pasteryzacja kiwi

vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Dżem z kiwi

Dżem z kiwi 1339

0
Dżem z kiwi To mój pierwszy w życiu, samodzielnie wykonany, dżem. Mogę powiedzieć, że z efektu jestem zadowolona, choć odnoszę wrażenie, że jest za słodki. Biorąc pod uwagę, że w oryginalnym przepisie Zobacz więcej
kiwi. Słodkie, jeśli dojrzałe, kwaskowe, jeśli nie przejrzałe ;) Banany najlepsze będą takie z czarnymi plamkami. Kiwi natomiast, tylko lekko miękkie, nie rozpadające się. Dosłownie parę chwil, bez Zobacz więcej
Karolina93sdz
Karolina93sdz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feel eat
Dżem kiwi bez cukru

Dżem kiwi bez cukru 1399

3
Hmm w tym roku postanowiłam zrobić dużo przetworów, bo uwielbiam potem, przy niedostatku dobrych warzyw i owoców w zimie, otworzyć słoik i delektować się smakiem :) Co prawda jest z nimi trochę roboty Zobacz więcej
Pokazywałam Wam już konfiturę bananową z kiwi. Przepis możecie znaleźć tutaj. Dzisiaj kolejna propozycja. Z dodatkiem limonki. Słodkie banany i kwaskowa limonka to zdecydowanie zgrany duet :) Muszę Zobacz więcej
Z cukinią Pieczarki W marynacie Pomidory Cukinia w przecierze pomidorowym Domowy przecier pomidorowy Grzyby w przecierze pomidorowym Konfitura z zielonych pomidorów Sałatka warzywna z zielonymi Zobacz więcej
Zrobiłam kiedyś wielkie zapasy kiwi z myślą o tym, by je zjeść. Później wpadło mi do głowy, że może zrobię z tego kiwi dżem. Jako że samo kiwi wydawało mi się zbyt kwaśne, do towarzystwa dorzuciłam Zobacz więcej
przygotowywać najlepsze przetwory? Jak przeprowadzać pasteryzację a koniec końców jakich zakrętek użyć, aby „słoik” wytrzymał w Twojej piwnicy okrągły rok? Oczywiście dopuszczam możliwość Zobacz więcej
(dzięki temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem Zobacz więcej
temu procesowi owoce zachowały swój naturalny smak, aromat, kolor i wygląd. Co więcej liofilizacja(suszenie sublimacyjne) nie wpływa na straty wartości odżywczych w porównaniu z procesem pasteryzacji Zobacz więcej
czas 4 hr 30 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 4 hr Całkowity czas 4 hr 30 min Składniki • łubianka truskawek czyli ok 2,5 kg truskawek • 4 banany z brązowymi plamkami • 250 - 300g daktyli Zobacz więcej
gotuje | blog: Di gotuje Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje Kiszona kapusta na zimę autorka: kulinarnagosia | blog: Kulinarne Przemyślenia INNE WARZYWA Zobacz więcej
ciasto na pierogi cukier migdałowy cukinia cynamon i przyprawy dip paprykowy domowa przyprawa do mięs domowa przyprawa do ryb drożdże duszenie dymka dynia dynia na surowo dżem/powidła/konfitura Zobacz więcej
wpisy " ZAKRĘCONA" PLACKI ZIEMNIACZANE NA DROŻDŻACH PĄCZEK PANI REGENT CYTRYNOWE RÓŻE KARNAWAŁOWE WYKWINTNE CHRUSTY SERKOWE PĄCZUSIE JAK USMAŻYĆ UDKA KURCZAKA NA PATELNI ABY BYŁ MIĘKKI I ZŁOTY ? JAK Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Konfitura z kiwi

Konfitura z kiwi 10

1
przystępnych cenach. Choć kiwi do kategorii cytrusów nie należy - zaliczany jest raczej do jagód i zwany chińskim agrestem, gdyż to właśnie w Chinach go odkryto - zima to idealny okres aby go w Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 405

0
i dojrzewają przez kilka miesięcy) nabierają charakterystycznego, ostrego aromatu. Anchois stanowią składnik wielu dań:sałatek, past, farszów (zarówno rybnych, jak i mięsnych). Jako przyprawa Zobacz więcej