paszteciki bez drożdży

Pierwsze paszteciki jakie robiłam - końcówki kruche i chrupiące a środek miękki od kapusty.Na farsz wystarcza 400g woreczek kapusty. Składniki ciasto: 1/2 szkl oleju 1/2 szkl wody 2 szkl mąki sól Zobacz więcej
Znudziły wam się klasyczne paszteciki? A może wy lub wasi świąteczni goście nie jedzą mięsa? Jeśli tak to polecam pyszne a'la paszteciki z farszem porowo-jajecznym. Taką przystawkę z powodzeniem Zobacz więcej
Po mimo mojej awersji do pieczenia – czasem nie sposób tego uniknąć . Czas :1 godzina Składniki : 2 szklanki mąki szklanka mleka 1 jajko 1 paczuszka suszonych drożdży ( ok. 4 -5 dag świeżych ) Zobacz więcej
Smakują na ciepło i zimno, z barszczykiem i bez , obowiązkowo robione na każde Święta i nie tylko. Pieczarkowy farsz na szybko, ale wspaniale smakują również z tym --> Zobacz więcej
Idealna przystawka do barszczu, paszteciki z pieczarkami :) Robi się je u nas w domu co roku i nie wyobrażam sobie bez nich świąt :) Ciasto: 250 g mąki pszennej pół szklanki śmietany 18% 125 g Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 227

3
Paszteciki z mięsem Składniki ciasto : 600g mąki , 1 szklanka ciepłego mleka, sól, 1 łyżka cukru, 2 jajka, 30g świeżych drożdży, 50g miękkiego masła, masło do posmarowania pasztecików. Składniki mięso Zobacz więcej
Super smakują na zimno i na ciepło, z dodatkiem barszczyku lub bez. Przygotowując je korzystałam z przepisu blogerki Słone i słodkie. Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 1/5 kostki masła Zobacz więcej
Paszteciki w formie rogalików. Świetnie się sprawdziły do barszczyku. Są pikantne i wyraziste w smaku. Ciasto bardzo proste, bez robienia zaczynu, bez komplikacji i bez nerwów. Wyjdą każdemu. Rodzaj Zobacz więcej
, że się rozsypuje, doda do niego małe jajko i pomieszaj. Ja chyba wolę bez jajka. Zaklejaj paszteciki jak pierogi – łączysz brzegi i ściskasz palcami lub widelcem. Farsz może być wodnisty co utrudnia Zobacz więcej
Biała kiełbasa otulona ciastem drożdżowym to trochę inna, wielkanocna wersja paszteciku, który może doskonale pasować do czerwonego barszczu albo zupy-kremu. Bardzo smaczny jest również jedzony sam, Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne paszteciki, do których farsz przygotowałam za pomocą Mini Choppera Desire firmy Russell Hobbs. To minirozdrabniacz, który umożliwił mi przygotowanie farszu bez Zobacz więcej
Składniki na 2-3 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem od pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto półkruche- drożdżowe: 350 g mąki pszennej / tortowej Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Paszteciki z czekoladą

Paszteciki z czekoladą 106

1
ćwierć kostki masła, poczekajcie i dodajcie do mąki z roczynem oraz wrzućcie 1 jajko. I teraz jeśli robicie słodkie pierożki, dosłodźcie 4 łyżeczkami cukru i dodajcie pół łyżeczki soli, jeśli robicie Zobacz więcej
: Kapustę odcisnąć, pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając wodę ok. 50 minBEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka. Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem 2181

2
Bardzo smaczne paszteciki, które w świetny sposób pozwalają wykorzystać mięso z rosołu. Są doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu :) Ich dodatkową zaletą jest to, że po upieczeniu można je bez Zobacz więcej
Wyobrażacie sobie jeść drożdżowe ciastowe ciepłe pierożki z gorącą konfiturą bez wyrzutów sumienia? Ano to właśnie z tymi to możliwe :) Tak naprawdę to lepiłam zwykłę pierogi żytnie, tzn. takie do Zobacz więcej
KuchMich
KuchMich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchMich
Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami 97

1
stopni. 3. Ciasto rozwałkuj na pasy szerokości 8 cm i grubości 4 mm. Na środek wyłóż nadzienie, a ciasto złóż ciasno na pół i sklej dokładnie na boku. Ułóż paszteciki na blasze pokrytej papierem do Zobacz więcej
Zauważyłam, że w związku ze zbliżającymi się świętami bardzo interesują Was tematy oscylujące wokół pasztetów :-) Dziś prezentuję paszteciki, które wspaniale smakują do barszczu! W sam raz, gdyby Zobacz więcej
Domowe paszteciki są o niebo lepsze od tych kupnych. Ciasto to kwestia gustu, mnie bardziej odpowiada drożdżowe niż francuskie. Należy pamiętać, żeby farsz był naprawdę mocno doprawiony, inaczej Zobacz więcej