pasteryzacja kiwi

Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Pasteryzacja w piekarniku

Pasteryzacja w piekarniku 523

Pasteryzacja na sucho czyli pasteryzacja w piekarniku to jeden ze sposobów na zatrzymanie lata w słoikach ;) Do tej pory zazwyczaj Zobacz więcej
Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę Jedne z lepszych ogórków na zimę, jakie kiedykolwiek robiłam. Ostre, z wyrazem, idealne jako przekąska na imprezach (wielokrotnie wypróbowane- przy wódeczce Zobacz więcej
Bardzo dobry sposób na szybkie zrobienie przetworu A do tego smacznego i trwałego Robię ten sposób grzyby i paprykę. Grzyby widzę tylko na fb, bo u nas posucha, to zajmę ssie apryką. Ceny są dosyć Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Ze słoika Owoce Warzywa Dania Mięsa i wędliny Z alkoholem Z butelki Soki Alkohole Na lunch Wytrawnie Na słodko Porady Ze słoika Owoce Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1249

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
maly3city
maly3city Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nalewki domowe
Likier kiwi

Likier kiwi 297

Likier kiwi składniki: 3 szklanki wòdki (750 ml) 6 dojrzałych kiwi 2 szklanki cukru (440 g) 2 szklanki wody (500 ml) Likier kiwi Obrierz i pokròj kiwi na małe kawałki – co najmniej 8 kawałków na owoc. Zobacz więcej
Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
prostoodmamy.pl
prostoodmamy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
prosto od mamy
Żółte placki z kiwi

Żółte placki z kiwi 19

Kto jest ze mną od dłuższego czasu, ten wie, że bardzo lubię przyrządzać placki w ramach przekąski dla mojego W. Przygotowanie placuszków jest wybitnie proste i szybkie, mogę kombinować z różnymi Zobacz więcej
ManiaWypiekania
ManiaWypiekania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mania Wypiekania
Galaretka kiwi

Galaretka kiwi 61

Pamiętam jak moja mama kilka lat temu na przyjęcie przygotowała "Ambasadora". Pyszny deser składający się z jasnej i ciemnej masy. W jasnej warstwie miały być jasne owoce typu ananas, brzoskwinie, a w Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magia w kuchni
Drink z kiwi

Drink z kiwi 770

A może macie ochotę na orzeźwiającego zielonego drinka po całym dniu można się odprężyć i delektować się smakiem. Polecam Na 1 porcję Składniki : 50 ml białego rumu 15 ml wytrawnego wermutu 4 łyżki Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
Monika to taka dziewczyna, która czym się nie zajmie to wychodzą cuda-wianki. I tak było tym razem, motywem przewodnim zajęć były drobne ciasteczka. Jak się okazało Monika trafiła w punkt ze swoimi Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1612

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Napój z kiwi

Napój z kiwi 65

Wystarczy kupić ulubione owoce i zwyczajnie wycisnąć, zblendować, zmiksować... Dotyczy to nie tylko owoców, ale także warzyw. Połączeń jest masa. Tu tylko wchodzi w grę Wasza wyobraźnia lub ochota na Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1328

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).

Powidła figa-śliwka (pasteryzacja). 38

Sezon na figi w polskich sklepach jest krótki i intensywny – pojawiają się, są na promocji i znikają. Trzeba korzystać póki się da. Ja swoje dostałam od mamy, która znów przywiozła je z Chorwacji. Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej