pasty wegetariańskie

{{headerMessage}}
Pasta z fasoli, śmiesznie nazywana często „wegetariańskim smalcem”, to przepyszne smarowidło do kanapek. Ma tak mnóstwo przypraw i głęboki smak, że posmakuje niemal każdemu – nawet miłośnikom Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariańska pasta z grochu - na chlebek na zdrowie . Nie tylko dla wegetarian , dużo zdrowia , fajny smak idealne na każde pieczywo - do tego kawałek pomidorka, ogórka kiszonego czy papryki , czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonałe na przystawkę, przekąskę oraz do zabrania do pracy. Dla miłośników bakłażana i migdałów do których ja się zaliczam, prawdziwa gratka. Roladki z grillowanego bakłażana z pastą migdałową. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na ten smalec znalazłam u Jadłonomii, trochę zmodyfikowałam proporcje. Początkowo byłam bardzo sceptycznie nastawiona do nazwy smalec. Tradycyjny smalec jest na bazie tłuszczu zwierzęcego, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niesamowitych właściwościach i jeszcze lepszych zastosowaniach wiedziałam od dawna (m. in. tort czekoladowy z fasoli) to wymyślam na nią coraz to nowe sposoby i zastosowania. Fasola nowym królem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj propozycja wegetariańskich past,którymi zachęciła na swoim blogu Marta z Jadłonomii. Pasta z zielonego groszku ,jej pomysłu,natomiast pasta z marchewki ,mojego pomysłu. Myślę że na wieczór Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PASTA Z FASOLI I GROCHU przepisy wegetariańskie Rośliny strączkowe tanie, smaczne i zdrowe! Pasta z fasoli i grochu, hip hip, hurra! Pasta z fasoli i grochu, wstęp: Pasty z roślin strączkowych, pasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wegetariańska pasta bakłażanowo-paprykowa do kanapek Czasami przybiega smaczek na coś lżejszego niż mięsko , mniej kalorycznego i zdrowego . Doskonała wtedy staje się kanapka z chrupkiego pieczywa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nadaje się na pasty do pieczywa. Tu pole do popisu jest ogromne i ogranicza nas wyłącznie nasza fantazja. Pasty z roślin strączkowych to świetna alternatywa dla wędlin. Doskonałe jako "smarowidło" do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Banalnie szybki przepis na pyszną i zdrową wegetariańska pastę kanapkową . Jej smak do złudzenia przypomina pastę z makreli . Paczka tofu zalegała w lodówce już od jakiegoś czasu , a płatki chilli w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czasami jest taki dzień jak dziś... Wstajemy spóźnieni, nie ma czasu na przygotowanie zdrowego śniadania, łapiemy kawałek chleba, smarujemy pastą, plasterek pomidora i w nogi! A co to za pasta? Zobacz więcej
{{headerMessage}}
więcej, ja tych ludzi szanuję i podziwiam, za pomysłowość, otwartość na smaki a chyba najbardziej za wytrwałość w postawionym sobie celu. Coraz częściej trafiam na przepisy wegetariańskie/wegańskie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niektóre słowa może nie kojarzą się zbyt dobrze, ale często zawierają drugie dno. Tak jak w przypadku jedzeniowych zamienników, kombinowanych po wegetariańsku i nic z mięsem, czy tłuszczem mięsnym nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tego typu pasta chodziła za mną od dawna, wczoraj przeglądając książkę Kuchnia dietetyczna 1001 przepisów natrafiłam na przepis, który zainspirował mnie do takiej oto pasty: Składniki dla 4 osób: 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd po raz pierwszy zasmakowałam się w awokado, od razu wiedziałam, że chcę spróbować tego połączenia! Awokado, którego smak przywodzi mi na myśl delikatny rybny posmak, przypomniało mi smak makreli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne smaczne smarowidło do chleba, tym razem w wersji na ostro. Znalazłam je na bardzo fajnym blogu, tutaj i polecam. Pasty wychodzi bardzo dużo, dla całej rodziny, więc jak to dla kogoś za dużo to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam na kontrowersyjną pastę fasolową, u nas w domu nazywaną smalcem. Wiem, wiem... wielu z Was się oburzy i powie: "po jaką cholerę ona nazywa pastę fasolową smalcem". A no po taką, że tak mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten obiad był przepyszny, od dawna chodziło za mną coś w tym stylu ;) Wykorzystamy tu pastę z soi z tego przepisu. Składniki: - pasta z soi - ziemniaki - mąka ziemniaczana - cebula - olej lub masło do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasty z roślin strączkowych do pieczywa, to doskonała alternatywa dla wędlin, pasztetów, czy serów. Dla wegetarian i wegan stanowią źródło pełnowartościowego białka i niezbędnych aminokwasów, których Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po szczegóły zapraszam na stronę Zobacz więcej