pasteryzacja kompotu

Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 863

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
em.
em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Emkreacja
Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).

Powidła figa-śliwka (pasteryzacja). 30

Sezon na figi w polskich sklepach jest krótki i intensywny – pojawiają się, są na promocji i znikają. Trzeba korzystać póki się da. Ja swoje dostałam od mamy, która znów przywiozła je z Chorwacji. Zobacz więcej
Ok, wiem, że jak zobaczysz składniki to złapiesz się za głowę i pomyślisz - "dziewczyna powariowała - tyle cukru", ale powiem Ci, że jestem zwolenniczką ograniczania cukru, ale w tym przepisie po Zobacz więcej
Zazwyczaj wolimy kupować gotowe soki, bo to szybsze i mniej pracochłonne. Dzisiejszy przepis pokazuje, jak proste jest przygotowanie zdrowego kompotu bez cukru z sezonowych owoców- w tym przypadku Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Tarta z agrestem z kompotu

Tarta z agrestem z kompotu 23

Mój zachowany w słoikach w postaci kompotu agrest, znalazł kolejne zastosowanie. Pyszny jest zarówno z dodatkiem lodów, jak i bitej śmietany. Składniki na spód (forma do tarty o średnicy 24cm): - 1 Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1553

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
To tradycyjny polski kompot, który jest serwowany do wieczerzy wigilijnej w moim domu. Dobrze gasi pragnienie, zawiera witaminę A, B, C oraz żelazo i potas. Jest doskonały na trawienie. Przepis Zobacz więcej
Wigilia to moje ulubione święta pod względem kulinarnym. Oprócz karpia, każde danie wigilijne mogłabym jeść codziennie przez cały rok, bo są zdrowe i pyszne. Właściwie dlaczego by nie robić tego Zobacz więcej
PolacaMala
PolacaMala Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Polaca Mala
Kompot

Kompot 2850

Obiecałam sobie, że zabiorę się za tą górkę rzeczy, która powoli większa swoją objętość ... No, ale przecież śniadanie trzeba zjeść, a że wczoraj w nocy się ugotowało kompot i dzisiaj się go chciało Zobacz więcej
Nie ma mowy żeby święta odbyły się bez kompotu z suszu. Must Have u nas Jabłka ze skórką, śliwki wędzone oraz gruszki. Dla aromatu goździki, cynamon i kilka plasterków cytryny-to jest obłędnie Zobacz więcej
qpoprostu
qpoprostu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia po prostu
Kompot z suszu

Kompot z suszu 12

Składniki: 50 dag suszonych owoców (gruszki, jabłka, śliwki) 5 łyżek miodu cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu kilka goździków 3 litry wody Sposób wykonania: Owoce wkładamy do garnka, zalewamy wodą i Zobacz więcej
sisters4cooking
sisters4cooking Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sisters4cooking
Kompot

Kompot 2454

Możecie wykorzystać różne owoce. Najlepiej zacząć już na początku lata i wykorzystywać po kolei wszystkie sezonowe owoce, które lubicie. Ja tym sposobem mam już w spiżarni przetwory z moreli, Zobacz więcej
iwonaqchenne
iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog kulinarny
Kompot z suszu

Kompot z suszu 20

Kompot z suszu to nie tylko tradycyjny wigilijny napój. Po sycącej kolacji wspomoże trawienie i wspaniale ugasi pragnienie. Niesamowicie pachnie i smakuje. Warto przygotować go nie tylko w święta. Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Kompot z suszu

Kompot z suszu 25

Moim zdaniem to najlepszy napój na wieczerzę wigilijną. Ma co prawda wielu zwolenników ale również wiele osób go nie lubi. Tak też jest u mnie w rodzinnie. Ja zawsze taki kompot gotuję i piją go ci, Zobacz więcej
tarzynka
tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tarzynkowo
Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1281

Robię przetwory. Czasami. Co roku. Całkiem długo je przechowuję. Nie lubię, gdy mi się psują. Czasem pasteryzuję je nawet dłużej, niż jest napisane w przepisie. Po pierwsze. Trzeba wyparzyć słoiki. Zobacz więcej
Zupy – mrożenie i pasteryzacja Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Zupy – mrożenie i pasteryzacja Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Faworki Oponki Jak nadziewać pączki? Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Kompot

Kompot 1714

Odkryłam na nowo kompoty. A może nie tyle ja, co reszta mojej rodziny, bo dla mnie z napojów istnieją niemal wyłącznie woda mineralna, kawa i herbata. Soków praktycznie nie tykam, nie wspominając Zobacz więcej