pasteryzowanie mięsa

KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Głód mięsa

Głód mięsa 29

Głód mięsa - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Ćwiczymy Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 21718

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 7788

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka Zobacz więcej
gosiaG
gosiaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ekologicznakuchnia
rolada z mięsa mielonego

rolada z mięsa mielonego 63

1 kg mięsa mielonego 2 jajka 1 szkl bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pieprz 6 plastrów szynki 6 plastrów sera gouda 200 g pieczarek 200 g mrożonego szpinaku 15 plastrów boczku wędzonego Pieczarki Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Sos piwny do mięsa

Sos piwny do mięsa 57

Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście dobrej jakości piwo. Wybierając piwo typu porter Zobacz więcej
Ten wpis powinien mieć tytuł „Soczek babci Kisi” bo pod taką nazwą funkcjonuje u nas w rodzinie. Chodzi o pasteryzowany sok z dyni, jabłek i gruszek, który moja mama robi w hurtowych ilościach na Zobacz więcej
Kiedy to czytacie ja prawdopodobnie opalam się na pokładzie jachtuna środku Jeziora Ryńskiego, przyrządzam drinki dla załogi w kambuzie lub zbieram drewno na ognisko, żeby przyrządzić kolację. A no Zobacz więcej
Bardzo lubię paprykę marynowaną i właściwie sama się zastanawiam dlaczego dopiero teraz ją zrobiłam bo jest to mój debiut jeśli chodzi o paprykę. Znalazłam bardzo prosty przepis bez pasteryzowania. Zobacz więcej
catanies
catanies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AgaMaSmaka.pl
Co zamiast mięsa?

Co zamiast mięsa? 73

Niezależnie od tego, z jakich przyczyn chcesz ograniczyć lub odstawić mięso, na początku może Ci się wydawać, że opcji alternatywnych nie ma zbyt wiele. Kiedyś też tak myślałam, ale na szczęście już Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Pulpety z mięsa mielonego

Pulpety z mięsa mielonego 21674

Mięciuteńkie pożywne pulpety, bardzo lubiane przez moje dzieci. Robi się je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikają. Przepis pochodzi z książki "Dobre gotowanie-thermomix na każdy dzień" Polecam Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Bób pasteryzowany

Bób pasteryzowany 386

Dziś przedstawiam kolejny przepis z serii coś na zimę, tym razem padło na bób. Jakiś czas temu znalazłam na stronieGotujmy.plprzepis na bób pasteryzowany. Pierwszy raz spotkałam się z taką formą, ale Zobacz więcej
mojetworyprzetwory
mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojeTworyPrzetwory
Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane 1597

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i Zobacz więcej
kasiac
kasiac Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Posadzone i zjedzone
Grzyby pasteryzowane na zimę

Grzyby pasteryzowane na zimę 60

Będąc w tym roku pod koniec lipca w okolicach Iławy nad Jeziorakiem, trafiliśmy na najlepszą pogodę tego lata. Słońce, dużo słońca i ciepło. Choć kąpiel w jeziorze po długim paśmie deszczów była, Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1438

Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
Nie masz pomysłu co zrobić z mięsa z rosołu? Ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu! Pyszne uszka! Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Uszka Gotowe uszka podajemy z Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 1565

Miałam już nie przygotowywać przepisów z opieńkami , ale przypadkiem weszłam na blog Dorotki i znalazłam takie cudo "Pasta z opieniek" U nas w domu robiło się trochę inaczej, ale nie zmienia to faktu, Zobacz więcej
Odzyskałam wiarę w pasteryzację! Rękami i nogami zapierałam się przed wielkimi kotłami z bulgoczącymi gazetami i stukającymi się spoconymi słoikami. Zaparowane szyby w kuchni. Koszmar dzieciństwa. Zobacz więcej
Małe, słodko-kwaśne kosteczki dyni wprost uwielbiam, bez problemu mogę zjeść cały słoik takiej dyni bez żadnych dodatków. Zależało mi, by dynia nie była zbyt octowa i ten smak i zapach zupełnie nie Zobacz więcej