Przepis na pasteryzacja soku

ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Sok z owoców czarnego bzu

Sok z owoców czarnego bzu 16230

Sok z owoców czarnego bzu Dojrzałe owoce bzu , już powolutku zaczynają opadać ,jest to dosłownie ostatni moment na ich zebranie . Z tych drobnych czarnych pereł , możemy wyczarować jeden z najlepszych Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Sok z malin

Sok z malin 12737

Wiecie już zFacebooka, że ostatnio przygotowywałam sok z malin. Miałam do dyspozycji 6 kg pięknych, zerwanych prosto z krzaczka owoców, które kupiłam bez dłuższego zastanowienia. Nie ukrywam, że jest Zobacz więcej
Sezon na porzeczki w pełni dlatego też, najwyższy czas aby przygotować pyszne i zdrowe domowe soki z ogromną dawką witaminy C na zimowe wieczory. Sok takowy służy mi do picia w trakcie przeziębienia a Zobacz więcej
Polskie sklepy oferujądostęp do cytrusów przez cały rok. Jednak nie przez wszystkie miesiące te owoce są dla nas tak samo wartościowe. Wnaszym sezonie wiosenno-letnim, kiedy europejskie cytrusy Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
SOK Z ARONII

SOK Z ARONII 9324

O tym, że aronia to jeden ze zdrowszych owoców nie muszę chyba nikomu mówić.Pozytywnie wpływa na kondycję naszych naczyń krwionośnych, zapobiega odkładaniu się cholesterolu i chroni przed chorobami Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
tadecki
tadecki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef własnej kuchni :-)
Sok z malin + pytanie :-)

Sok z malin + pytanie :-) 5099

Czego potrzebujesz? - 1 kg malin, - 75 dkg cukru. KONIEC :-) PS. Ja użyłem 3 kg malin, żeby wystarczyło na rok, ale chyba zrobię jeszcze drugi taki rzut...na wszelki wypadek :-) No to nastawiamy! - Zobacz więcej
mężczyzna-gotuje
mężczyzna-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mężczyzna gotuje
Sok z jeżyn

Sok z jeżyn 5065

Sezon na jeżyny w pełni, przynajmniej w UK, więc przyszedł czas na pyszny i aromatyczny przepis na sok z jeżyn. Bardzo polecam ten sok, bo jak wiadomo jeżyny zawierają wiele witamin i składników Zobacz więcej
Pasteryzacja w piekarniku i zmywarce - czy to dobry sposób? Ze słoika Owoce Warzywa Dania Mięsa i wędliny Z alkoholem Z butelki Soki Alkohole Na lunch Wytrawnie Na słodko Porady Ze słoika Owoce Zobacz więcej
venka
venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poszukiwania Smaku
Pasteryzacja

Pasteryzacja 2213

Aby przedłużyć trwałość przetworów dobrze jest je pasteryzować. Są dwie metody "na sucho" i "na mokro". Ja opiszę tą którą stosuję, czyli "na mokro". 1.Słoiki myję i wstawiam do zimnego piekarnika. Zobacz więcej
MagdaM
MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka w Garze
Pasteryzacja

Pasteryzacja 1338

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę Zobacz więcej
Co roku kupuję coraz większą ilość pomidorów i zaprawiam je w słoiki, w najprostszy chyba z możliwych sposobów. Dzięki temu przez cały rok nie korzystam z pomidorów z puszki, tylko używam własnych aż Zobacz więcej
W ubiegłym roku przeoczyłam sezon na maliny i niestety na zimę zostaliśmy bez soku. Ubolewałam nad tym za każdym razem gdy dopadało nas przeziębienie lub gdy wracaliśmy do domu mocno zmarznięci czy Zobacz więcej
W garach u Gosi: Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności piątek, 11 sierpnia 2017 Tyndalizacja, czyli wielokrotna pasteryzacja żywności Tyndalizacja, czyliwielokrotna pasteryzacja Zobacz więcej
tuśka
tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Marty
Kilka słów o pasteryzacji

Kilka słów o pasteryzacji 1675

Nie wiem jak Wy ale ja dosyć często pasteryzuję zupy, mięsa, różne dania obiadowe jak np. leczo.Pasteryzacja to przedłużenie za pomocą wysokiej temperatury trwałości i zdatności do spożycia różnych Zobacz więcej
Przyszedł czas na pierwsze tegoroczne przetwory. Truskawki kończą się już powoli, więc to ostatni dzwonek aby zachować ich smak na zimę. Na razie nie dysponuję obszerną zamrażarką, więc zdecydowałem Zobacz więcej
Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
przejs
przejs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ja Jem
Sok jabłkowy na zimę z sokowirówki

Sok jabłkowy na zimę z sokowirówki 2728

Nic szczególnego-zwyczajny sok z antonówek zapasteryzowany na zimę. Ale to sporo roboty, zwłaszcza jak ma się ochotę mieć tego soku więcej niż 5 butelek. Ja mam właśnie pięć :) Robota więc mało Zobacz więcej
zielony sok
zielony sok Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zielony Sok
Sok z Czarnego Bzu

Sok z Czarnego Bzu 4040

Dziki czarny bez zbieramy z dala od miasta, dróg i pól, na których mogły być stosowane opryski. Do spożycia (po przegotowaniu!) nadają się tylko dojrzałe, czarne owoce, te zielone należy usunąć, gdyż Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Sok z aronii

Sok z aronii 1500

Sok wychodzi bardzo słodki, a liście wiśni niwelują gorycz aronii. Przed podaniem zawsze rozcieńczam sok z wodą. Składniki (na ok. 6-7 butelek po 750ml): 3kg aronii 2-3kg cukru 200 liści wiśni 3litry Zobacz więcej