Przepis na pasty na słodko

Pasta z czerwonej fasoli na słodko po raz pierwszy pojawiła się na naszej kulinarnej drodze podczas niezapomnianego pobytu w Japonii. Tam, dosłownie na każdym kroku napotykaliśmy na rozmaite produkty Zobacz więcej
Kupiłam awokado i jak zbliżało się już do etapu pełnej dojrzałości zaczęłam intensywnie myśleć na co je tym razem przeznaczyć. Na pastę, którą niedawno robiłam, a która tak bardzo mnie (i nie tylko Zobacz więcej
quchniawege
quchniawege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
quchniawege
Pasta fasolowa na słodko

Pasta fasolowa na słodko 272

Tak oto powstała pyszna pasta fasolowa na słodko: szklanka ugotowanej, białej fasoli (np. Kupiec, małe ziarna, które łatwiej się zmiksują) pół awokado 2 łyżki karobu lub kakao dojrzały banan 2 łyżki Zobacz więcej
Bardzo lubię pasty z fasoli, ale do tej pory robiłam je tylko w wersji wytrawnej. Widziałam gdzieś w telewizji pasty z fasoli na słodko i postanowiłam spróbować taką zrobić. Nie pamiętałam dokładnie Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Weganka
PASTA Z AWOKADO SŁODKA

PASTA Z AWOKADO SŁODKA 822

Kolejna pasta zrobiona na bazie awokado, tym razem w wersji na słodko. Robiłam takie na różne sposoby, czasami dodawałam jakieś suszone owoce, orzechy, tofu, przyprawy... jednak najbardziej smakuje mi Zobacz więcej
Pasta ze słonecznika na słodko jest przepyszna szczególnie, gdy jest wyjadana prosto z miseczki. Doskonale pasuje do nadziewania nią np. tartaletek, choć ja najbardziej lubię ją w towarzystwie Zobacz więcej
Kupiłam awokado i namoczyłam ciecierzycę w zamiarze zrobienia tej pasty. Ale sięgając po sezam zwróciłam uwagę na orzeszki ziemne, które czekały na jakiś mój pomysł na nie i przyszło mi do głowy, że Zobacz więcej
Święta, święta i po świętach. Niestety nie poczułam za bardzo atmosfery. Nawał myśli, emocji i zajęć skutecznie odciągnął mnie od przeżywania Wielkiej Nocy i nawet nie udało mi się spędzić tego czasu Zobacz więcej
Jedna z jego ulubionych past. Zrozumiałe, bo jest on miłośnikiem kuminu. Po raz pierwszy podobną pastę jedliśmy w Warszawie. Jej posmak przez długie tygodnie pozostawał na naszych językach, a myśli Zobacz więcej
Odkrywam buraka na nowo. Miała być sałatka,taka tradycyjna z jabłuszkiem i buraczkiem. A teraz słodko i ostro. Bo znajdziecie w tej paście jeszcze cebulę i pieprz cayenne. Zatem ostrość zawitała Zobacz więcej
Dzisiaj szukałam pomysłu na nową pastę,zastanawiałam sie czy ma być mięsna,rybna czy może warzywna..powstała słodko-pikantnaz papryczek czerśniowych z dodatkiem serka Philadelphia. Pasta ma Zobacz więcej
Taiyaki, czyli pancakes wypełnione pastą z czerwonej fasoli na słodko to propozycja na japońską przekąskę, którą podczas podróży do kraju kwitnącej wiśni napotykaliśmy praktycznie za każdym rogiem. Zobacz więcej
Bakłażan to moje nowe odkrycie. Idealnie komponuje się z pomidorami jako sos do makaronu. Sprawdza się też w formiesmarowidła na kanapki. Pastę z bakłażana zwykle jadałam w wersji na ostro z Zobacz więcej
Scroll down for English Pasta z czarnego sezamu to popularny w kuchni azjatyckiej (zwłaszcza w japońskiej i chińskiej) dodatek do dań: deserów i wypieków w wersji słodkiej, i słonych potraw wwersji Zobacz więcej
Nie wiem ile razy w życiu jadłam makaron na śniadanie? Pewnie nie tak wiele. Może parę razy? Dwa razy na szkolnej wycieczce, gdzie na śniadanie dostawaliśmy zupę mleczną z makaronem, parę razy taką Zobacz więcej
Słodkie bułki z pastą Tsubu-an Słodkie bułki na przyjęcie, w stylu japońskim - tylko z pastą tsubuan, czyli słodką pastą z fasoli azuki. Fasola azuki, zwana również czerwoną soją to częsty składnikiem Zobacz więcej
nensha
nensha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lodówka Otwarta!
Anko - słodka pasta z fasoli

Anko - słodka pasta z fasoli 233

Anko, czyli słodka pasta z fasoli azuki to bardzo popularny składnik japońskich słodyczy. Można ją wykorzystać na przykład do upieczenia anpan, zrobienie dorayaki, yokan albo zupy zenzai. To także Zobacz więcej
Strączkowych nigdy za wiele. Nie w sensie ilości, ale regularności - żeby korzystać ze wspaniałych i unikalnych właściwości roślin strączkowych najlepiej je jeść w niewielkich ilościach, ale Zobacz więcej
Wczoraj w Polsce miała premierę najnowsza książka japońskiego pisarza Murakamiego "Słuchaj pieśni wiatru / Flipper roku 1973". Z tej okazji w kilkudziesięciu miastach odbyła się kolacja, na której Zobacz więcej
Zacznijmy od tego, ze nie umiem zrobić ładnego zdjęcia paście. Przepis prosty i łatwy w wykonaniu. Tsubuan, słodka pasta z fasolki azuki to popularny składnik japońskich deserów. Przepisów na Zobacz więcej