pasteryzowanie mięsa

W kuchni śródziemnomorskiej czy bałkańskiej do spożądzania „gołąbków” używa się liści winogron. W Grecji takie zawijaski zwą się dolmades. Do sporządzania przetworów odmiana winogron nie ma znaczenia, Zobacz więcej
Henia
Henia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczki mojej kuchni
Ogórki kiszone pasteryzowane

Ogórki kiszone pasteryzowane 112

Ogórki zrobione! Dzisiaj zapasteryzowałam i po robocie. Następne w kolejce czekają brzoskwinie w syropie. Lubię czas przetworów. Nie robię dużych ilości, bo jest nas w domu tylko dwoje, ale staram się Zobacz więcej
kulinarnagosia
kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Przemyślenia
Sztuka mięsa

Sztuka mięsa 112

Wołowina wolno gotowana w jarzynach to jedno z moich ulubionych, mięsnych dań. Spory kawał wołowiny z tłuszczykiem gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 3-4 godziny w jarzynach. Odstawiamy takie mięso Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Głód mięsa

Głód mięsa 47

Głód mięsa - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Ćwiczymy Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wiem co jem
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa 22633

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Botwinka pasteryzowana na zimę

Botwinka pasteryzowana na zimę 10015

W ubiegłym roku zrobiłam taką botwinkę na zimę. To naprawdę świetna sprawa, szczególnie jeśli ktoś lubi barszcz czerwony z botwinką czy zupę z buraków. Polecam gorąco! Przepis znalazłam na Zobacz więcej
Kiedy to czytacie ja prawdopodobnie opalam się na pokładzie jachtuna środku Jeziora Ryńskiego, przyrządzam drinki dla załogi w kambuzie lub zbieram drewno na ognisko, żeby przyrządzić kolację. A no Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Pulpety z mięsa mielonego

Pulpety z mięsa mielonego 22942

Mięciuteńkie pożywne pulpety, bardzo lubiane przez moje dzieci. Robi się je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikają. Przepis pochodzi z książki "Dobre gotowanie-thermomix na każdy dzień" Polecam Zobacz więcej
gosiaG
gosiaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ekologicznakuchnia
rolada z mięsa mielonego

rolada z mięsa mielonego 698

1 kg mięsa mielonego 2 jajka 1 szkl bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pieprz 6 plastrów szynki 6 plastrów sera gouda 200 g pieczarek 200 g mrożonego szpinaku 15 plastrów boczku wędzonego Pieczarki Zobacz więcej
mojetworyprzetwory
mojetworyprzetwory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojeTworyPrzetwory
Pomidory pasteryzowane

Pomidory pasteryzowane 1904

Pomidory pasteryzowane Jak zaczynałam swoją przygodę z przetworami, to do słoików wkładałam całe pomidory - jak mówi przepis z "Kuchni Polskiej" wydanie XIII poprawione. Ale odkąd tworzę więcej i Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Sos piwny do mięsa

Sos piwny do mięsa 350

Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście dobrej jakości piwo. Wybierając piwo typu porter Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Pasteryzowane jagody

Pasteryzowane jagody 1551

Pasteryzacja owoców w słoikach to jeden z moich ulubionych sposobów zatrzymania lata. To takie proste - owoce do słoika, trochę cukru, pasteryzowanie i już. Zimą będą takim smacznym dodatkiem np. do Zobacz więcej
catanies
catanies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AgaMaSmaka.pl
Co zamiast mięsa?

Co zamiast mięsa? 103

Niezależnie od tego, z jakich przyczyn chcesz ograniczyć lub odstawić mięso, na początku może Ci się wydawać, że opcji alternatywnych nie ma zbyt wiele. Kiedyś też tak myślałam, ale na szczęście już Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Opieńki pasteryzowane

Opieńki pasteryzowane 1573

Miałam już nie przygotowywać przepisów z opieńkami , ale przypadkiem weszłam na blog Dorotki i znalazłam takie cudo "Pasta z opieniek" U nas w domu robiło się trochę inaczej, ale nie zmienia to faktu, Zobacz więcej
Odzyskałam wiarę w pasteryzację! Rękami i nogami zapierałam się przed wielkimi kotłami z bulgoczącymi gazetami i stukającymi się spoconymi słoikami. Zaparowane szyby w kuchni. Koszmar dzieciństwa. Zobacz więcej
Ten wpis powinien mieć tytuł „Soczek babci Kisi” bo pod taką nazwą funkcjonuje u nas w rodzinie. Chodzi o pasteryzowany sok z dyni, jabłek i gruszek, który moja mama robi w hurtowych ilościach na Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Wiśnie pasteryzowane na zimę

Wiśnie pasteryzowane na zimę 3485

Pasteryzowane wiśnie z cukrem doskonale nadadzą się podczas zimy do przygotowania rożnego rodzaju ciast, deserów, koktajli czy owsianek, a powstały sok do przygotowania napoju czy jako polewa do kaszy Zobacz więcej