pasteryzacja mięsa

{{headerMessage}}
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pasztet drobiowo - wieprzowy

Pasztet drobiowo - wieprzowy 42

1
{{headerMessage}}
Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
apetyt i smak
Sos śliwkowy do mięs

Sos śliwkowy do mięs 3378

1
{{headerMessage}}
Idealny dodatek do pieczonych lub duszonych mięs na świątecznym stole. Świetnie komponuje się z tradycyjnymi pasztetami i pieczeniami. Można go podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Większą ilość Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Konserwa smarowna

Konserwa smarowna 1726

1
{{headerMessage}}
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marynowana papryka w octowej zalewie Marynowana papryka świetnie nadaję do faszerowania mięs. Jest również pyszna na kanapki z wędliną. Składniki : ok 6-8 szt czerwonej papryki czosnek pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitura w smaku jest łagodniejsza niż z samej żurawiny,dlatego pasuje nie tylko do mięsa, ale też do słodkich dań, jak np naleśniki :) SKŁADNIKI: 1/2kg żurawiny 1/2 kg jabłek 1 szklanka cukru sok z Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Marynowanaa cebula

Marynowanaa cebula 219

0
{{headerMessage}}
Dostałam mnóstwo cebuli. Nie wiedziałam co zrobić z taką ilością, więc pomyślałam, że może warto ją zamarynować. Myślę, że taka zamarynowana będzie dobra np. na kanapki czy do sałatki, czy wszelkich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos Śliwkowy Doskonały zamiast ketchupu do kanapek i świetny jako sos do mięs. Przepis znalazłam tutaj i podaję w niezmienionej formie bo jest doskonały. Zaraz po ugotowaniu wydawało mi się, że jest Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Konfitura

Konfitura 869

0
{{headerMessage}}
godzin. Po tym czasie zgotować dolewając wodę. Zdjąć z ognia i rozdrobnić w razie potrzeby tłuczkiem do mięsa (pewnie nie trzeba będzie). Zagotować ponownie i wlać wrzątek do wyparzonych słoiczków. Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 6713

1
{{headerMessage}}
mięso, ciepłym dodatkiem do dania głównego, sałatką na zimno, zupą, przekąską. Specjalność mamy Heleny. Składniki: Fasolka szparagowa Woda Sól (do smaku) Wykonanie: Fasolkę umyć, obciąć końcówki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
mus z truskawek na zimę

mus z truskawek na zimę 100

1
{{headerMessage}}
z tendencją do gnicia lub pleśni, mogą być lekko nadgniecione, mogą być mocno dojrzałe. 5 kg truskawek około 0,5 do 0,7 cukru (w zależności od słodyczy owoców) sok z dwóch cytryn Truskawki umyć i Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Domowa mielonka (słoikowa)

Domowa mielonka (słoikowa) 665

1
{{headerMessage}}
Domowa mielonka to alternatywa do kupnych wędlin. Dzięki podwójnej pasteryzacji można ją dłużej przechowywać i jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa mielonka! Składniki na 3 słoiki 250 ml: 1 kawałek Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KARKÓWKA SŁOIKOWA

KARKÓWKA SŁOIKOWA 1432

4
{{headerMessage}}
nazwiska uczonego Ludwika Pasteura i ma na celu zniszczenie lub zahamowanie rozwoju drobnoustrojów. Wykorzystuje się ją w celu przedłużenia trwałości żywności. Można pasteryzować na mokro, gotując Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli 145

0
{{headerMessage}}
« Sernik z masą orzechową Konfitura z cebuli Pyszny dodatek do pasztetów, mięs, serów, tartaletek i kanapek. Składniki można dowolnie dobierać, zmieniając smak konfitury, np. dodając cynamon, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słoik tego uniwersalnego sosu barbecue (BBQ) dobrze jest zawsze mieć w lodówce pod ręką. Jeśli gorący sos barbecue (BBQ) przelać do sterylizowanego słoika, to można go przechowywać ponad rok w Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katalog smaków
Imbirowe czereśnie (na zimę)

Imbirowe czereśnie (na zimę) 203

0
{{headerMessage}}
Czereśnie z imbirem w zalewie słodko- kwaśnej, sprawdzą się zarówno jako słodka przekąska, jak i dodatek do mięs. Z podanych proporcji uzyskałam 3 słoiczki po około 500 ml. Składniki, których będziemy Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
chutney z czerwonych porzeczek

chutney z czerwonych porzeczek 960

3
{{headerMessage}}
Dziś mam dla Was propozycję owocową na ostro, czy chutney z czerwonych porzeczek. Wspaniałe połączenie smaku kwaśnego, słodkiego i ostrego. Idealny do serów, pasztetów czy mięsa. No i ten piękny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Słodkie i wytrawne. Smakołyki. Pięknie wyglądają w słoikach. Gruszki do marynaty muszą być małe i twarde – dojrzałe możemy zjeść na deser. Podkreślają smak pieczonych mięs i warzyw. Świetnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do wszelakich mięs zarówno pieczonych jak i grillowanych ta konfitura jest po prostu wspaniała. Można ją przyrządzać na wiele sposobów, ja robię ją z dodatkiem żurawiny, którą uwielbiam. SKŁADNIKI: Zobacz więcej