Potrzebujemy : PASZTECIKI 140 gram mąki ryżowej 140 gram mąki ziemniaczanej 20 gram mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki bg proszku do pieczenia 100 gram masła 1/2 szklanki gęstej śmietany 18% 1 żółtko sól
Zobacz więcej
Można je sobie wyobrazić z innym ciastem, ale to, cienkie drożdżowe ma niesamowity urok. Najpierw wydaje się, że nadzienia jest za dużo, a po paru minutach z pieca wyjeżdżają puchate, wyraźnie
Zobacz więcej
Paszteciki - idealny kompan podróży. Zdrowe, bezglutenowe, wegańskie, cechujące się przede wszystkim tym, że długo trzymają świeżość. To nieodzowny element większości naszych wyjazdów, gdzie droga
Zobacz więcej
W chłodne, szare dni i wieczory potrzebne jest coś małego, ciepłego i otulającego zmysły. Wystawiamy dziś receptę, na lek na całe zło! Podziękuje nam za to zmysł smaku, węchu, wzroku a nawet dotyku i
Zobacz więcej
Do pieczenia pasztecików przymierzałam się od dawna, ale gdzieś zgubiłam swój przepis na ciasto. Swoją drogą chyba porauporządkowaćzeszyt z przepisami ;) Musiałam zatemposzukaćinnego, sprawdzonego
Zobacz więcej
Takie malutkie, takie niepozorne, a jakie pyszne! Każdy maleńki trapezik (czy inna bryła przestrzenna) naszpikowany jest smakiem, i to nie byle jakim. Delikatne, rozpływające się w ustach, a zarazem
Zobacz więcej
Drożdżowe, lekko maślane paszteciki. Na pewno znajdzie się wiele okazji aby je przyrządzić w czasie zbliżającego się okresu świąteczno- karnawałowego. Ja proponuję farsz pieczarkowo- serowy, ale może
Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na paszteciki. Made with Mama :) Składniki na ciasto: - 1kg mąki - 2 dag drożdży - 2 łyżki oleju - szczypta soli i cukru - szkl mleka Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i wyrobić
Zobacz więcej
Chcąc ulżyć sobie w przygotowaniach przedświątecznych, warto pewne dania przygotować wcześniej i na przykład zamrozić. Wiem, że niektórzy zupełnie nie preferują produktów mrożonych, ale ja, wychodząc
Zobacz więcej
Mąż nazwał je kamyczkami.. ale nie były twarde, tylko ciężkie;) natomiast w założeniu miały być bułeczki drożdżowe. Wyszło zupełnie co innego niż było zamierzone. Jednak jak na ten eksperyment efekt
Zobacz więcej
Dzi przedstawiam Wam przepis na paszteciki, ktry zdradzia mi moja Szwagierka : ) W wersji z kapust i grzybami jedlimy je na tegorocznej Wigilii. Poniewa ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie,
Zobacz więcej
Jak wiecie, bardzo lubię współpracować ze sklepami ekologicznymi - uważam, że takie produkty i sposób uprawy warto promować. Rolnictwo ekologiczne propaguje zrównoważony sposób korzystania ze
Zobacz więcej
bezglutenowe paszteciki bez jajek, mleka | Dieta Eliminacyjna, alergia pokarmowa, bezglutenowe, bezmleczne, przepisyBezglutenowe paszteciki (bez mleka, jajek) | Dieta Eliminacyjna, alergia pokarmowa,
Zobacz więcej
Paszteciki wegańskie i bezglutenowe, bo wykonanez papieru ryżowego. W tym przepisie farsz z fasolki mung, ale można śmiało eksperymentować z innymi wersjami kapustno-grzybowymi.Smakują bardzo, bardzo
Zobacz więcej
Dzisiaj przepis dla roślinożerców ceniących klasyczne dania w nietypowych odsłonach: paszteciki z papieru ryżowego zapiekane w piekarniku z tradycyjnym nadzieniem kapusta-grzyby, ale połączonym z
Zobacz więcej
Paszteciki Paszteciki przepis na wspaniałe, delikatne i chrupiące wigilijne paszteciki, najlepsze są na ciepło i muszę przyznać, że nie zdążyły wystygnąć bo od razu zniknęły. Przepis na to wspaniałe
Zobacz więcej
PASZTECIKI:) PASZTECIKI FAJNY POMYSŁ NA SYLWESTROWĄ DOMÓWKĘ. TE WYKONANE BYŁY NA ŚWIĘTA I SĄ Z KAPUSTA I GRZYBAMI ALE POLECAM WYKONANIE TAKICH Z MIĘSEM. SKŁADNIKI: - 2 SZKL MĄKI - 1/2 KOSTKI MARGARYNY
Zobacz więcej
Bezglutenowe paszteciki z kapustą i grzybami | Uduś.pl Pages Menu Categories Menu Strona główna Przepisy kulinarne Dania główne Kotlety Zupy Tarty Desery Ciasta Sałatki Makarony Zapiekanki Kontakt
Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki 250 g masła 1 szklanka śmietany 1 łyżka soli 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 jajko do smarowania sezam lub kminek do posypania Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 300 g
Zobacz więcej
Paszteciki zrobiłam w ramach sprawdzania bezglutenowych przepisów na święta. Są pyszne mimo, że popękały! Mimo, że idealnie nie wyglądają to warto je zrobić, albo w skoczyć doOlgi Smile , ona ma
Zobacz więcej