paszteciki bez drożdży

{{headerMessage}}
Pierwsze paszteciki jakie robiłam - końcówki kruche i chrupiące a środek miękki od kapusty.Na farsz wystarcza 400g woreczek kapusty. Składniki ciasto: 1/2 szkl oleju 1/2 szkl wody 2 szkl mąki sól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znudziły wam się klasyczne paszteciki? A może wy lub wasi świąteczni goście nie jedzą mięsa? Jeśli tak to polecam pyszne a'la paszteciki z farszem porowo-jajecznym. Taką przystawkę z powodzeniem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po mimo mojej awersji do pieczenia – czasem nie sposób tego uniknąć . Czas :1 godzina Składniki : 2 szklanki mąki szklanka mleka 1 jajko 1 paczuszka suszonych drożdży ( ok. 4 -5 dag świeżych ) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smakują na ciepło i zimno, z barszczykiem i bez , obowiązkowo robione na każde Święta i nie tylko. Pieczarkowy farsz na szybko, ale wspaniale smakują również z tym --> Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mienta blog
Najlepsze paszteciki do barszczu

Najlepsze paszteciki do barszczu 970

1
{{headerMessage}}
Idealna przystawka do barszczu, paszteciki z pieczarkami :) Robi się je u nas w domu co roku i nie wyobrażam sobie bez nich świąt :) Ciasto: 250 g mąki pszennej pół szklanki śmietany 18% 125 g Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 394

3
{{headerMessage}}
Paszteciki z mięsem Składniki ciasto : 600g mąki , 1 szklanka ciepłego mleka, sól, 1 łyżka cukru, 2 jajka, 30g świeżych drożdży, 50g miękkiego masła, masło do posmarowania pasztecików. Składniki mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Super smakują na zimno i na ciepło, z dodatkiem barszczyku lub bez. Przygotowując je korzystałam z przepisu blogerki Słone i słodkie. Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 1/5 kostki masła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drożdży Farsz: 0,5 kg kaszanki 2 średnie cebule lub 1 wielka łyżka suszonego majeranku u mnie Kamis 2 łyżki wina czerwonego półwytrawnego 2 średnie winne jabłka sól pieprz świeżo mielony szczypta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że się rozsypuje, doda do niego małe jajko i pomieszaj. Ja chyba wolę bez jajka. Zaklejaj paszteciki jak pierogi – łączysz brzegi i ściskasz palcami lub widelcem. Farsz może być wodnisty co utrudnia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Biała kiełbasa otulona ciastem drożdżowym to trochę inna, wielkanocna wersja paszteciku, który może doskonale pasować do czerwonego barszczu albo zupy-kremu. Bardzo smaczny jest również jedzony sam, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne paszteciki, do których farsz przygotowałam za pomocą Mini Choppera Desire firmy Russell Hobbs. To minirozdrabniacz, który umożliwił mi przygotowanie farszu bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Paszteciki z czekoladą

Paszteciki z czekoladą 118

1
{{headerMessage}}
ćwierć kostki masła, poczekajcie i dodajcie do mąki z roczynem oraz wrzućcie 1 jajko. I teraz jeśli robicie słodkie pierożki, dosłodźcie 4 łyżeczkami cukru i dodajcie pół łyżeczki soli, jeśli robicie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Kapustę odcisnąć, pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając wodę ok. 50 minBEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka. Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 2270

2
{{headerMessage}}
Bardzo smaczne paszteciki, które w świetny sposób pozwalają wykorzystać mięso z rosołu. Są doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu :) Ich dodatkową zaletą jest to, że po upieczeniu można je bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wyobrażacie sobie jeść drożdżowe ciastowe ciepłe pierożki z gorącą konfiturą bez wyrzutów sumienia? Ano to właśnie z tymi to możliwe :) Tak naprawdę to lepiłam zwykłę pierogi żytnie, tzn. takie do Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami 120

1
{{headerMessage}}
stopni. 3. Ciasto rozwałkuj na pasy szerokości 8 cm i grubości 4 mm. Na środek wyłóż nadzienie, a ciasto złóż ciasno na pół i sklej dokładnie na boku. Ułóż paszteciki na blasze pokrytej papierem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zauważyłam, że w związku ze zbliżającymi się świętami bardzo interesują Was tematy oscylujące wokół pasztetów :-) Dziś prezentuję paszteciki, które wspaniale smakują do barszczu! W sam raz, gdyby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej Zobacz więcej