to świetna okazja ku temu- burak bowiem zawiera w sobie dużo kwasu foliowego, witaminę C, żelazo, wapń, magnez i potas. Zobacz więcej
Przyszedł czas na pierwsze tegoroczne przetwory. Truskawki kończą się już powoli, więc to ostatni dzwonek aby zachować ich smak na zimę. Na razie nie dysponuję obszerną zamrażarką, więc zdecydowałem Zobacz więcej
Ostatnio prawie codziennie robię przetwory. Różne, ale w małych ilościach, bo niestety nie mamy zbyt dużo miejsca na ich przechowywanie. Średnio wychodzi po 3 słoiki z każdego rodzaju. Dziś pokażę Wam Zobacz więcej
Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji | Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » NAPOJE » Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji Opublikowane dnia 11 paź 2015 Zobacz więcej