pasteryzacja kaszanki

AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane 541

0
{{headerMessage}}
zalewę: do garnka wlewam wodę, ocet, dodaję cukier i sól i doprowadzam do wrzenia. W słoiczkach układam odcedzone grzyby i zalewam zalewą. Dobrze zakręcam i pasteryzuję około 15 minut. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś podam Wam przepis na domowy pasztecik. Pamiętam jak moja mama robiła domowe przetwory, gdy zabiliśmy świnkę. Jedliśmy ze słoików kaszankę, pasztet,kiełbasę i galaretkę. Po otwarciu słoika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z wyrobami mięsnymi w słoikach. Są to, jak mawia mój Mąż, tzw. podłe wędliny (oczywiściebez uszczerbku dla ich jakości czy smaku), typu kaszanka, wątrobianka, czy salceson, przygotowywane zgodnie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, domowy sposób (02.01.2015)Świąteczne pierniczki i Radosnych Świąt (21.12.2014)Świąteczny piernik z ciasta dojrzewającego (18.12.2014)Rożki z ciasta filo z farszem z kapusty i grzybów Zobacz więcej