pasteryzacja kiwi

vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Dżem z kiwi

Dżem z kiwi 1236

0
Dżem z kiwi To mój pierwszy w życiu, samodzielnie wykonany, dżem. Mogę powiedzieć, że z efektu jestem zadowolona, choć odnoszę wrażenie, że jest za słodki. Biorąc pod uwagę, że w oryginalnym przepisie Zobacz więcej
kiwi. Słodkie, jeśli dojrzałe, kwaskowe, jeśli nie przejrzałe ;) Banany najlepsze będą takie z czarnymi plamkami. Kiwi natomiast, tylko lekko miękkie, nie rozpadające się. Dosłownie parę chwil, bez Zobacz więcej
Karolina93sdz
Karolina93sdz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feel eat
Dżem kiwi bez cukru

Dżem kiwi bez cukru 1384

3
Hmm w tym roku postanowiłam zrobić dużo przetworów, bo uwielbiam potem, przy niedostatku dobrych warzyw i owoców w zimie, otworzyć słoik i delektować się smakiem :) Co prawda jest z nimi trochę roboty Zobacz więcej
Pokazywałam Wam już konfiturę bananową z kiwi. Przepis możecie znaleźć tutaj. Dzisiaj kolejna propozycja. Z dodatkiem limonki. Słodkie banany i kwaskowa limonka to zdecydowanie zgrany duet :) Muszę Zobacz więcej
borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Zobacz więcej
Zrobiłam kiedyś wielkie zapasy kiwi z myślą o tym, by je zjeść. Później wpadło mi do głowy, że może zrobię z tego kiwi dżem. Jako że samo kiwi wydawało mi się zbyt kwaśne, do towarzystwa dorzuciłam Zobacz więcej
przygotowywać najlepsze przetwory? Jak przeprowadzać pasteryzację a koniec końców jakich zakrętek użyć, aby „słoik” wytrzymał w Twojej piwnicy okrągły rok? Oczywiście dopuszczam możliwość Zobacz więcej
(dzięki temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem Zobacz więcej
temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem pasteryzacji Zobacz więcej
czas 4 hr 30 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 4 hr Całkowity czas 4 hr 30 min Składniki • łubianka truskawek czyli ok 2,5 kg truskawek • 4 banany z brązowymi plamkami • 250 - 300g daktyli Zobacz więcej
mnóstwo starych i - mam wrażenie - zapomnianych receptur na nalewki i kiszonki. Poza tym napisałaś na swoim blogu wiele cennych rad związanych z przygotowaniem przetworów i ich pasteryzacją. Dziękuję Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 363

0
żelatynę (pochodzenia zwierzęcego). Agar-agar przydaje się również do robienia galaretek z pewnych owoców (np. kiwi, ananasa, papai), których zwykle nie używa się do tego celu, bo zawierają enzymy Zobacz więcej