pasteryzacja kaszanki

AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane 511

0
zalewę: do garnka wlewam wodę, ocet, dodaję cukier i sól i doprowadzam do wrzenia. W słoiczkach układam odcedzone grzyby i zalewam zalewą. Dobrze zakręcam i pasteryzuję około 15 minut. Po Zobacz więcej
z wyrobami mięsnymi w słoikach. Są to, jak mawia mój Mąż, tzw. podłe wędliny (oczywiściebez uszczerbku dla ich jakości czy smaku), typu kaszanka, wątrobianka, czy salceson, przygotowywane zgodnie z Zobacz więcej
dawka czyni truciznę". Dlatego nie do wszystkich wyrobów domowych dodajemy sól peklową. Mięsa pieczone, biała kiełbasa, którą można zamrozić na surowo, kaszanka domowej roboty i wiele, wiele innych Zobacz więcej