pasteryzowanie

reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Papryka pasteryzowana

Papryka pasteryzowana 657

0
{{headerMessage}}
1/2 płaskiej łyżeczki gorczycy, dodajemy po 1 dużym lub 2 małe ząbki czosnku, 1 ziarenko ziela angielskiego i kawałku liścia laurowego. Litr wody ( można użyć wywar z papryki ) dodajemy łyżkę soli i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Botwinka pasteryzowana jest niezastąpiona zima do zup. Zapach i smak młodych buraczków z listkami zamknięty w słoiku. Myślę że każdy kto kocha botwinkę powinien przygotowac sobie kilka słoików. Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany 347

4
{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronieGotujmy.plprzepis na bób pasteryzowany. Pierwszy raz spotkałam się z taką formą, ale Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1436

3
{{headerMessage}}
Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do słoików. Gotowe przetwory wkładamy do dużego garnka i zalać wodą. Jeżeli przyrządzamy je w wekach to musimy je zanurzyć całkowicie. Natomiast w przypadku słoików z tzw. zamknięciem „twist”- Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 1565

0
{{headerMessage}}
wodzie z dodatkiem soli. Zalałam wrzątkiem i blanszowałam przez 1 minutę, odcedziłam- czynność tą powtarzamy. Zalałam po raz trzeci i gotowałam grzyby przez 15 minut Grzyby zmieliłam w maszynce do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na blasze i wstaw do zimnego piekarnika, 3. ustaw piekarnik (grzanie z góry i z dołu) na temperaturę 130 stopni i pasteryzuje przetwory przez 60 minut (lub tyle, ile podaje szczegółowy przepis) od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasteryzowany domowy chrzan 4.66 out of 5 based on 137 voters. Dodaj komentarz Zabrania się dodawania linków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wysyp fasolki? Żadem problem - do słoików, pasteryzujemy i na zimę będzie w sam raz! Składniki: fasolka szparagowa woda 1/2 łyżeczki soli do każdego słoika 1/2 łyżeczki cukru do każdego słoika Fasolkę Zobacz więcej
smakmonika
smakmonika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Moniki
Jagody całe - pasteryzowane

Jagody całe - pasteryzowane 35

0
{{headerMessage}}
Jagody całe - pasteryzowane Składniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g} 3 litry jagód - to około 2 kilo jagód 500 gram cukru Przygotowanie: 1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie. 2. Przełożyć do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nożykiem na czubku, następnie parzymy w gorącej wodzie. Ściągamy skórkę i kroimy w dużą kostkę. Przekładamy pomidory do miski, solimy i dodajemy czosnek, dokładnie mieszamy. Pozostawiamy je na około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kwasku cytrynowego 1 pęczek kopru Wykonanie: Młode buraczki bardzo dokładnie umyć razem z liśćmi i łodyżkami, następnie pokroić. Zalać gotującą się wodą z solą i kwaskiem, wymieszać i odstawić. Po 5 Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Jagody pasteryzowane na zimę

Jagody pasteryzowane na zimę 229

1
{{headerMessage}}
: jagody cukier Przygotowanie : Jagody umyć i osączyć na sicie Do umytych, małych słoiczków wsypywałam na przemian jagody i około 2 łyżek cukru. W moich słoiczkach mieściło się około 4 łyżek cukru Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 7492

2
{{headerMessage}}
i sokiem z cytryny lub octem do smaku. Gorącą botwinkę przelewamy do słoików i pasteryzujemy ok 15-20 minut. Zimą taką botwinkę przelewamy do wywaru warzywnego lub mięsnego, doprawiamy do smaku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto moja druga metoda – po mrożeniu, zamykania sezonowych smaków w postaci soku – robię to głównie dla mojej córeczki, której podaję właśnie takie naturalne soki, bez dodatku cukru (czasami jeśli są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasteryzowane wiśnie z cukrem doskonale nadadzą się podczas zimy do przygotowania rożnego rodzaju ciast, deserów, koktajli czy owsianek, a powstały sok do przygotowania napoju czy jako polewa do kaszy Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Marynowane grzyby - bez pasteryzowania

Marynowane grzyby - bez pasteryzowania 894

0
{{headerMessage}}
Ostatnio przeglądałam na blogach wiele przepisów na marynaty do grzybów i przyznam szczerze, że byłam zdziwiona, że nie znalazłam żadnego przepisu bez pasteryzowania - stąd dzisiejszy wpis. Żeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słoiki lub butelki z zakrętkami Wykonanie: Wiśnie myję, pozbawiam pestek i przepuszczam przez sokowirówkę. Sok przelewam do wyparzonych słoików, zakręcam. Pasteryzuję ok 20 min (o pasteryzacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Pij mleko-będziesz duży, pij zsiadłe-będziesz wielki!" Zsiadłe mleko ma zbawienny wpływ na nasz organizm-m.in. chroni układ pokarmowy, łagodzi dolegliwości z nim związane i wzmacnia odporność. W Zobacz więcej