pasztecik z farszem jajecznym

Paszteciki drożdżowe z farszem tuńczykowo-jajecznym to świetna propozycja na świąteczny stół. Sprawdzi się dobrze jako dodatek do białego barszczu. Jeśli nie macie czasu na przygotowanie ciasta Zobacz więcej
Znudziły wam się klasyczne paszteciki? A może wy lub wasi świąteczni goście nie jedzą mięsa? Jeśli tak to polecam pyszne a'la paszteciki z farszem porowo-jajecznym. Taką przystawkę z powodzeniem Zobacz więcej
Pyszne paszteciki z kapustą, grzybami i żurawiną, chrupiące z zewnątrz, a mięciutkie w środku. Do barszczu w sam raz! Paszteciki były pieczone na kamieniu do pizzy Emako, są dzięki temu chrupiące z Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Spanakopita....

Spanakopita.... 386

2
ciasto mozna posmarowac rozbitym jajkiem. Nabierze dzieki temu pieknego brazowego koloru. Pieczone jest w wiekszej formie, z ktorej wykrawa sie indywidualne porcje. Czasami formuje sie trojkatne Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mind Your Food
Paszteciki wigilijne

Paszteciki wigilijne 1246

3
. one - paszteciki z pieczarkami i kapustą, pyszne jako dodatek do barszczu. Polecam, szczególnie, że można je przygotować wcześniej, zamrozić, a potem tylko odgrzać w piekarniku przed podaniem na Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Kiszona kapusta

Kiszona kapusta 3631

0
ukiszona przekładam ją do słoików. Słoiki wstawiam do spiżarni i na bieżąco korzystam z ich zawartości gotując smaczny bigosik ,robiąc surówki oraz farsze do krokietów i pasztecików. oceń tak 1 Zobacz więcej
ze schabu ze świeżym szpinakiem i żółtym serem Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Roladki drobiowe z cukinią i kaszą jaglaną Roladki z indyka z farszem dyniowym Kotlety ze Zobacz więcej
Święta, Święta ... i po Świętach. Nie wiem jak Wy, ale ja pękam w szwach :) To były naprawdę bardzo ciężkie 3 dni (tak, 3! W tym roku zaczęliśmy świętować już w sobotę!). Z pewnością będę omijała Zobacz więcej
soli szczypta cukru farsz: 700g ugotowanych ziemniaków 400g sera białego (ja robiłam z własnego sera(przepis wkrótce tu: ) 1 duża cebula 40g margaryny sól pieprz naleśniki: Zmiksować wszystkie Zobacz więcej
okroszka olej oliwa oliwki zielone omlet orientalna sałatka owoce owoce dzikiej róży owocowy deser ozór paluszki krabowe panierka panierowany kurczak papryczka chili parmezan parowar parówki pasta Zobacz więcej
! Gadżety kuchenne PATELNIE CERAMICZNE I TEFLONOWE Mam patelnie ceramiczne i teflonowe. Sprawdzają mi się jedne i drugie, ale każde do czegoś innego. Zdecydowanie w ceramicznych często jest problem z Zobacz więcej
z kurczaka Jajco w pulpeciochu Paszteciki ze szpinakiem i serem Pieczarki faszerowane Pieczeń świąteczna z szynki Pieczeń z indyka z brokułem Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami Pieczone, kruche, Zobacz więcej
ziarnami fasoli. W taki sposób podpiekamy tartę około 15-20 minut. Następnie zdejmujemy obciążenie i albo pieczemy sam spód jeszcze 5-15 minut aż się zrumieni (w przypadku tart, które podajemy z bitą Zobacz więcej
/SEZAMKI(4) PASZTECIKI/KAPUŚNIACZKI/PIECZONE PIEROGI(4) SERY(4) WYPIEKI BEZOWE(4) ALKOHOLE(3) CANNELLONI/LASAGNE(3) GALARETY/GALARETKI(3) MAZURKI(3) NAPÓJ KAWOWY(3) PASCHA(3) TARTA/PLACEK Z FARSZEM(3) Zobacz więcej
wszyscydomownicy zaangażowani są w ich przygotowywanie. Ja wałkujeciasto, babcia z mamą sklejają pierogi, a tata podjada i ocenia czypotrzeba więcej soli, czy pieprzu. Najlepsze pierogi robiła Zobacz więcej
Paszteciki z kapustą i grzybami (wigilijne kapuśniaczki) - KulinarnePrzeboje.pl Menu Skip to content Główna Sałatki i surówki Sałatki do grilla Przekąski na imprezę Obiady Słodkości Współpraca Zobacz więcej
naprawdę powoduje, żeciasto staje się twardsze. Totak jak zmakaronem: ten jajeczny torównież polski wymysł, któryzwłoską tradycją nie ma nic wspólnego. Dlatego przy następnej okazji lepienia pierogów Zobacz więcej
wodę. Ciasto powinno być gładkie i nie klejące, można podsypywać lekko mąką. Odstawić na 20 minut aby ciasto odpoczęło. Rozwałkować cienko ciasto. Wycinać okręgi przy pomocy szklanki. Na środek Zobacz więcej
potrawy z warzyw i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny Zobacz więcej
jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie ragoût zapiekanki, duszonki i pasztety Zobacz więcej