pasteryzacja mięsa

Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
apetyt i smak
Sos śliwkowy do mięs

Sos śliwkowy do mięs 3137

1
Idealny dodatek do pieczonych lub duszonych mięs na świątecznym stole. Świetnie komponuje się z tradycyjnymi pasztetami i pieczeniami. Można go podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Większą ilość Zobacz więcej
Konserwa smarowna Wykonana w oparciu o przepis kol. Andrzeja – bagno z WD Składniki: - mięso wieprzowe (kl II 50% i kl. III 50%) 65% - wątroba wieprzowa 5% - smalec 30% - sól 20g/kg - przyprawy: Zobacz więcej
Marynowana papryka w octowej zalewie Marynowana papryka świetnie nadaję do faszerowania mięs. Jest również pyszna na kanapki z wędliną. Składniki : ok 6-8 szt czerwonej papryki czosnek pieprz Zobacz więcej
Konfitura w smaku jest łagodniejsza niż z samej żurawiny,dlatego pasuje nie tylko do mięsa, ale też do słodkich dań, jak np naleśniki :) SKŁADNIKI: 1/2kg żurawiny 1/2 kg jabłek 1 szklanka cukru sok z Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Marynowanaa cebula

Marynowanaa cebula 209

0
Dostałam mnóstwo cebuli. Nie wiedziałam co zrobić z taką ilością, więc pomyślałam, że może warto ją zamarynować. Myślę, że taka zamarynowana będzie dobra np. na kanapki czy do sałatki, czy wszelkich Zobacz więcej
Sos Śliwkowy Doskonały zamiast ketchupu do kanapek i świetny jako sos do mięs. Przepis znalazłam tutaj i podaję w niezmienionej formie bo jest doskonały. Zaraz po ugotowaniu wydawało mi się, że jest Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Konfitura

Konfitura 865

0
godzin. Po tym czasie zgotować dolewając wodę. Zdjąć z ognia i rozdrobnić w razie potrzeby tłuczkiem do mięsa (pewnie nie trzeba będzie). Zagotować ponownie i wlać wrzątek do wyparzonych słoiczków. Zobacz więcej
mięso, ciepłym dodatkiem do dania głównego, sałatką na zimno, zupą, przekąską. Specjalność mamy Heleny. Składniki: Fasolka szparagowa Woda Sól (do smaku) Wykonanie: Fasolkę umyć, obciąć końcówki, Zobacz więcej
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej
z tendencją do gnicia lub pleśni, mogą być lekko nadgniecione, mogą być mocno dojrzałe. 5 kg truskawek około 0,5 do 0,7 cukru (w zależności od słodyczy owoców) sok z dwóch cytryn Truskawki umyć i Zobacz więcej
Domowa mielonka to alternatywa do kupnych wędlin. Dzięki podwójnej pasteryzacji można ją dłużej przechowywać i jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa mielonka! Składniki na 3 słoiki 250 ml: 1 kawałek Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KARKÓWKA SŁOIKOWA

KARKÓWKA SŁOIKOWA 1373

4
Tym razem karkówka jako bohaterka uwięziona w wekach. Wyszła idealna. Karkówka ze słoikaSKŁADNIKI: 1,5 kg karkówki wieprzowej pół główki czosnku 2 łyżeczki peklosoli 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki pieprzu Zobacz więcej
elkaa13
elkaa13 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ChochElka
Konfitura z cebuli

Konfitura z cebuli 136

0
« Sernik z masą orzechową Konfitura z cebuli Pyszny dodatek do pasztetów, mięs, serów, tartaletek i kanapek. Składniki można dowolnie dobierać, zmieniając smak konfitury, np. dodając cynamon, Zobacz więcej
Słoik tego uniwersalnego sosu barbecue (BBQ) dobrze jest zawsze mieć w lodówce pod ręką. Jeśli gorący sos barbecue (BBQ) przelać do sterylizowanego słoika, to można go przechowywać ponad rok w Zobacz więcej
Czereśnie z imbirem w zalewie słodko- kwaśnej, sprawdzą się zarówno jako słodka przekąska, jak i dodatek do mięs. Z podanych proporcji uzyskałam 3 słoiczki po około 500 ml. Składniki, których będziemy Zobacz więcej
Dziś mam dla Was propozycję owocową na ostro, czy chutney z czerwonych porzeczek. Wspaniałe połączenie smaku kwaśnego, słodkiego i ostrego. Idealny do serów, pasztetów czy mięsa. No i ten piękny Zobacz więcej
Słodkie i wytrawne. Smakołyki. Pięknie wyglądają w słoikach. Gruszki do marynaty muszą być małe i twarde – dojrzałe możemy zjeść na deser. Podkreślają smak pieczonych mięs i warzyw. Świetnie Zobacz więcej
Do wszelakich mięs zarówno pieczonych jak i grillowanych ta konfitura jest po prostu wspaniała. Można ją przyrządzać na wiele sposobów, ja robię ją z dodatkiem żurawiny, którą uwielbiam. SKŁADNIKI: Zobacz więcej
To zdecydowanie najsmaczniejszy i najszybszy w przygotowaniu sos barbecue, jaki do tej pory robiłam. Bogaty w smaku, z ta charakterystyczna nutą dymnej wędzonki, która nadaje smak potrawom. Idealnie Zobacz więcej