pasteryzowanie sloikow

JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Dzem sliwkowy

Dzem sliwkowy 176

0
godziny, by śliwki nabrały konsystencji dżemu i straciły trochę na objętości. Do gorącej masy dodajemy sok z 2 cytryn, sypką pektynę ,szybko mieszając ja w musie śliwkowym,aby nie powstały grudki. Zobacz więcej
angielskiego i pieprzu 1 cebulka Wykonanie Ogórki myjemy, obieramy i kroimy jak do mizerii. Składniki zalewy - wodę, sól, cukier i ocet gotujemy. Ogórki przekładamy do słoików, dodajemy pokrojoną w Zobacz więcej
ich takze do deserow. Wlasnie przywiozlam z Polski 4 litry jagod i rozpoczynam jagodowe szalenstwo. Przygotowanie pasteryzowanych jagod jest niezwykle proste.Te male czarne kulki sa niezwykle Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Ogorki chili.

Ogorki chili. 192

0
). Mieszamy porzadnie i odstawiamy do lodowki na kolejne 12 godz. Po tym czasie przekladam ogorki do sloikow wypelniajac je do 3/4 objetosci i dolewamy zalewe. Pasteryzujemy ok 30 minut. Zamiast chili Zobacz więcej
mniej czasu i udalo mi sie przepis uratowac, chociaz nie uniknełam grzebania w koszu na smieci, w poszukiwaniu sloikow po musztardzie :) Coz, za gapowe sie placi - w tym wypadku łapskami "skalanymi" Zobacz więcej
, oliwa z oliwek extra virgin lub oleju z pierwszego tłoczenia WYKONANIE: Szczaw prze brać – odkroić ogonki – dobrze wypłukać w wodzie – pokroić w pasma – wrzucić do garnka – wlać wodę i doprowadzić Zobacz więcej
w wodzie, * pokroić w poprzeczne pasma, wsypać do garnka, * wlać wodę i doprowadzić do zagotowania, * wsypać sól, zamieszać, * nalewać do słoiczków, * do każdego wlać pół łyżeczki oliwy/oleju, Zobacz więcej
salsa zgęstnieje i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy wszystkie przyprawy – słodką paprykę, oregano, kumin, pieprz i sól. Salsę przekładamy do suchych i wcześniej wyparzonych słoików, Zobacz więcej