pasteryzować

Taki domowy kompot w swojej spiżarni wartomieć. Warto mieć ipić. Jest zdrowy, orzeźwiający, domowy i, rzecz jasna - najlepszy. Słynąc z jabłek oraz witając sezonowość owocową w kuchni powinniśmy Zobacz więcej
Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? ABC pieczenia Indeks przepisów Lukrem malowane Rękodzielnia Video Tutoriale Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Ania 21 sierpień 2014 No comments Zobacz więcej
Pasteryzacja to zabieg mający na celu zniszczenie wszelkich bakterii, grzybów i drobnoustrojów odpowiedzialnych za psucie się naszych przetworów. Nie musimy pasteryzować jednie konfitur, soków o dużej Zobacz więcej
Dorota Smakuje
Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota Smakuje
Jak pasteryzować przetwory

Jak pasteryzować przetwory 277

Jak pasteryzować przetwory Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Warstwowa sałatka owocowa Jak pasteryzować przetwory Na Wasza prośbę piszę dziś kilka słów o procesie pasteryzacji Zobacz więcej
JAK PASTERYZOWAĆ PRZETWORY W SŁOIKACH? – dostaję dużo pytań o to jak zagotować słoiczki z przetworami, dżemami, gotowymi potrawami lub mięsem. Dzisiaj pokaże Wam jak ja to robię, mam nadzieję, że film Zobacz więcej
Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Mapa stronyKontakt Przepisy Porady Saute.pl Porady Jak mrozić i pasteryzować potrawy świąteczne? Tłusty Czwartek Róże karnawałowe Pączki tradycyjne Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
Jak pasteryzować przetwory?

Jak pasteryzować przetwory? 293

Pasteryzacja to sposób konserwacji przetworów. Polega ona na podgrzaniu zakręconych słoików w celu zabicia drobnoustrojów, które mogły trafić do słoików po ich umyciu lub w trakcie nakładania Zobacz więcej
Trwa sezon na wiśnie. Nasza spiżarnia pomieściła w tym roku przetwory z 40kg wiśni. Ekologiczne wiśnie z własnej działki zbierałam osobiście. Teraz przyszedł czas na przetwory z wiśni. Jeśli nie Zobacz więcej
Domowy dżem truskawkowy. Świeże truskawki najlepiej zamknąć w słoiku na zimę. Można to zrobić na wiele sposobów. Dziś mój prosty przepis na dżem truskawkowy. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych Zobacz więcej
Uwielbiam lato za jego ciepło, słoneczną pogodę i ten niesamowity wybór owoców i warzyw. Stragany aż uginają się pod tymi dobrociami. Niestety, wszystko co dobre, szybko się kończy, dlatego warto Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
Witam serdecznie Pokażę w jaki sposób możemy przechowywać aronię na zimę, jeżeli nie mamy możliwości jej zamrożenia. Sposób jest bardzo prosty i możemy go wykorzystać nie tylko do aronii. Aronia jest Zobacz więcej
Stary przepis, który wygrzebałam gdzieś z równie starego zeszytu. Nie wymaga pasteryzacji, ale przyznam się szczerze, że jak pierwszym razem ją robiłam część słoików zapasteryzowałam dla pewności. Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Ogórki kiszone pasteryzowane

Ogórki kiszone pasteryzowane 154

Ogórki zrobione! Dzisiaj zapasteryzowałam i po robocie. Następne w kolejce czekają brzoskwinie w syropie. Lubię czas przetworów. Nie robię dużych ilości, bo jest nas w domu tylko dwoje, ale staram się Zobacz więcej
W kuchni śródziemnomorskiej czy bałkańskiej do spożądzania „gołąbków” używa się liści winogron. W Grecji takie zawijaski zwą się dolmades. Do sporządzania przetworów odmiana winogron nie ma znaczenia, Zobacz więcej
Idealna sałatka do codziennych obiadów. Składniki: 1 kg kapusty czerwonej 30 dag jabłek 3 cebule Składniki na zalewę: 1,3 dag cukru 7 g soli 7 g kwasku cytrynowego Pieprz, ziele angielskie i liść Zobacz więcej
Ten wpis powinien mieć tytuł „Soczek babci Kisi” bo pod taką nazwą funkcjonuje u nas w rodzinie. Chodzi o pasteryzowany sok z dyni, jabłek i gruszek, który moja mama robi w hurtowych ilościach na Zobacz więcej
Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę Jedne z lepszych ogórków na zimę, jakie kiedykolwiek robiłam. Ostre, z wyrazem, idealne jako przekąska na imprezach (wielokrotnie wypróbowane- przy wódeczce Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany 568

Dziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronieGotujmy.plprzepis na bób pasteryzowany. Pierwszy raz spotkałam się z taką formą, ale Zobacz więcej
Kolejna dyniowa propozycja na zimę. Obok konfitury dyniowej, dyni na słodko, dyni wytrawnie ... dziś dynia na półsłodko w occie. Składniki: 1 kg oczyszczonej dyni 1 szklanka octu 1 łyżeczka mielonego Zobacz więcej