pasteryzacja mięsa

Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
Gaska Malwinka
Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gąska Malwinka
Pasteryzacja w piekarniku

Pasteryzacja w piekarniku 605

Pasteryzacja na sucho czyli pasteryzacja w piekarniku to jeden ze sposobów na zatrzymanie lata w słoikach ;) Do tej pory zazwyczaj Zobacz więcej
Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę Jedne z lepszych ogórków na zimę, jakie kiedykolwiek robiłam. Ostre, z wyrazem, idealne jako przekąska na imprezach (wielokrotnie wypróbowane- przy wódeczce Zobacz więcej
Bardzo dobry sposób na szybkie zrobienie przetworu A do tego smacznego i trwałego Robię ten sposób grzyby i paprykę. Grzyby widzę tylko na fb, bo u nas posucha, to zajmę ssie apryką. Ceny są dosyć Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Ze słoika Owoce Warzywa Dania Mięsa i wędliny Z alkoholem Z butelki Soki Alkohole Na lunch Wytrawnie Na słodko Porady Ze słoika Owoce Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1253

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
kulinarnagosia
kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Przemyślenia
Sztuka mięsa

Sztuka mięsa 168

Wołowina wolno gotowana w jarzynach to jedno z moich ulubionych, mięsnych dań. Spory kawał wołowiny z tłuszczykiem gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 3-4 godziny w jarzynach. Odstawiamy takie mięso Zobacz więcej
Dno garnka, w którym pasteryzuję przetwory, wykładam kuchennym ręcznikiem papierowym ( bez kolorowych nadruków ) pojedynczą lub podwójną warstwą. Układam słoiki i zalewam wodą. Dawniej wykładałem Zobacz więcej
Murena
Murena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mała w garnku miesza
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO

ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 654

Pyszne roladki z mięsa mielonego z żółtym serem w środku i dodatkowo owinięte boczkiem.Wychodzą bardzo smaczne. SKŁADNIKI 800g mięsa mielonego 100g żółtego sera 7-8 plastrów boczku parzonego Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 23281

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Głód mięsa

Głód mięsa 50

Głód mięsa - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Ćwiczymy Zobacz więcej
Kupiłam mięso mielone i nie mając pomysłu co z niego zrobić, wyczarowałam takie roladki. Były pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 kromki pszennego chleba 1 jajko 5 łyżek bułki Zobacz więcej
Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
Domowa pasteryzacja to najlepsza metoda konserwowania domowym sposobem przetworów owocowych i warzywnych – lecz nie tylko. Autorem tej metody był francuski chemik – Louis Pasteur, który wraz z Claude’ Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Pulpety z mięsa mielonego

Pulpety z mięsa mielonego 23423

Mięciuteńkie pożywne pulpety, bardzo lubiane przez moje dzieci. Robi się je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikają. Przepis pochodzi z książki "Dobre gotowanie-thermomix na każdy dzień" Polecam Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na coś do kanapek. Tym razem postanowiłam zrobić mięso mielone pieczone w piekarniku, którego przepis pochodzi z blogu. Autorka podaje je na obiad, ja natomiast upiekłam je z dwóch Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
gosiaG
gosiaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ekologicznakuchnia
rolada z mięsa mielonego

rolada z mięsa mielonego 856

1 kg mięsa mielonego 2 jajka 1 szkl bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pieprz 6 plastrów szynki 6 plastrów sera gouda 200 g pieczarek 200 g mrożonego szpinaku 15 plastrów boczku wędzonego Pieczarki Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka Zobacz więcej
Katalina
Katalina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne delicje
Pieczeń z mięsa mielonego

Pieczeń z mięsa mielonego 14569

Pyszna i prosta do wykonania pieczeń w sam raz na świąteczny stół. Życzę Smacznego. Składniki: 700 g mięsa mielonego 2 jaja 1 bułka namoczona w mleku 2 cebule 250 g sera żółtego 250 g pieczarek 150 g Zobacz więcej