pasteryzacja grapefruitów

MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1021

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).

Powidła figa-śliwka (pasteryzacja). 34

Sezon na figi w polskich sklepach jest krótki i intensywny – pojawiają się, są na promocji i znikają. Trzeba korzystać póki się da. Ja swoje dostałam od mamy, która znów przywiozła je z Chorwacji. Zobacz więcej
Ok, wiem, że jak zobaczysz składniki to złapiesz się za głowę i pomyślisz - "dziewczyna powariowała - tyle cukru", ale powiem Ci, że jestem zwolenniczką ograniczania cukru, ale w tym przepisie po Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1570

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1299

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
Wiosenny przepis na zdrowy i pyszny barszczyk! Warto zadbać o zdrowie- barszcz to świetna okazja ku temu- burak bowiem zawiera w sobie dużo kwasu foliowego, witaminę C, żelazo, wapń, magnez i potas. Zobacz więcej
Ostatnio prawie codziennie robię przetwory. Różne, ale w małych ilościach, bo niestety nie mamy zbyt dużo miejsca na ich przechowywanie. Średnio wychodzi po 3 słoiki z każdego rodzaju. Dziś pokażę Wam Zobacz więcej
Przyszedł czas na pierwsze tegoroczne przetwory. Truskawki kończą się już powoli, więc to ostatni dzwonek aby zachować ich smak na zimę. Na razie nie dysponuję obszerną zamrażarką, więc zdecydowałem Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w pomidorach powstała jako sposób na zagospodarowanie nadmiaru ogrodowych plonów. Przy okazji zachowamy fasolkę w słoikach do wykorzystania zimową porą. Można zawartość takiego Zobacz więcej
Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji | Małe Kulinaria Menu stron START O MNIE KONTAKT Strona startowa » NAPOJE » Syrop z pigwowca, bez gotowania i pasteryzacji Opublikowane dnia 11 paź 2015 Zobacz więcej
Moje pierwsze słoiczki ketchupu z cukinii. Do jego przygotowania użyłam, oprócz cukinii oczywiście, świeżych pomidorów. Koncentratu pomidorowego dodałam tylko 1 łyżkę dla koloru ;) Z efektu końcowego Zobacz więcej
Deszcz i ogórki. Kilka słów o pasteryzacji. Pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza. Z tego powodu postanowiłam zrobić trochę weków do spiżarni. Przepis na ogórki dostałam od Babci. Ich smak kojarzy mi się Zobacz więcej
Witam Dzisiaj zaprezentuję przepis na tradycyjne domowe powidła węgierkowe bez dodatku cukru. Mają piękny, głęboki, purpurowy kolor, inny niż te sklepowe. Są bardzo smaczne, początkowo kwaskowaty smak Zobacz więcej
Po intensywnym grzybobraniu - czas na zamarynowanie tych najmniejszych! Z racji, że było to moje pierwsze marynowanie - musiałam przeczytać o tej formie kilka przydatnych informacji. I tak postawiłam Zobacz więcej
Przepis ten był zainspirowany innym przepisem z portalu na którym jakiś czas gościłem, niestety, nie potrafię go odnaleźć, ale jeśli uda mi się, podam linka. Dziś podaję swoją wersję, chyba tylko Zobacz więcej