pasteryzacja kiwi

vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Dżem z kiwi

Dżem z kiwi 1378

1
{{headerMessage}}
Dżem z kiwi To mój pierwszy w życiu, samodzielnie wykonany, dżem. Mogę powiedzieć, że z efektu jestem zadowolona, choć odnoszę wrażenie, że jest za słodki. Biorąc pod uwagę, że w oryginalnym przepisie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiwi. Słodkie, jeśli dojrzałe, kwaskowe, jeśli nie przejrzałe ;) Banany najlepsze będą takie z czarnymi plamkami. Kiwi natomiast, tylko lekko miękkie, nie rozpadające się. Dosłownie parę chwil, bez Zobacz więcej
Karolina93sdz
Karolina93sdz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feel eat
Dżem kiwi bez cukru

Dżem kiwi bez cukru 1406

3
{{headerMessage}}
Hmm w tym roku postanowiłam zrobić dużo przetworów, bo uwielbiam potem, przy niedostatku dobrych warzyw i owoców w zimie, otworzyć słoik i delektować się smakiem :) Co prawda jest z nimi trochę roboty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pokazywałam Wam już konfiturę bananową z kiwi. Przepis możecie znaleźć tutaj. Dzisiaj kolejna propozycja. Z dodatkiem limonki. Słodkie banany i kwaskowa limonka to zdecydowanie zgrany duet :) Muszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
borówkami Brukselka Pasteryzowana Brzoskwinia Marmolada Buraki/ botwinka Barszcz kiszony Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja Botwinka pasteryzowana Buraczki na barszcz czerwony Ćwikła z papryką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zrobiłam kiedyś wielkie zapasy kiwi z myślą o tym, by je zjeść. Później wpadło mi do głowy, że może zrobię z tego kiwi dżem. Jako że samo kiwi wydawało mi się zbyt kwaśne, do towarzystwa dorzuciłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowywać najlepsze przetwory? Jak przeprowadzać pasteryzację a koniec końców jakich zakrętek użyć, aby „słoik” wytrzymał w Twojej piwnicy okrągły rok? Oczywiście dopuszczam możliwość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(dzięki temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem pasteryzacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czas 4 hr 30 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 4 hr Całkowity czas 4 hr 30 min Składniki • łubianka truskawek czyli ok 2,5 kg truskawek • 4 banany z brązowymi plamkami • 250 - 300g daktyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Fasolka w pomidorach na zimę Orzechówka toskańska Ocet z czereśni, marynata i konfitura Imbirówka stryja Dionizego Sos słodko-kwaśny do słoików Korniszony Dżem "kiwi" Ogórki kanapkowe Kiszona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SOSY NA GORĄCO SOSY NA ZIMNO TESTUJEMY Z FIRMĄ KUPIEC TESTUJEMY Z FIRMĄ PRYMAT WARSZTATY WARSZTATY KULINARNE WIOSENNE CIASTA WSZYSTKO Z KAWĄ WSZYSTKO Z MAKARONU WYPIEKANIE NA ŚNIADANIE Wszystko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ŚNIADANIE -DIETA 1500 kcal. Dania Z WOŁOWINY FASTFOOD DOMOWY GORĄCE HERBATY GORĄCE NAPOJE GRILL INNE JADŁOSPIS DIETY 1500 KCAL. JAJKA JESIENNE CIASTA JESIENNE DANIA KOLACJE - DIETA 1500 KCAL. KOTLETY Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Konfitura z kiwi

Konfitura z kiwi 11

1
{{headerMessage}}
przystępnych cenach. Choć kiwi do kategorii cytrusów nie należy - zaliczany jest raczej do jagód i zwany chińskim agrestem, gdyż to właśnie w Chinach go odkryto - zima to idealny okres aby go w Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 419

0
{{headerMessage}}
z owoców i warzyw, zrodzynkami,czosnkiem,cebulą,musztardą,octemitp. Używany do potraw mięsnych i wegetariańskich. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego. WEuropie Zobacz więcej