pasteryzowanie mięsa

kulinarne planowanie wyprawy na wakacje ma duże znaczenie. Ja wiem, że jeziora, ryby, bogactwo czystych lasów… z doświadczenia jednak wiem, że o dobre mięso w takich miejscach bardzo trudno. Pakowane Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kg borówek czerwonych 0,5 kg gruszek 3 łyżki cukru 1 szklanka wina czerwonego Gruszki obieram i kraje w kostkę, dodaje borówki, podlewam małą ilością wody (tak aby zakryło dno) i gotuje Zobacz więcej
« Dżem śliwkowy z różano - ... Leczo w słoikach na zimę Zawsze zimą mam ochotę na leczo. I mimo, że mogę kupić na nie wszystkie składniki w tym czasie to nie to samo co z sezonowych. Więc zaprawiam Zobacz więcej
Przepis znaleziony w gazecie,zmodyfikowany-zamiast 2 kg cukru ,1,2 kg.W moim przekonaniu byłoby za słodko.Efekt świetny,idealne do naleśników lub do kawy. Składniki: 5 kg wydrylowanych śliwek węgierek Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Marynowana brukselka

Marynowana brukselka 679

2
Marynowana brukselka Idealna dla miłośników brukselki. Marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs. Składniki : 1 kg brukselki 3 szklanki wody ( do marynaty) 1 szklanka octu 1 łyżka soli 1 łyżeczka Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Śliwki w occie

Śliwki w occie 9137

0
Śliwki w occie Pyszne śliwki zatopione w słodko - octowej zalewie. Idealne do deserów czy mięs. Składniki : 2kg twardych śliwek 1L octu 10% 1 kg cukru 2 laski cynamonu 2 łyżki goździków Przygotowanie Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Cukinia w occie

Cukinia w occie 659

0
Z bardzo starego przepisu - cukinia w occie na zimę. Słodko-kwaśna marynata do mięsa,sera, na przekąskę. Składniki: 1 kg młodej cukinii przyprawy (baldachy kopru, czosnek, gorczyca, chrzan) 2,5 Zobacz więcej
Sos z papryki jest doskonały do mięs i spaghetti. Ten wyszedł mi bardzo delikatny mimo tego, że znajduje się w nim parę ostrych papryczek ;) - 6 papryk słodkich -3 papryczki ostre -cebula, czosnek Zobacz więcej
Idealna jako dodatek do mięs. Składniki: 1 kg obranej dyni 60 dag cukru łyżeczki kwasku cytrynowego łyżeczki cynamonu łyżeczki goździków 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego Sposób przygotowania: Zobacz więcej
Nie ma to jak domowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak Zobacz więcej
u mnie w domu żurawiny smażono z gruszkami do mięs. potem pojawił się herrentorte i znalazły się w cieście. tym razem babciaprzyniosłasos. część pasteryzowana w słoiku, a część jako dodatek do Zobacz więcej
, solą i wodą. Włożyć dynię i chwilę podgotować z przyprawami. Gorąca dynię przełożyć do wyparzonych słoików z zalewą, zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut. Następnie przestudzić, przenieść do Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sałatka z grzybów

Sałatka z grzybów 401

3
Bardzo dobra sałatka z grzybów na zimno i na gorąco, jako dodatek do mięs. Sałatka z grzybów 2kg grzybów 1kg cebuli 1 szklanka oleju 1 szklanka przecieru pomidorowego 4 łyżki octu 3 łyżki cukru 1 Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktóworaz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI: Pomidorki koktajlowe, Zobacz więcej
JAK PASTERYZOWAĆ PRZETWORY W SŁOIKACH? – dostaję dużo pytań o to jak zagotować słoiczki z przetworami, dżemami, gotowymi potrawami lub mięsem. Dzisiaj pokaże Wam jak ja to robię, mam nadzieję, że film Zobacz więcej
do piekarnika elektrycznego nagrzanego na 130 C, grzanie góra/dół, pasteryzować 30 minut, w piekarniku zostawić do wystudzenia śliwki są dobre po ok 1,5 miesiąca - smaczne jako dodatek do mięs, Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Pasta paprykowa

Pasta paprykowa 1847

5
Składniki: papryka zielona lub czerwona (3kg) 1-2 papryczki chili 1 przecier pomidorowy (200g) 1 główka czosnku cukier (100g) ocet (150ml) sól (20g) Przygotowanie: Paprykę myjemy, obieramy z gniazd Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Marynowane winogrona

Marynowane winogrona 1485

4
, wyparzyć. Winogrona (powinny być dojrzałe i jędrne) umyć i osuszyć, oderwać z gałązek. W słoikach ułożyć winogrona i zalać gorącą zalewą. Słoiki zakręcić wyparzonymi pokrywkami. Pasteryzować 15 Zobacz więcej
nasienna, pokroić ją na drobno i zagotować wraz z octem. Paprykę należy odcedzić od octu i zmielić w maszynce do mielenia mięsa, następnie dodać do niej cały miód, oliwę oraz sól i zagotować wszystko Zobacz więcej
z octem. Paprykę odcedzić i zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonej papryki dodać miód, oliwę, sól i zagotować. Gorącą pastę przełożyć do gorących słoiczków i pasteryzować. Przepis Zobacz więcej